Başkan Öz; “Ekonomisi daha güçlü bir Çan yaratmak tek hayalim”

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Gazeteci Vedat Sezer'in sunduğu Bakış Açısı Özel programına konuk oldu. Başkan Öz; “Çan’la ilgili hayalim ekonomik anlamda daha güçlü bir Çan yaratmak.” dedi.

Başkan Öz; “Ekonomisi daha güçlü bir Çan yaratmak tek hayalim”

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Gazeteci Vedat Sezer'in sunduğu Bakış Açısı Özel programına konuk oldu. Başkan Öz; “Çan’la ilgili hayalim ekonomik anlamda daha güçlü bir Çan yaratmak.” dedi.

15 Mayıs 2020 Cuma 13:29
Başkan Öz; “Ekonomisi daha güçlü bir Çan yaratmak tek hayalim”

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Çanakkale’nin yeni nesil kanalı Çanakkale Web Tv'de Gazeteci Vedat Sezer'in sunduğu Bakış Açısı Özel programına katıldı. Canlı yayında Çan ilçesi için önemli açıklamalarda bulunan Başkan Öz, koronavirüs salgınına karşı Çan Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmaları detaylarıyla anlattı. Sözlerine sağlık çalışanlarına teşekkür ederek başlayan Başkan Öz; “Sağlık çalışanlarına gerçekten çok çok teşekkür ediyoruz. Emekleri o kadar büyük ki onların kıymetini bir kez daha bu süreçte anlamış olduk, kendilerine minnettarız” dedi.

“17-18 gündür vaka olmuyor”

“Çan’da Belediye, Kaymakamlık, İlçe Sağlık Müdürlüğü, jandarma, polis, Tarım İlçe Müdürlüğü ile beraber vefa grubunu oluşturarak, bu süreçte sık sık bir araya gelerek çıkarılan genelgeler doğrusunda tedbirlerimizi aldık” diyen Başkan Öz; “Tabii gelen tedbirleri uygulamak zorundaydık bunları hayata geçirdik. Çan Pandemi Hastanesi ilan edilmişti. Yaklaşık 17-18 gündür de şu anda herhangi bir vaka olmuyor. Belediye olarak ilçemizde ilk önce ilaçlama dezenfekte çalışmalarına gerçekleştirdik, vatandaşlarımızın gidebileceği tüm alanları ilaçladık. Bu sadece bir kez değil sık sık iki günde bir üç günde bir ilaçlama dezenfekte çalışmaları devam etti. Bu süreçte bazı ekonomik tedbirler de almak gerekiyordu. İşyerleri kapanan belediyemize ait kiracılarımızdan kira almayacağımızı kendilerine söyledik. Borçlulardan su kesintisi yapmayacağınızı ifade ettik, yine su ödemelerini 3 ay öteleyerek su ödemeleri konusunda vatandaşlarımıza yardımcı olmak istedik. Bu anlamda ekonomik tedbirler olarak da esnaflarımızın, vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştık” şeklinde konuştu.

Sokak konserleri ilgi gördü

Başkan Öz sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Çan Belediyesi TV yayınımızı hayata geçirdik. Hocalarımız pilates, jimnastik programları yaptılar, çocuklarımız için bilim deney yayınları yaptılar, kitap okuma etkinlikleri yaptılar, sosyologumuz vatandaşlarımıza terapi seansları yaptı. Aile danışmanlığı programları oldu. Belediyemizin doktoru var, belediyemizin doktoru da koronavirüs sürecinde vatandaşlarımızın bu anlamda nasıl tedbirler alabileceği noktasında gerekli yayınları yaptılar. Çanlı müzisyen arkadaşlarımızla birlikte belli zaman aralıklarında yürüyerek, Çan’ın sokaklarında, mahallelerinde sürekli vatandaşlarımıza evde kal çağrısı yapıyoruz. Bu süreçte vatandaşlarımız da sıkıldı açıkçası evlerde, dolayısıyla bir nebze onları evlerde eğlendirme adına Çanlı müzisyen arkadaşlarımızla birlikte tüm sokakları dolaşarak açık hava konserleri verdik. Gerçekten vatandaşlarımız bu noktada çok ilgi gösterdi.”

“Seyyar pazar uygulamasını hayata geçirdik”

“Çan ilçemizde seyyar pazar uygulamasını hayata geçirdik” diyen Başkan Bülent Öz; “Pazaryeri'nin bir nebze de olsa yoğunluğunu azaltmak için bu uygulamayı düzenledik. Seyyar pazar perşembe ve cuma günleri oluyor. Pazarcı esnaflarımız kamyonetleri ile geliyorlar, kamyonetlerin arkasında ürünleri sergileyerek satışa sunuyorlar. Böylelikle mahalledeki vatandaşlarımıza pazar yapma imkanı da sağlamış olduk” şeklinde konuştu.

“Çocuklarımızın cıvıltısını özlemişiz”

Başkan Öz, 14 yaşından küçüklere yapılan sürprizlerin 15-20 yaş arası kesime de sokağa çıkınca yapılacağını dile getirerek; “0-14 yaş çocuklarımız sokağa çıkıp eğlenceli bir gün geçirdi. Bizde belediye olarak gerçekten onların yanında olmak için çam sakızı çoban armağanı hediyeler verdik. Gerçekten çocuklarımızın cıvıltısını özlemişiz. Çocuk sesi olmadan bir şehrin meydanları olmuyor, sokakları olmuyor, parkları olmuyor, gerçekten Çan cıvıl cıvıldı. Çan’daki oyun alanlarını hepsini gezerek, çocuklara küçük hediyeler verdik. Onlar da çok mutlu oldu, anneleri babaları çok mutlu oldu. Biz tabii onlar mutlu oldukça, onlar sevindikçe biz daha mutlu olduk. Gerçekten büyük bir heyecan vardı. 15-20 yaş çocuklarımız sokağa çıktıkları zaman onlara da sürprizlerimiz var. Onlarla buluşacağız, o da sürpriz olsun. Onlara da moral olma adına böyle küçük bir etkinlik yapmayı düşünüyoruz” dedi.

“Göreve gelir gelmez borçları ödemeye başladık”

Çan Belediyesi’nin borçları ile ilgili de bilgi veren Başkan Öz; “İlk göreve geldiğimiz zaman 115 milyon borçla devralmıştık, bunu da yapmış olduğumuz basın açıklamasıyla ilan etmiştik. Elbette büyük bir borç yüküyle bir belediye devraldığında bazen hareket alanı da daralabiliyor ama bunların arkasına elbette sığınmayacağız. Ne kadar borçla devraldığımızı elbette halkımıza ilettik ama sürekli çıkıp borçların arkasına sığınmakta olmaz. Borç edebiyatı yapmıyorum, ama bazı gerçeklerin de bazı yaşadığımız hakikatlerin da elbette bilinmesi gerekiyor. Önceki dönemde Japon Bankası'ndan alınan bir kredi var. Türk lirası karşılığında o dönemin döviz kuru üzerinden 14 milyon 431 TL küsur olan kredi bugün maalesef döviz kur artışından dolayı 60 milyon liraya çıkmış durumda. Vergi borcu 10 yıl boyunca açıkçası hiçbir vergi ödenmemiş, 17 milyon 284 bin 150 TL vergi borcuyla devraldık. Biz bir yılda 1 milyon 614 bin 343 TL vergi ödemesi yaptık. Yani göreve gelir gelmez her ay düzenli borçlarımızı ve geçmiş dönemden de vergi borçlarını tabii ödedik. Termal Otel meselesi var, yani yıllarca Çan halkının isteği Çan’a bir Termal Otel yapılmasıydı. Termal Otel 16 milyon 250 bin TL'ye satılmış, bu noktada 9 milyon 267 bin 961 TL yapımı için kredi çekilmiş. Bugüne kadar 8 milyon 208 bin 187 TL kredi ödenmiş ve daha 9 milyon 222 bin 524 TL otel kredisinden ödememiz var” ifadelerini kullandı.

“Çan’ın 30 yıllık gelişimini sağlayacak bir plana imza atmak istiyoruz”

Başkan Öz, ilçede imar revizyon planı yapmak istediklerini dile getirerek; “İlk göreve geldiğimiz günden beri yapmak istediğimiz şey imar revizyon planıydı. Çünkü 1999 yılından beri imar revizyon planı Çan’da yapılmamış. Hem ekonomik anlamda yeni istihdam alanları yeni işyerleri alanları, konut alanları açmak adına dolayısıyla Çan’ın 30 yıllık belki 50 yıllık gelişimini sağlayacak böyle bir plana da imza atmak istiyoruz. Bu sürece de geçtiğimiz aylarda başladık. Çanakkale 1915 köprümüz devam ediyor, inşallah 2022'de tamamlanacak. Devamında da otoban, Balıkesir’e bağlantı Çan ilçemizden geçecek. Dolayısıyla Çan’ın ekonomik anlamda da o bölgeye doğru büyümesi, yeni yerleşim alanlarının, yeni istihdam alanlarının ekonomik anlamda da coğrafyanın oraya doğru kayacağı da kaçınılmaz olacak. Dolayısıyla bu imar revizyon planı da kaçınılmaz olacak.” dedi.

“OSB konusunu önemsiyoruz”

Başkan Öz sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Organize Sanayi Bölgesi konusunu önemsiyoruz. Önceki dönem belediye başkanı yapılması gerektiğini söylemişti, bu düşünceye katılıyorum ama OSB ile ilgili hiçbir resmi başvurunun da yapılmadığını söylemek istiyorum.  Evet bu düşünceye katılıyoruz, gerçekten birçok yatırımcının bu bölgeyi cazip kılacağı kaçınılmaz olacak. Dolayısıyla OSB gibi büyük bir yatırımın yapılmasına ben de katılıyorum. Göreve geldiğimiz günden beri bununla ilgili çalışmaları sürdürüyoruz” diye konuştu.

“Kale 1957 gururumuz oldu”

Kale 1957 spor kulübünün, Çan’ın gururu olduğunu dile getiren Başkan Öz; “Kale 1957 gururumuz oldu, gerçekten tebrik ediyorum. Zeynep Bodur başta olmak üzere kulüp başkanı Serter bey, hocamızı, teknik heyeti ve tüm voleybolcu kızlarımızı gerçekten tebrik ediyoruz, ilçemize böyle bir gururu yaşattılar. Kaymakam beyimiz ile de görüştük hatta bir proje var. Bununla ilgili kulüp başkanı ile görüştük. Stadımızın mevcut kısmının ilave bir takım tadilatlarla standart hale gelebileceğini kulüp başkanımızla birkaç defa görüşmüştük. Kale 1957 Sultanlar Ligine çıkmamış olsaydı bile kapalı spor salonumuz Çan’a yetmiyor. Daha büyük standartlara uygun bir kapalı spor salonuna ihtiyacımız var. Dediğim gibi böyle bir proje var, bunu önümüzdeki günlerde Kaymakam bey ile, Kulüp başkanımızla, Zeynep hanımla bir araya gelip bunun yapılması noktasında, lige yetişmesi noktasında bir çalışma istiyoruz açıkçası. Bizde belediye olarak üzerimize düşen ne varsa bu konuda çalışma içerisinde olacağız” dedi.

“Hayalim ekonomik anlamda daha güçlü bir Çan yaratmak”

Başkan Öz, Çan’da daha fazla istihdam alanı yaratmak istediğini kaydederek; “Çan’ın daha fazla büyümesi lazım, daha fazla istihdam yaratılması lazım. Keşke herkesi Belediyemizde işe alabilsek. Dolayısıyla daha çok istihdam alanları yaratmamız lazım. Çan’a daha fazla yatırımcı getirmemiz lazım. Ekonomik anlamda Çan’ı daha fazla büyütmemiz lazım ki, bu işsizliğe de, iş arayan vatandaşlarımıza da faydalı olabilelim. Çan ilçesiyle ilgili hayalim, ekonomik anlamda daha güçlü bir Çan yaratmak” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol