Başkan Yılmaz; “Çok büyük bir sahil kazandıracağız”

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Gazeteci Vedat Sezer'in sunduğu Bakış Açısı Özel programına konuk oldu. Başkan Yılmaz, bisiklet yolu, yürüyüş yolu içerisinde 5-5.5 kilometrelik bir sahil yapımına başladıklarını belirterek; “Vatandaşlarımız çok rahatlayacak, Lâpseki çok rahatlayacak” dedi.

Başkan Yılmaz; “Çok büyük bir sahil kazandıracağız”

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Gazeteci Vedat Sezer'in sunduğu Bakış Açısı Özel programına konuk oldu. Başkan Yılmaz, bisiklet yolu, yürüyüş yolu içerisinde 5-5.5 kilometrelik bir sahil yapımına başladıklarını belirterek; “Vatandaşlarımız çok rahatlayacak, Lâpseki çok rahatlayacak” dedi.

14 Mayıs 2020 Perşembe 10:03
Başkan Yılmaz; “Çok büyük bir sahil kazandıracağız”

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Çanakkale’nin yeni nesil kanalı Çanakkale Web Tv'de Gazeteci Vedat Sezer'in sunduğu Bakış Açısı Özel programına konuk oldu. Başkan Yılmaz, koronavirüs salgınına karşı Lapseki Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı. Başkan Yılmaz; “12 Mart'ta vakanın görülmesiyle birlikte Lâpseki’de de çalışmalar başladı. Kaymakamlıktaki sosyal destek merkezi ile birlikte Belediyelerde de birer sosyal destek merkezi kurduk ama tabii ki Kaymakamlığı Sosyal destek Merkezi emrinde bütün iş ve işlemleri yürüttük. Öncelikle tabii ki korona virüsten korunmak için yapılması gereken işler vardı, bunları hepimiz hemen hemen öğrendik. Çünkü televizyonlardan her gün diliyoruz, izliyoruz neler yapılması gerektiğini hepimiz öğrendik artık. Bununla mücadele etmek gerekiyor bu belli, hele hele artık şu anda iyi bir duruma geldik ama bundan sonra da mücadeleyi bırakmamamız gerekiyor. Özellikle de işte sosyal mesafemizi korumamız gerekiyor, maskemizi takmamız gerekiyor, fazla topluma girmemiz gerekiyor, işimiz yoksa dışarıya çıkmamamız gerekiyor bunlar hep dikkat etmemiz gerekecek konular. Yani artık bu yaşamımızın bir parçası oldu, belki bundan sonra belirli bir zaman bu şekilde yaşamaya devam edeceğiz. Tabii biz Lâpseki olarak gerçekten çok iyi bir dönem geçirdiğimizi düşünüyorum. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadık, gelip geçici bir iki vaka oldu, başka yerlerden kaynaklanan ama Lâpseki’de şu anda herhangi bir vakamız yok. Bunun içinde mutlu olduğumuzu özellikle söylemek isterim.” dedi.

 “165 aileye her gün yemek veriyoruz”

Salgın süresince ihtiyacı olan 165 aileye her gün yemek verdiklerini ifade eden Başkan Yılmaz; “Lâpseki Belediyemizin aşevi var, bu aşevinden şu anda yaklaşık olarak 165 aileye her gün yemek veriyoruz. Buradan da ilan ediyorum, ihtiyacı olan varsa müracaat etsin. Kapasitemiz 500'e kadar çıkabilir. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları olduğunda muhakkak bize müracaat etsinler onlara da sıcak yemek verebiliriz. Lâpseki Belediyesi olarak şu ana kadar Lâpseki içerisinde 1014 tane erzak kolisi dağıttık. Erzak kolisine geldiğimizde özellikle hem şirketlerimiz, firmalarımız hem vatandaşımız çok hassas davranıyor konuda. Burada teşekkür etmek isterim açıkçası, burada TÜMAD Madencilik var TÜMAD Madencilik Kaymakamlık Vefa Sosyal Destek Merkezine 1200 koli yaptırdı. Yine Limak şirketi 1000 koli yaptırdı. Bir de AK Parti İlçe Başkanlığı 1071 koli yaptırıp Kaymakamlık Vefa Sosyal Destek Merkezine teslim ettiler. Biz kendimiz de bir taraftan başka bir şekilde yaptırıyoruz hazırlatıyoruz, bunların da dağıtımı peyderpey devam ediyor. Ekmek dağıtımımız da var, aşevinin yanında ihtiyacı olan vatandaşlarımıza 520 aileye haftada iki gün ekmek dağıtıyoruz. Cuma günleri pide dağıtılıyor, diğer günlerde de ekmek dağıtılıyor. Ramazan boyunca bu devam edecek” diye konuştu.

 “22 kilometreden su getirdik”

Göreve geldiği günden bu yana Lapseki ilçesi için yapılan yatırımlarda da değinen Başkan Yılmaz; “Lâpseki de altyapıyı komple bitirdik bu çok önemliydi. Yani suyu, kanalizasyonu, şebekesi,  doğalgazı. Doğalgaz dağıtımı hala devam ediyor ama doğalgaz zaten böyle sürekli dağıtım devam eder. Başta su olmak üzere mesela, Bayramdere Barajı'ndan 22 kilometreden suyu getirdik. Daha önceleri kuyulardan basıyorduk. Kuyuların suları içilemezdi, neticesi kötüydü tahlil yapıldığında ama şükürler olsun şu anda Bayramdere Barajı'ndan bize pırıl pırıl su geliyor. Yine su depolarımız yapıldı, yeni arıtmamız yapıldı. Lâpseki şebekesini değiştirdik. 50-60 yıllık borular vardı bunları değiştirdik. Lâpsekililer için şu anda evlerinde içilebilir kullanılabilir su akıyor. Altyapıyı yaparken dedik ki hepsini beraber yapacağız, kanalizasyona da girdik. Kanalizasyonda yine komple 50-60 yıllık kanalizasyon hatları komple değişti. Tüm evlilere kanalizasyonu bağladık ve denize giden bütün kirli sular, atık sular hepsi şu anda atık su arıtma merkezinde toplanıyor. Arıtma merkezimiz var orada arıtıldıktan sonra denize veriliyor, bu da çevremiz için çok önemliydi.” ifadelerini kullandı.

 “Bizim zamanımızda rant kesinlikle olmaz”

Başkan Yılmaz, Lapseki’de yeni imar alanlarının açılacağını ve kesinlikle bu konuda rant olmayacağını dile getirerek; “Allah bize ömür verirse, bizim zamanımızda rant kesinlikle olmaz. Bunu özellikle belirteyim vatandaşlarımız rahat olsunlar. Biz kural neyse kanun neyse o çerçevede ilerliyoruz, o çerçevede devam edeceğiz. Çardak Belediyesinin sınırı bittiği yerden Ulubay’dan itibaren Lâpseki Belediyesine ait olan yaklaşık 1000 dönüm yeri imara açıyoruz. Buranın daha öncesinde sit alanı konusu var. Buraları sit alanıydı. Oranında sit alanını kaldırdık, sit konusu bitti ve bir kısım yerde var orada. Şimdi orada yeni bir alanı imara açıyoruz.” dedi.

“Lapseki’ye çok büyük bir sahil kazandıracağız”

Lâpseki’ye ve bölgeye çok büyük bir sahil kazandıracaklarını ve bu projenin en büyük hayali olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz; “Pazar yeri ile ilgili bütün çalışmalarımızı bitirdik. Çok yakın zamanda çalışmaya başlıyoruz. Bizim için önemli projelerden bir tanesi sahil projemiz. 1915 Köprüsü ne kadar giden bir yer burası. Burada yaklaşık olarak 78 dönüm kadar bir alan var, bitiminde de plaj yeri var. Bunu bütünüyle bitirebilmek gerçekten hayalim. Bitirebilirsek gerçekten ben de çok mutlu olacağım. Lâpseki’ye ve bölgeye çok büyük bir sahil kazandırmış olacağız. 80 dönüm yer, gerçekten çok önemli yaklaşık olarak dalyandan itibaren başladığınızda bisiklet yolu, yürüyüş yolu içerisinde 5-5.5 kilometrelik bir mesafe olmuş oluyor. Vatandaşlarımız çok rahatlayacak, Lâpseki çok rahatlayacak. Kaldı ki şu anda çalışmalara başladık. En büyük hayalim bu projeyi bitirebilmek” diye konuştu.

Başkan Yılmaz’dan Lâpsekililere müjde

Lâpsekililere canlı yayında bir müjde de veren Başkan Yılmaz; “Daha önceden çok konuşuyorduk, Lâpseki’de Gençlik Merkezi yok diye. Gençlik Merkezi yapılması ile ilgili sayın valimiz gerekli protokolü imzaladı. İnşallah Lâpseki Gençlik Merkezi yapılması ile ilgili çalışmalar da çok yakında başlayacak diye düşünüyorum.” dedi.

“EDS kurulmadan önce yılda 3-5 kişi ölüyordu”

Programı izleyen izleyicilerin Lapseki’de bulunan ışık ve EDS hakkında yönelttiği soruya da cevap veren Başkan Eyüp Yılmaz şu şekilde konuştu; “2014 yerel seçimlerinde vatandaşa EDS konusunda projelerimin içerisinde söz verdim. Lâpseki’nin içerisinde EDS kurulmadan önce bu ışıklar kurulmadan önce sene de 3-5 kişi ölüyordu, bu gerçekten çok acıydı. EDS yapıldığından beri, Işıklar kurulduğundan beri Lâpseki’nin içerisinde maddi hasarlı kazalar hariç hiçbir şey olmadı. Onun için Lâpsekililere buradan ben bir defa daha söylüyorum canımız, çocuğumuz, sevdiklerimiz paramızdan daha önemli. Araç kullananlar kırmızı ışığa dikkat edecekler, 70 kilometreyi geçmeyecekler.”

Köprünün son blokları konulacak

1915 Çanakkale Köprüsü’ne de dikkat çeken Başkan Yılmaz; “Cumartesi günü sayın Bakanımızla birlikte grup başkanvekilimiz de geliyorlar. Artık kulelerin son bloğu konulacak, yani 32. blok konulacak. Onun için Bakanımız da geliyor, cumartesi günü program var. Bunu özellikle vatandaşlarımızın bilmesini isterim, artık kuleler bitiyor ayaklar bitiyor. Son bloklarda konulduktan sonra başka işlere geçilecek” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol