Bayramiç'te soğuk hava deposu hizmete girdi

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde Bayramiç Belediyesi tarafından meyve sebze ve peynir üreticilerinin ihtiyaçlarına cevap vermesi amacıyla yapımına başlanan 5 bin ton kapasiteli soğuk hava deposu ve tesisleri törenle açıldı.

Bayramiç'te soğuk hava deposu hizmete girdi

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde Bayramiç Belediyesi tarafından meyve sebze ve peynir üreticilerinin ihtiyaçlarına cevap vermesi amacıyla yapımına başlanan 5 bin ton kapasiteli soğuk hava deposu ve tesisleri törenle açıldı.

04 Şubat 2018 Pazar 15:18
Bayramiç'te soğuk hava deposu hizmete girdi

Bayramiç Belediyesi'nin İller Bankası'ndan aldığı krediyle hayata geçirdiği 5 bin ton kapasiteli soğuk hava deposu ve tesisleri, düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Bayramiç Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, "Çanakkale'miz bir marka kenti. Bu marka kentin çok farklı ana başlıkları var. Bizim diğer iller gibi bir ve ya iki başlığımız yok. Tarımımız ayrı turizm ayrı sanayi ayrı tarih ayrı her alanda ciddi bir marka değerimiz var. Her alanda ciddi onurumuz var. Çanakkale bir tarih kenti, bir turizm kenti, bir sanayi kenti, bir orman kenti ama artık Çanakkale’nin marka olmasının dışında hani büyük şirketlerin alt firmaları, alt başlıkları olur ya artık adım adım Çanakkale’mizin markasının yan markaları çıkmaya başladı. Bayramiç’e bakın beş sene önce ki gibi mi hayır yeni bir Bayramiç var. Ezine’ye bakın Lapseki’ye bakın Çan’a bakın Yenice’ye bakın artık her tarafta Çanakkale’mizin alt markaları da hatırlanmaya başladı. Ve tekrar ayağa kalkmaya başladı. Çanakkale markasının kıymeti Troya’sı, şehitliği tarihi bambaşka ama bunun yanında Bayramiç başlı başına marka olmaya başladı" dedi. “Biz Bayramiç’i ayrı seviyoruz” diyen Turan, "Nasıl ki belediyemiz öncülüğünde Bayramiç elmasının tescilini yaptırdık. Şuan o meyve Bayramiç beyazı adıyla sadece buraya tescilli. Şimdi soğuk hava deposunu açıyoruz. 5 bin ton kapasiteli ihtiyaç mıydı? Evet ihtiyaçtı. Çok kısa süre içerisinde 150 gün içerisinde bu soğuk hava deposu bitti. Önceden şöyle yapılırdı, bir seçim geçsin temel at bir seçim geçsin bir tören yap bir daha geçsin. Hayır 150 günde burayı bitirdik. Ben istiyorum ki Bayramiç’e bir tane daha gerekir. Meyvesi var sebzesi var başkan besmeleyi şimdiden çeksin, yer bulsun, omuz verelim, destek olalım. Bayramiç’i bu bölgede meyve deposu yapalım. Halkın ihtiyacı neyse onu yapmaya çalışıyoruz. Burada 5 bin ton kapasiteli çok büyük bir tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Elmamız, şeftalimiz burada depolanacak. Soğuk hava deposundan istifade edilmiş olacak" şeklinde konuştu. Daha sonra yapılan duanın ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar tesisi gezerek incelemelerde bulundu. Tören, yapılan ikramlarla sona erdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
BayramiçSoğuk
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol