Biga Gençlik Merkezi hizmete açıldı (VİDEO)

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Biga Gençlik Merkezi’ni hizmete açtı.

Biga Gençlik Merkezi hizmete açıldı (VİDEO)

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Biga Gençlik Merkezi’ni hizmete açtı.

20 Kasım 2019 Çarşamba 17:54

Biga ilçesine kazandırılan Biga Gençlik Merkezi, düzenlenen törenle hizmete girdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vali Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Vali Yardımcıları, Belediye Başkanları, daire müdürleri, STK temsilcileri, oda ve borsa temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Turan; “Çanakkale, gençlik alanındaki yatırımlarla adından söz ettiriyor”

Biga Gençlik Merkezi’nin önemine değinen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Gençlik Merkezi bölgemizin en özel yatırımlarından bir tanesi. Gençlerimize ve geleceğimize yönelik adımlar atmak en kıymetli yatırımlarımızdır. Biga gençliğinin talep ettiği her ne varsa, hizmet alanı olacak yeni bir yatırımdan bahsediyoruz. Bu millet ne istiyorsa yapmak bizim görevimiz. Bir çok köyümüzde futbol sahası başta olmak üzere spor yatırımlarına yetki veren sayın bakanımıza teşekkür ediyorum. Çanakkale, gençlik alanındaki yatırımlarla da adından söz ettiriyor. Örneğin Güzelyalı’da yine Bakanlığımızın yaptırdığı 100 milyon TL’ye yakın bedeli olan Türkiye Projesi olan Güzelyalı Gençlik Kampı bitme aşamasına gelmiş harika sporcu eğitim merkezi. Tüm sporcularımızın yararlanacağı özel bir yer” dedi.

“Bir çok köyümüzde spor yatırımları oldu. Gençliğimiz ne istiyorsa yapmak bizim boynumuzun borcudur” diyen Turan; “Biga Gençlik Merkezi’mizde 3 tane kütüphane, bilgisayar atölyesi, el sanatları ve plastik sanatları atölyesi, müzik salonlarımız, seminer salonlarımız ve daha bir çok alanda ciddi imkanlar var. Bizler gençliğin ne demek olduğunu bilen insanlarız. Çanakkale destanının kahramanı hep gençler. Müziklere ve türkülere konu olmuş gençler. 15 Temmuz Destanı daha dün oldu tabiri caizse. Yine kahramanlar gençler. Bir gencin ruhu, bir ülkenin kaderi demektir. Gazi Mustafa Kemal de genç yaşta meydanlarda savaştı. Çanakkale’de gençlerle beraber omuz omuza yol yürümek istiyoruz. İş zamanı, polemik zamanı değil. Tabiri caizse hizmette yarış zamanı” şeklinde konuştu.

Çan ilçesi için müjdeyi verdi

Turan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Çan ilçesinin kredi için 7 milyon TL’lik teminat mektubu talebi vardı. Dün çözdük, bugün müjdesini veriyorum. Bütün insanların talepleri bizim için kıymetli. Biz Çanakkale’nin ayağa kalkmasını istiyoruz. Çanakkale’ye hizmet etmek en büyük şeref bizim için.”

Tavlı; “Gençlerimiz bizim geleceğimizdir”

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ise; “Gençlerimizin beden ve ruh sağlığını korumak, sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemek, ilgi alanları doğrultusunda eğitim vererek katkı sağlamak amacıyla hizmet verecek olan Biga Gençlik Merkezi’ni ilimize kazandıran başta sayın Bakanımız olmak üzere sayın milletvekillerimize ve gençlik merkezinin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyor, gençlik merkezinin gençlerimize ve Biga’mıza uzun yıllar hizmet vermesini temenni ediyorum. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Gençlerimiz bu ülkenin yarınlarını daha müreffeh hale getireceklerdir” diye konuştu.

Kasapoğlu; “Çanakkale her daim gündemimizde”

Ülke gündemiyle ilgili açıklamalar yapan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çanakkale’nin de önemine dikkat çekti. Bakan Kasapoğlu; “Çanakkale bizler için her daim gündemimizde olan bir şehir. Ülkemiz bir takım kumpaslara ve bir takım engellemelere maruz kalmış bir ülke. Hamdolsun son yıllarda bir çok badireyi hep birlikte atlattık. Başta sayın Cumhurbaşkanımızın o güçlü liderliğiyle, vizyonuyla ve gayretleriyle ve değerli halkımızın heyecanıyla ve gençlerimizin azmiyle başta 15 Temmuz olmak üzere pek çok operasyona hep birlikte karşı geldik. Barış Pınarı Harekatıyla askerlerimiz sadece ülkemizin değil, bölgenin selameti açısından çok önemli bir operasyona imza attılar” dedi.

“Hem masada hem sahada kazanan bir ülke olma yolunda sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde pek çok başarıyı hep birlikte göğüsledik” diyen Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu; “Bu aziz halkın, bu kahraman milletin geleceğe olan yürüyüşünde adaletiyle, şefkatiyle, merhametiyle tüm dünyaya ün salmış bu şanlı ecdadın torunlarının geleceğe olan yürüyüşünü sağlıktan ekonomiye, ekonomiden ticarete, ticaretten spora kadar her alandaki başarısını hiçbir kimse engelleyemeyecek. Bakanlık olarak yarınların başarılı sporcularını yetiştirmek için ülkemizin dört bir yanında inşa ettiğimiz tesislere tesis ilave etmeye, sporcularımızın gücüne güç katmaya devam edeceğiz. Bu anlamda Bakanlık olarak pek çok projemiz ve çalışmamız var” şeklinde konuştu.

Bakan Kasapoğlu’ndan Çanakkale’ye müjdeler

Biga ve Gelibolu ilçesine yüzme havuzu yapılacağını müjdeleyen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bozcaada ilçesine de Kapalı Spor Salonu yapılacağını açıkladı. Yapılan açılış konuşmalarının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri, Gençlik Merkezi’nin bahçesinde fidanları toprakla buluşturdu. Daha sonra Bakan Kasapoğlu, açılış kurdelesini kestiği Biga Gençlik Merkezi’ni inceledi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 21.11.2019 11:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol