Biga TSO’da girişimcilik eğitimi

Biga Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞKUR işbirliğinde KOSGEB destekli girişimcilik eğitimlerinin 20’ncisi 25 girişimci adayının katılımı ile başladı.

Biga TSO’da girişimcilik eğitimi

Biga Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞKUR işbirliğinde KOSGEB destekli girişimcilik eğitimlerinin 20’ncisi 25 girişimci adayının katılımı ile başladı.

02 Kasım 2017 Perşembe 15:07
Biga TSO’da girişimcilik eğitimi

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Salonu’nda başlayan eğitimde 4 gün boyunca iş kurma süreci, iş planı yazılması ile ilgili kurallar, finans, pazarlama ve pazar araştırma ile ilgili bilgiler verilecek. KOSGEB’in girişimcilik desteğinden faydalanmak isteyen, sermaye sahibi, kendi işini kurmak isteyen ve iş fikri olan kişilere verilen eğitim Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştiriliyor ve Ebru Fidan tarafından veriliyor. Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla, Biga TSO, İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde 01-04 Kasım 2017 tarihleri arasında Biga’da 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' düzenlediklerini açıkladı. Doğan konuşmasında, “Girişimci adaylarına 4 gün 32 saat sürecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilecek. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifika almaya hak kazanacak ve iş planları ile KOSGEB’e başvuru yapabilecekler. KOSGEB tarafından uygun görülen girişimcilere, 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi imkanı sağlanacak. Ülkemizin ve bölgemizin en büyük sorunlarından olan istihdamın arttırılması ve ekonomik kalkınma konularında fayda sağlayıcı projeler içerisinde yer almak en öncelikli amacımızdır. Biz de Biga TSO olarak, İŞKUR ve KOSGEB ile ortak mutabakat sonucu hizmet alanımızda olan ilçemizde uygulamalı girişimcilik eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Bu destek programı ile bölgemizde kendi işini kurmak isteyen girişimcilerimize destek olmayı amaçlıyoruz. Son yıllarda odamız aracılığı ile yaklaşık 328 girişimci adayına KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlenerek sertifika verilmiştir. Yapmış olduğumuz çalışmaların ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol