Biga’ya önemli eğitim yatırımı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Biga ilçesinde Fatih İlkokulu’nun temel atma törenine katıldı.

Biga’ya önemli eğitim yatırımı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Biga ilçesinde Fatih İlkokulu’nun temel atma törenine katıldı.

17 Nisan 2019 Çarşamba 18:19
Biga’ya önemli eğitim yatırımı

Törene Biga Kaymakamı Mustafa Can, Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Biga ilçesinde 24 derslikli, 2 laboratuvarı ve toplantı salonu olan Fatih İlkokulu’nun temelini atan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan törende yaptığı konuşmada, Biga ilçesinin önemine dikkat çekti.

Karabiga’da doğalgaza kavuşacak

Karabiga ilçesinin doğalgaza kavuşması için yasal sürecin başladığını ifade eden Turan; “Hem Geyikli beldesi hem de Karabiga beldesi doğalgaz için yasal süreç başladı. Göreceksiniz, çok kısa bir süre içerisinde resmi kararlarla beraber Karabiga’nın da doğalgaz süreci başlamış oldu. Her zaman söylüyorum. Bizim bu memlekete sevdamız var. Biz iş yapmak istiyoruz. Bu millet bize görev verdi. Bu görev doğrultusunda daha çok iş yapmak için yeni sürece başladık. Bu ülkenin kaybedecek zamanı yok” dedi.  

İki okulun toplam proje bedeli 16,5 milyon

“24 derslikli, daha büyük, şık mimariyle beraber iki tane laboratuvarın olduğu bir okulun temelini atıyoruz” diyen Turan; “Bu kapasite 400'e kadar çıkacak. Şu an 478 öğrencimiz var. Öğrencilerimiz geçici olarak Çiçeklidede Özel İdare Okulunda okuyorlar. Ama inşaatımız bittiğinde bu güzel okulumuzda eğitimlerine devam etmeye başlayacaklar. Bu okulumuzun dışında bir de 24 derslikli Cumhuriyet İlkokulu ile ortaokulu yapacağız. 16 derslikli Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulumuzun yeni inşaatına da başlıyoruz. İki okulumuzun toplam proje bedeli 16,5 milyon. Biga'nın eğitimde ne kadar eksiği varsa yapmak için hazırız” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve beraberindeki protokol üyeleri, Fatih İlkokulu’nun temeline ilk harcı attı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleBigaKarabiga
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol