Bitmeyen çalışma ikinci aşamada da tam not aldı

Biga Belediyesi ve Biga Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü ortaklığında senaryosunu İbrahim Dizman’ın yazdığı, sahne uygulama ve yönetimini kulüp yönetim kurulu üyesi Ahmet Zeren ve kulüp sporcularından Pınar Zeren’in birlikte yaptıkları ‘Şarkılarla geçti yıllar – Eski Biga’dan hatıralar’ müzikli sahne gösterisi Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenirken, izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Bitmeyen çalışma ikinci aşamada da tam not aldı

Biga Belediyesi ve Biga Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü ortaklığında senaryosunu İbrahim Dizman’ın yazdığı, sahne uygulama ve yönetimini kulüp yönetim kurulu üyesi Ahmet Zeren ve kulüp sporcularından Pınar Zeren’in birlikte yaptıkları ‘Şarkılarla geçti yıllar – Eski Biga’dan hatıralar’ müzikli sahne gösterisi Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenirken, izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

30 Ekim 2017 Pazartesi 12:31
Bitmeyen çalışma ikinci aşamada da tam not aldı

Pınar Zeren, Canberk Demirkol ve Onay Leman Duru’dan oluşan Orkestra Cevizli Lokum tarafından yapılan Şarkılar Geçti Yıllar isimli belgesel tadındaki müzikal, tamamı Bigalılardan oluşan bir ekibin üretimi olarak dikkat çekti. İzleyenleri eski Biga günlerine götüren müzikli gösterinin proje danışmanlığını ise Aydoğan Ünver, Melih Akyıl ve İsmail Şen yaptılar. Video kurgusunu Gürkan Alkış yaparken; Pınar Zeren, Ahmet Zeren, Dr. Ayhan Sarı ve Şerife Gümülcine şarkıları seslendirdiler.

Geçmişe ait video görüntülerin ve fotoğrafların da yer aldığı gösteride çok sayıda Bigalı anıldı. Hatıralar zaman zaman güldürdü, zaman zaman gözleri yaşarttı. Gösteride seyacılardan eski düğünlere, Biga gecelerinden İkizler sinemasına, Biga Lisesi’nden Bigaspor’a, Zeren gazozlarından akşam eğlencelerine çok sayıda konu işlendi. Müziklerin ve görsel sunumun da izleyicilerinden tam not aldığı ‘Şarkılarla Geçti Yıllar – Eski Biga’dan hatıralar’ müzikli sahne gösterisi dakikalarca ayakta alkışlandı.

Gösterinin sonunda sahneye davet edilen oyunun senaristi İbrahim Dizman, derin bir sosyal yaşamı olan Biga’yı 1.5 saatte anlatmanın mümkün olmadığını söyledi ve; “Derin bir sosyal yaşamı olan Biga’yı 1.5 saatte anlatmak elbette mümkün değildi.  Biz sadece belirli yerlerden bir takım özellikleri aldık ve sizlerle paylaşıp eski günleri hatırlatmak istedik. Her ne kadar ben yazmış olsam da senaryoyu bu bir ekip işi. Bu bir projeydi aslında. 2 yıl önce Biga’nın sosyal tarihini ve yaşamını sürdürmek ve arşiv oluşturabilmek için başlamıştık. Biga’da Sosyal Yaşam adlı kitabımızla ilk adımı attık. Bu ikinci aşamaydı. Üçüncü aşamayla devam edecek. Sevgili belediye başkanımızın desteği olmasa bu çalışma ortaya çıkmayacaktı. Teşekkür ediyoruz bir kez daha” ifadelerini kullandı.

Ardından projenin danışmanlığı yapan İsmail Şen de sahneye çıkarak; “İnsanlarla konuşup fotoğrafların fotoğraflarını çektik ve insanların anılarını topladık. Böyle başladık bu çalışmaya. Bir kitap ortaya çıkarmak niyetimizdi ama yeni açılımlar geldi. Sonuçta şöyle bir noktaya geldik; bu hiç bitmeyen bir çalışma olsun dedik. İkinci aşaması buydu. Üçüncü aşaması da olacak. Bitmeyen kısmı ise şu olacak; zaman zaman gelip Biga’da herkesle konuşmak istiyoruz. Fotoğrafların fotoğraflarını çekmeye devam etmek istiyoruz. Bu ürünleri de belediyemizde sürekli gelişecek bir arşivde saklamak istiyoruz. Anılarımızı sizlerle konuşup saklamak ve gelecek nesillerimize aktarmak istiyoruz. Zaman zaman da burada olduğu gibi çalışmalarla sizlere sergilemek istiyoruz çalışmalarımızı. Sizlerden destek bekliyoruz. Umarım mutlu etmişizdir sizleri bu akşam” dedi.

Son olarak sahneye çıkan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, çalışmanın nasıl başladığını ve hiç bitmeyecek bir çalışma olacağını söyledi. Başkan Işık, özetle şöyle konuştu: “İbrahim Dizman hocam ve İsmail Şen arkadaşım böyle bir düşünceyle geldiklerinde Biga’da unutulmaya yüz tutmuş birçok konunun olduğunu düşünüyorduk. Böylece çalışmaya başladık. İlk olarak kitabımız ortaya çıktı. Burada Atatürk Kültür Merkezi’nde Bigalı yazarların eserlerinin yer aldığı ve Biga’yı anlatan yayınların yer aldığı bir kütüphane oluşturduk. İsmail Şen arkadaşımız İstanbul’da arşivleri tarayarak ne kadar Biga ile ilgili eser varsa getiriyor. Önümüzdeki günlerde bunlarla ilgili sergiler de yapacağız. Bu gerçekten bitmeyen bir çalışma. İbrahim Dizman ve İsmail Şen ile Biga Belediyesi’nin destekleri ile başladı. Bundan sonra da bu destekler devam edecek.  Güzel bir başlangıç yaptık. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Ben her zaman şunu söylüyorum; belediyecilik parktan, bahçeden, kanalizasyondan ibaret değildir. Biz hayatın her alanında olmaya çalışıyoruz. Atatürk Kültür Merkezi 2016’nın Mayıs ayından bu yana faaliyetlerine devam ediyor. Bugün her hafta 2 bin 43 Bigalı vatandaşımız burada atölye çalışmalarına katılıyor. Her etkinliğimize 1200’e yakın Bigalı katılıyor. Atatürk Kültür Merkezi’ni canlı ve yaşayan bir merkez haline getiren ve katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Biga’nın yakın geçmişine arşivin oluşturulmasına katkı verenlere Biga Belediye Başkanı İsmail Işık tarafından plaket verildi. Hatıra fotoğraflarının çekilmesi program sona erdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol