Bosna Hersek heyeti Lapseki’de

Lapseki Belediyesi ile kardeş belediyecilik protokolü imzalayan Bosna Hersek'in Jablanica Belediyesi heyeti, ilçede bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Bosna Hersek heyeti Lapseki’de

Lapseki Belediyesi ile kardeş belediyecilik protokolü imzalayan Bosna Hersek'in Jablanica Belediyesi heyeti, ilçede bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

11 Aralık 2018 Salı 11:23
Bosna Hersek heyeti Lapseki’de

Jablanica Belediye Başkanı Salem Dedic, Jablanica Belediye Meclis Başkanı Mate Mijic, Belediye Meclis Üyesi Emir Muratovic, Yatırım ve Finan Sorumlusu Yardımcısı Amela Murat Ovic, Mostar Meclisi Milletvekili Edin Music Bosna Hersek Mostar Kantonu Ticaret ve Turizm Bakanı Ajdin Teletovic Lapseki Belediyesi’ne resmî ziyaret gerçekleştirdiler. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, ilçenin genel konumu hakkında bilgi verdi. Başkan Yılmaz; “İki kardeş ve dost ülkenin temsilcileri olarak ilçemizde sizleri misafir etmekten çok mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Bizler Bosna Hersek’i seviyoruz daha önceki dönemlerde Bosna Hersek’i defalarca ziyaret ettik Jablanica’yıda ziyaret ettik. Kendi aramamızda bir proje uygulamak istedik fakat şu ana kadar bir gelişme olmadı inşallah bundan sonraki dönemde proje ve projeleri hep birlikte hem Türkiye’den sizlere yardım edebilmek, hem de orada birlikte bir proje yapmak isterim. Dediğim gibi geçtiğimiz dönemde bir işbirliği yapmak istedik ama maalesef bunda başarılı olamadık ama bundan sonraki dönemde birlikte çalışmak isteriz. İlçemiz toplam nüfusu 27.000 olan 40 köyü iki beldesi olan bir ilçe. Geçimini tarım ile sağlayan şeftali ve kiraz üretiminde dünya gelenine ihraç eden bir ilçe boğaz kenarında şirin bir ilçemiz. 2017 yılından itibaren 1915 Çanakkale köprüsünden dolayı adının dünya genelinde çok bahsedilen ve duyuran bir ilçeyiz ilçemizde sizleri ağırlamaktan son derece mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi. Daha sonra Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve beraberindeki heyet Lapseki İlçe Kaymakamı Tahir Şahin’i kaymakamlık binasında ziyaret etti. Bosna Hersek’ten gelen heyet, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ile birlikte 1915 Çanakkale köprüsü inşaat alanını inceledi. Heyete inşaat alanındaki yetkililer köprü hakkında bilgi verdiler.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol