Bozcaada’da temizlik seferberliği

Bozcaada ilçesinde başlatılan temizlik seferberliğine katılarak destek olan vatandaşlar, adanın koyları için tek yürek oldu. Temizlik çalışmaları kapsamında toplanan 6 traktör çöp, Cumhuriyet Meydanı’nda sergilendi.

Bozcaada’da temizlik seferberliği

Bozcaada ilçesinde başlatılan temizlik seferberliğine katılarak destek olan vatandaşlar, adanın koyları için tek yürek oldu. Temizlik çalışmaları kapsamında toplanan 6 traktör çöp, Cumhuriyet Meydanı’nda sergilendi.

30 Ağustos 2018 Perşembe 09:44
Bozcaada’da temizlik seferberliği

Bozcaada ilçesinde 9 günlük Kurban Bayramı’nın ardından, Bozcaada Belediyesi tarafından “Koylarımıza, çamlıklarımıza, sokaklarımıza 'geçmiş olsun'a gidiyoruz" sloganıyla başlatılan temizlik seferberliğinde 6 traktör çöp toplandı. Tatilcilerin çevreye gelişi güzel bıraktıkları çöpleri toplamak için kolları sıvayan ada halkı, ellerinde poşetlerle birlikte koylardaki çöpleri toplarken, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz da temizlik çalışmalarına bizzat katılarak destek verdi. Bozcaada'nın Katranbolu, Poyraz Liman, Tuzburnu, Akvaryum, Ayana, Beylik, Sulubahçe, Habbele, Günbatımı, Ayazma Çamlığı ve Çayır mevkilerinde gerçekleştirilen temizlik seferberliğinde 6 traktör çöp toplandı. Toplanan çöpler traktörler ile ilçe merkezine getirilerek Cumhuriyet Meydanı'nda sergilendi.

Doğaya saygılı olun

Bozcaada ilçesinde ciddi bir bayram yoğunluğu yaşandığını belirten Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz; ada da yaklaşık 19 bin araçla, 86 bin misafiri ağırladıklarını söyledi. Çöpleri gelişi güzel çevreye atan misafirlere seslenen Başkan Yılmaz; “Misafirlerimiz de Bozcaada'ya geldikleri gibi bulmak istiyorlarsa, biraz çevrelerine duyarlı olsunlar. Doğaya saygılı olsunlar” dedi.

Çünkü başka Bozcaada yok...

“Gün boyu ada halkı, adaseverler, turizm işletmecileri ve hatta gönüllü olarak bize katılan misafirlerimizle birlikte Katranbolu Koyu-Poyraz Liman-Tuzburnu-Akvaryum-Ayana-Beylik-Sulubahçe-Habbele koylarını temizledik” diyen Başkan Yılmaz; “Tüm çöpleri poşetleyip, meydanda biriktirdik. Son fotoğrafları görünce, haklılığımızı siz de anlayacaksınız. Katılım gösteren halkımıza, adaseverlere, misafirlerimize, sivil toplum kuruluşlarına, Kent Konseyi’ne, Bozcaada Belediyesi çalışanlarına ve tüm herkese teşekkür ediyorum. Adamızın koylarına geçmiş olsun dedik, mümkün olduğunca temizledik, şefkatle okşadık. Bu bir temizlik kampanyası, evet doğru, ama aslında bir farkındalık çalışması... Dedik ya, biz temizleriz, elbet yine temizleyeceğiz. Evet bu görevimiz, doğru. Ama en nadide ortak değerimiz bizim için o kadar önemli ki; bu, görev bilincinin yanında bizim Bozcaada’mıza olan sorumluluğumuz... Herşeyden değerli bizim için. Ama siz de artık sesimize bir kulak verin... Bulmak istediğiniz gibi bırakın artık ne olur. Çünkü başka Bozcaada yok...” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 04.09.2018 09:45
Anahtar Kelimeler:
Bozcaada
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol