“Bu unvana sahip olmak kolay değildir, tesadüf hiç değildir”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Haziran 2019 ayı olağan Meclis toplantısı ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirildi.

“Bu unvana sahip olmak kolay değildir, tesadüf hiç değildir”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Haziran 2019 ayı olağan Meclis toplantısı ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirildi.

14 Haziran 2019 Cuma 17:20
“Bu unvana sahip olmak kolay değildir, tesadüf hiç değildir”

Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Osman Okyay; “2019 yılının ilk yarısını geride bırakıyoruz. Özetlemek gerekirse, küresel iktisadi faaliyetin yavaşladığı bir dönem yaşıyoruz. Amerikan ekonomisi görece güçlü duruşunu korurken diğer gelişmiş ekonomilerden Euro bölgesi ve Japonya ivme kaybediyor. Gelişmekte olan ülkelerden Çin, Hindistan ve Brezilya’da da büyüme hızı yavaşlıyor. Bu dönemin temel belirleyicisini, küresel ekonomi politikalarındaki belirsizliğin artması ve öngörülebilirliğin iyice zayıflaması olarak ifade etmek yanlış olmaz” dedi.

“Geride bıraktığımız günler, Çanakkale için adeta güzel haberler dönemi oldu. Forbes Türkiye dergisinin beşinci kez hazırladığı ideal kentler araştırmasında Çanakkale, “yaşamak için en ideal kent” olmaya hak kazandı” diyen Okyay; “İş ve ticaret konusunda bir nebze daha atağa kalkarsak, bir çekim merkezi haline gelmemiz an meselesi. Nereden baksanız güzel haber. Benzer şekilde Çanakkale, Avrupa’nın en mutlu şehirleri arasında gösterildi. Çanakkale’den dört şirket Türkiye’nin 500 büyük şirketi arasına girdi. TOBB ve TEPAV’ın birlikte düzenlediği Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında bu yıl iki Çanakkale şirketi yer aldı. (Tatlan gıda ve Kodak Taşımacılık’ı tebrik ediyoruz.) Kentimize büyük ivme kazandırmasını beklediğimiz 1915 Çanakkale Köprüsü’nün deniz içindeki çalışmaları tamamlandı. 17 plajımız mavi bayrak aldı. Bayram boyunca kentimize 550 bin yerli turist geldi ve 650 milyon lira gelir bıraktı. Troya Müzesi, ilk yılında Avrupa’da yılın müzesi adayı oldu. Çanakkale Sualtı Hokey takımımız 1. Lige çıktı. Çanakkale’nin evlatlarından Feyzullah Aktürk Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazandı; Bahar Koray kızımız karatede Balkan Şampiyonu oldu. Tüm bu gelişmeleri ve başarılı evlatlarımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy ise; “Geçtiğimiz ay açıklanan FORBES’in “İdeal Kentler’ sonuçlarına göre Çanakkale, listede “Yaşamak için en ideal İl” unvanı ile yer aldı. Ölçümlemeye esas olan 60 verinin neredeyse tamamında Çanakkale’miz ilk 25 içinde. Hep birlikte sevindik, gurur duyduk bu haber ile. Çanakkale’miz, nüfusuna oranla en fazla yatırım alan İl ünvanına da sahip. Ulaşımdan turizme, sağlıktan eğitime, sanayiden spora ve diğer pek çok kamu yatırımlarını kapsayan onlarca kriterde diğer illeri geride bırakarak ilk defa zirveye oturdu ve bu dereceyi hak etti. Bu değerlendirme İl genelinde yapılan bir değerlendirmedir. Birkaç örnek verecek olursak; Ezine Gıda İhtisas OSB, 1915 Çanakkale Köprüsü, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ve onlarca sağlık yatırımı, Çanakkale Gençlik Merkezi ve pek çok spor tesisi, Çanakkale Havalimanı, bölünmüş yol yapımı,  eğitim binası projeleri, belli başlı yatırımlardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği 2018 Troya Yılı gerek ulusal gerek uluslararası arenada İlimizin tanıtımına büyük katkı sağlamış olup Troya Müzesinin açılması ile sürdürülebilirliği güçlenmiştir. Çanakkale yüzlerce yatırımı alarak bu unvana sahip olmuştur, bu unvana somut verilerle, somut göstergelerle ulaşılmıştır. Bu unvana sahip olmak kolay değildir, tesadüf hiç değildir. Yatırımlar kadar yatırımların hızlı gerçekleştirilmesi, sahiplenilmesi de önemlidir. Çanakkale’nin böyle bir unvana sahip olması,  gelişmesine ve kalkınmasına da katkı yapacaktır. İlimizin yatırım ortamını cazip hale getirecektir, turizme katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol