Çan Belediyesi üretken kadınlar pazarı açıldı

Çan ilçesinde, Çan Belediyesi Üretken Kadınlar Pazarı, Çan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen törenle Çan Belediyesi Sanat Galerisi’nde açıldı.

Çan Belediyesi üretken kadınlar pazarı açıldı

Çan ilçesinde, Çan Belediyesi Üretken Kadınlar Pazarı, Çan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen törenle Çan Belediyesi Sanat Galerisi’nde açıldı.

30 Aralık 2017 Cumartesi 16:58
Çan Belediyesi üretken kadınlar pazarı açıldı

Açılış törenine Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Ak Parti İlçe Başkanı Murat Okan, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Her hafta cumartesi günleri açık kalacak Çan Belediyesi Üretken Kadınlar Pazarı, Çanlı kadınların evlerinde doğal olarak ürettikleri ürünleri vatandaşlarla buluşturacak. El emeği göz nuru üretilen çok sayıda çeşitteki ürünlerin satışının yapılacağı pazarda özel butik tasarım el işlerinden el dokuması Çan halılarına, ev yapımı mantıdan çeşitli gıda ürünlerine kadar yüzlerce çeşit doğal ürünün satışı yapılacak. Çanlı kadınların bu doğrultudaki taleplerinin ardından hemen harekete geçen Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu böyle bir organizasyonu Çan’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Çanlı kadınların her zaman yanında olduklarını belirten Başkan Kuzu, “Burada Çan’daki üreten kadınların ürettiklerini pazarlayabilecekleri Çan Belediyesi üretken kadınlar pazarının açılışında beraberiz. Öncelikle hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Bu konuyla ilgili Çanlı kadınlar 40-50 kişilik bir grupla bize geldiler. Böyle bir şeye ihtiyaç var dediler. Tabi bizler de Çan Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi Çanlı kadınlardan gelen bir talebi geri çevirmedik. Çünkü kadınlar bizim baş tacımız. Bunu biliyoruz onları önemsiyoruz. Yıllar önce Çan da ilk olma özelliği olan sadece kadınlara ait olan HUBAN Kadınlar Derneği’ni açarak bunu da göstermiş olduk. Kadınların üretime katılıyor olması çok önemli, evlerinde ürettikleri ürünü ekonomik anlamda geri dönüşünün de sağlanması için kurulan bir Pazar bu. Kadınlar her hafta cumartesi günleri burada ürünlerini sergileyecekler. Doğal evde ürettikleri ürünü satarak ev ekonomilerine katkı sunacaklar” dedi. Çan Belediyesi Üretken Kadınlar Pazarı’nın açılış töreni, sergilerin gezilmesi ve pilav ikramından ardından son buldu.

iha

Son Güncelleme: 30.12.2017 17:30
Anahtar Kelimeler:
çanAbdurrahmanKuzu
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol