Çanakkale'de büyük yarış

Çanakkale'de İstanbul Off Road Kulübü (İSOFF) tarafından, 26-29 Ekim tarihleri arasında Baja Troia Turkey organizasyonu düzenlenecek.

Çanakkale'de büyük yarış

Çanakkale'de İstanbul Off Road Kulübü (İSOFF) tarafından, 26-29 Ekim tarihleri arasında Baja Troia Turkey organizasyonu düzenlenecek.

24 Ekim 2017 Salı 16:29
Çanakkale'de büyük yarış

İstanbul Off Road Kulübü tarafından 26–29 Ekim tarihleri arasında Çanakkale’de düzenlenecek BAJA TROIA TURKEY ile ilgili Çanakkale Basın Lansmanı, Ticaret Odası Sayman Üyesi  Mustafa Kansu, TÜRSAB BYK Başkanı Turgay Kılıç ve  TÜRSAB Genel Sekreteri Ahmet Çelik, ÇATOD Derneği Başkanı Armağan Aydeğer ve İSOFF Başkanı Erkan Birinci ile yarış  ekibinin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda söz alan İSOFF Başkanı ve Yarışın Direktörü Erkan Birinci BAJA TROIA TURKEY’in off-road disiplininde Türkiye’de düzenlenecek ilk uluslararası formatta yarış olduğunun altını çizerek, bu organizasyonla, çeşitli ülkelerden katılan yarışçılara Çanakkale’nin muhteşem doğası ve tarihi dokusu içinde benzersiz bir yarış düzenlediklerini söyledi. Lansmanda söz alan konuşmacılar, bu yarışın Çanakkale’nin tanıtımı ve bilinirliğinin artması konusunda önemli bir adım olduğunun ve BAJA TROIA TURKEY’in Truva Yılı olarak ilan edilen 2018 etkinliklerinin ön adımı olarak alınması gerektiğine dikkat çektiler. 6 ayaklık East European Tout Terrain Series takviminde 5. ayak yarışı olarak koşulan BAJA TROIA TURKEY’de ekipler, 26 Ekim Perşembe günü Çanakkale Truva Atı önünde yer alan Seremonik Starttan başlayarak 4 gün boyunca 800 km’yi aşkın yol kat edecekler.

Yarış ile ilgili bilgiler

BAJA TROIA TURKEY İstanbul Off Road Kulübü – İSOFF tarafından organize ediliyor. Yarış 26 – 29 Ekim tarihleri arasında koşulacak. Yarışta 4x4 ve 4x2 Ralli araçları dışında motosiklet ve ATV’ler de start alıyor. Yarışa Türkiye’den tanınmış otomobil yarışçıları dışında, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, İsrail, Azerbaycan ve İtalya’dan ekipler katılıyor. Yarışa toplam 34 Ralli aracı ve 29 Motosiklet ve ATV kayıt yaptırdı. Otomobil sporları ile ilgilenen kişilerin yakından tanıdığı İtalyan Ralli Art takımı 6 araçlık bir ekip ve kamyonları ile yarışa katılıyorlar. Yarış 1 Prolog ve 12 Özel etaptan oluşuyor. Toplam etap uzunluğu 808 km olacak. Seremonik Start Truva Atı’nın önünden verilecek. Ralli Merkezi, Servis Alanı ve Seyirci Etabı KİPA Alışveriş Merkezi önünde kurulan Özel Seyirci etabında yapılacak. Prolog ve Seyirci etapları köprü geçişleri ile heyecan ve görsellik dozu arttırılan özel Seyirci parkurunda, projektörler altında gece yapılacak. Servis Alanında Power FM Özel Simülasyon kamyonu yer alacak. Red Bull dev çadırı, DJ ve müzik sistemi ile etaplarda yer alacak. Özel GPS Takip Sistemi ile tüm yarışçılar etaplarda devamlı izlenecek ve acil durumlarda hızlı bir erişim sağlanacak. Bu yarışta 57 görevli 4x4 araç, 245 görevli, 4 adet 4 çeker ambulans görev yapacak. Etapları hazırlayan görevliler kusursuz yol notlarını çıkartabilmek için aylar boyunca binlerce kilometre yol kat ettiler. Gelişmeler, haberler ve yorumlar Türkçe ve İngilizce olarak BajaTroiaTurkey Facebook sayfasında, bajatroiaturkey İnstragram sayfasında ve www.bajatroiaturkey.com internet sitesinde paylaşılacak.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol