Çanakkale’ye 18 baraj ve 7 gölet inşa edildi

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Şehitler Diyarı Çanakkale’nin topraklarını suya kavuşturduklarını söyledi.

Çanakkale’ye 18 baraj ve 7 gölet inşa edildi

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Şehitler Diyarı Çanakkale’nin topraklarını suya kavuşturduklarını söyledi.

15 Mart 2018 Perşembe 14:46
Çanakkale’ye 18 baraj ve 7 gölet inşa edildi

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale’de hasretle beklenen baraj ve göletleri bir bir hizmete aldıklarını belirten DSİ Genel Müdürü Murat Acu; “2003 yılından bugüne kadar tamamladığımız 18 baraj ve 7 gölet ile vatandaşlarımızın yüzünü güldürdük. Şehitler diyarı Çanakkale’ye kazandırdığımız bu barajlardan birisi Taşoluk Barajıdır. 90.000 dekar münbit araziyi sulayan bu barajı 2009 yılında hizmete aldık. 2011 yılında hizmete aldığımız Bayramdere Barajı ise 10.500 dekara araziyi sulamaktadır” dedi.

“6 baraj ve 3 gölet daha inşa ediyoruz”

Çanakkale’de 6 baraj ve 3 gölet daha inşa edeceklerini ifade eden Acu, Çanakkale’de su kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirmeye devam ettiklerini söyledi. Genel Müdür Acu; “Çanakkale’nin münbit arazilerini sulamak ve kalkınmayı hızlandırmak için yeni barajlar inşa ediyoruz. İnşaatı devam eden Bayramiç Karaköy Barajı ile 9.380 dekar araziyi sulayacağız. Çanakkale’de değişik ilçelerimizde 5 barajın inşaat ihalesini gerçekleştirdik. Çan Yaykın Barajı,  Ezine Geyikli Barajı, Lapseki Çavuş Baraj, Yenice Kovancı Barajı ve Yenice Yukarıinova Barajlarının ve önümüzdeki günlerde inşaat çalışmalarına başlamayı hedeflemekteyiz” diye konuştu.

“Şehitler Diyarı Çanakkale’nin münbit topraklarını suya kavuşturduk”

DSİ’nin son 15 yılda inşa ettiği sulama projeleri ile Çanakkale’de 424.370 dekar zirai arazinin sulamaya açıldığının altını çizen Genel Müdür Acu; “Sulu tarım ile birlikte çiftçilere yıllık 281 Milyon TL zirai gelir artışı sağladık. Hizmete aldığımız bu sulama tesislerinin haricinde 227.440 dekar arazinin de sulama şebeke inşaat çalışmaları devam etmektedir. Bu arazilerinde sulanmasıyla birlikte Çanakkale ülke ziraatında daha fazla söz sahibi olacaktır” ifadelerini kullandı.

Ayvacık, Gelibolu, Eceabat ve Evreşe’nin içmesuyu hazır…

Genel Müdür Acu sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Ayvacık ilçesinin içmesuyu ihtiyacını karşılamak için 2008 yılında inşa edilen Ayvacık Barajı ve 6 km’lik isale hattı ile ilçe merkezine menba kalitesinde içme ve kullanma suyu sağladığını ifade ederek, Gelibolu ve Eceabat ilçesi ile Evreşe beldesinin içmesuyu ihtiyacını Çokal Barajından karşıladık. İnşa ettiğimiz 198 km’lik isale hattı ve içmesuyu arıtma tesisi ile bu yerleşim yerlerinin 2050 yılına kadar ihtiyacı olan içmesuyunu temin ettik.”

“Halkımızı ve toprağımızı koruduk…”

Çanakkale’de taşkın riskini azaltmak için dere ıslah çalışmalarının devam ettiğini belirten Acu; “Son 15 yılda Çanakkale ve ilçelerinde inşa ettiğimiz 39 adet taşkın koruma tesisi ile; 37 meskûn mahal ve 39.310 dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk. Ayrıca 16 adet dere ıslah tesisinin inşaat çalışmaları hızla devam etmektedir. Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Dsi
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol