Çanakkale’ye 720 kişilik konukevi

İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Şahin, İl Özel İdaresi tarafından yapılan Çanakkale Geçilmez Öğrenci Konukevi’nde incelemelerde bulundu.

Çanakkale’ye 720 kişilik konukevi

İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Şahin, İl Özel İdaresi tarafından yapılan Çanakkale Geçilmez Öğrenci Konukevi’nde incelemelerde bulundu.

22 Mayıs 2018 Salı 15:40
Çanakkale’ye 720 kişilik konukevi

Çanakkale Geçilmez Öğrenci Konukevi’nin tamamlanarak hizmete girmesi ile büyük sıkıntının ortadan kalktığını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Şahin; “Çanakkale Türkiye’nin önsözüdür. Çanakkale Türkiye’nin özeti ve milli ruhumuzun başkentidir. Atalarımız bu toprakları yedi düvele karşı savunabilmek için her bir karışını kanları ile suladı. İmanın ve inancın maddiyat karşısında aldığı en büyük zaferlerden birinin yaşandığı bu bölgeyi başta öğrencilerimiz olmak üzere her bir vatandaşımızın gelip görmesi milli birlik ve beraberliğimizin tesisi açısından çok önemli ve gerekli. Eskiden çocuklarımız gece yolculuğu ile ilimize gelip gündüz de şehitlikleri gezerek yine yorgun bir vaziyette memleketlerine dönüyorlardı. Şimdi ise Çanakkale Geçilmez Öğrenci Konukevimizin tamamlanarak hizmete girmesi ile bu büyük sıkıntı da çözülmüş oldu” dedi. “Çanakkale Geçilmez Öğrenci Konukevi’nin inşaatına, Mülkiyeti İl Özel İdaremize ait araziye ülkemizin dört bir yanından şehrimize gelen öğrencilerimizin barınma ihtiyacı düşünülerek, 720 yatak kapasiteli ve Vilayetler Hizmet Birliği Başkanlığı destekli bir proje olarak başlandı” diyen Şahin; “İhalesi Çanakkale İl Özel İdaremizce yapılan Çanakkale Geçilmez Öğrenci Konukevi’mizin sözleşme bedeli 16.560.453,0-TL’dir. İşe 11.03.2014 tarihinde yer teslimi ile başlanmış olup 26.03.2017 tarihinde binanın geçici kabulü yapılarak Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Bodrum, zemin ve 4 kattan oluşan konukevinin taban alanı 2.800 metrekare olup toplam inşaat alanı 16.800 metrekaredir. 720 kişilik konukevimizde 2, 4 ve 6 kişilik yurt odaları, çok amaçlı salon, idari birimler bulunmaktadır” şeklinde konuştu. Katkıda bulunan herkese teşekkür eden Şahin; “Bu konuk evinin hizmete girmesi ile Çanakkale’deki Şehitliklerimizi ziyarete gelen öğrencilerimiz, Çanakkale Savaşları ile ilgili daha geniş bilgi alma ve konaklama fırsatı elde ediyorlar. Bu proje milli birlik ve kardeşliğimizin tesisi ve ecdadımıza saygı ve vefa noktasında da çok önemli bir proje olup bu tesisin ilimize yapılmasında katkısı bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleGeçilmez
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol