Çan’da büyük dönüşüm

Çan Belediyesi tarafından ilçenin daha modern bir görünüm kazanması amacıyla başlatılan Çarşı Merkezi yenileme projesinin %80’ni tamamlandı.

Çan’da büyük dönüşüm

Çan Belediyesi tarafından ilçenin daha modern bir görünüm kazanması amacıyla başlatılan Çarşı Merkezi yenileme projesinin %80’ni tamamlandı.

22 Aralık 2018 Cumartesi 13:34
Çan’da büyük dönüşüm

Göreve geldiği günden bu yana Çan için hayati projelere imza atan Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, ilçedeki otopark ve trafik sorununu çözmenin yanı sıra Çana modern bir görünüm kazandırmak amacıyla Çarşı Merkezi yenileme projesini hayata geçirmişti. İlçenin en önemli 5 ana caddesini kapsayan 15 Milyon Liralık dev projede şebeke suyu hatları, yollar ve kaldırımlar yenilenirken bin araçlık otopark alanları da oluşturuldu. Yenileme çalışmaları sona eren caddelerde hayata geçirilen ışıklandırmalarla caddeler daha modern bir görünüme kavuşturuldu. Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Çarşı Merkezi yenileme projesi ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunarak; “Çarşı Merkezimizde başlattığımız büyük alt ve üst yapı çalışmalarımızın %80’nini tamamladık” dedi.

Çarşı Merkezimiz baştan sona yenilenmiş olacak

Bugüne kadar yapılan çalışmalar sonucunda Mesut Hulki Önür, Hacı İbrahim Bodur ve Bülent Ecevit Caddelerinin yenileme çalışmalarının tamamlandığının altını çizen Başkan Kuzu; “3 caddemizde alt ve üst yapı çalışmalarımız sona erdi. Bülent Ecevit Caddemizde ise ışıklandırma ve kaldırım çalışmalarında sona yaklaşıyoruz. Şehit Mustafa Kaya Caddemizde de alt ve üst yapı çalışmalarımıza başladık. Çarşı Merkezi yenileme projemizde son olarak Atatürk Caddesinde bir çalışma gerçekleştireceğiz. İnşallah en kısa sürede bütün Çarşı Merkezimiz baştan sona yenilenmiş olacak” diye konuştu.

Otopark sıkıntısına çözüm bulundu

Çarşı Merkezi Yenileme Projesi kapsamında yol yapım çalışmalarının gerçekleştirildiği caddelerde oluşturulan park alanları ile otopark sorunu çözüme kavuşturuldu. Çan Belediyesi ve Çan Kaymakamlığı arasında bir protokol imzalanarak Çan Hükümet Konağı Bahçesi proje içerisine dahil edildi. Yapılan düzenlenme çalışmaları sonucunda Çan’a bin araçlık bir otopark alanı kazandırıldı. Ayrıca yenileme projesi kapsamında caddelerden sökülen eski parke taşları da Büyük Kocabaş Çayı projesinin ilk etabı olan Çan-Biga Çevre Yolu üzerinde ki otopark yapımında kullanılıyor. Bu sayede ilçede kurulan Pazar nedeniyle özellikle pazartesi günleri artan trafiği rahatlatmak adına Pazar esnafı ve vatandaşların araçlarını bırakabilecekleri bir otopark daha Çan’a kazandırılıyor.

Hiçbir zaman niyetimiz günü kurtarmak olmadı

İlçeye yapılan dev yatırımların devam edeceği mesajını veren Başkan Kuzu; “Hiçbir zaman niyetimiz günü kurtarmak olmadı. 10 yıl boyunca Çanımız için gecemizi gündüzümüze kattık, vatandaşlarımızın sıkıntılarına çözüm olacak projelere imza attık” dedi.

Caddeler ışıl ışıl donatılıyor

Çarşı Merkezi yenileme projesi sonrasında Çan’ın çehresinin tamamen değişeceğini belirten Başkan Kuzu; “Özellikle caddelerimizdeki ışıklandırmalar vatandaşlarımızca olumlu değerlendiriliyor. Vatandaşlarımızın ışıklandırılan caddelerimizi İstiklal Caddesi’ne benzetmesi bizleri mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol