Çelik; “Endişe verici”

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Çanakkale Körfez Yöre Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, sezon öncesinde Çanakkale-İstanbul seferlerinin yapılamayacak olmasının sektör açısından endişe verici olduğunu söyledi.

Çelik; “Endişe verici”

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Çanakkale Körfez Yöre Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, sezon öncesinde Çanakkale-İstanbul seferlerinin yapılamayacak olmasının sektör açısından endişe verici olduğunu söyledi.

15 Kasım 2018 Perşembe 15:46
Çelik; “Endişe verici”

Sona erdirilen Çanakkale-İstanbul uçak seferleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan TÜRSAB Çanakkale Körfez Yöre Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, 2018 yılının Troya Yılı ilan edilmesinin Çanakkale’ye büyük bir cazibe kazandırdığını belirterek; “Bugün artık Çanakkale şehri çok ciddi bir turizm destinasyon merkezi haline gelmiştir. Devletimizin ciddi katkılarıyla alt yapı sorunlarımız büyük ölçüde giderildi. Truva bölgesi Çanakkale’nin, ülkemizin gözdesi haline gelmiştir. Midilli deniz otobüsü seferlerinin başlaması ile birlikte Midilli adasına gelen turistlerin Çanakkale’ye büyük bir artı katacaktır. Günde 12 uçağın inip kalktığı Midilli adasında turistler 6 gün konaklıyorlar. Önümüzdeki yıllarda buraya gelecek olan turistlerden ciddi pay kapacağımıza inanıyoruz” dedi.

Uçak seferlerine ihtiyacımız var

“Çanakkale-İstanbul uçak seferleri maalesef sona ermiş bulunuyor. Bizim şiddetli bir şekilde uçak seferlerine ihtiyacımız var. Çünkü uluslar arası entegrasyonu tamamlayabileceğimiz, destinasyon için en önemli yer İstanbul üzerinden tüm dünya ile bağlantıdır” diyen Çelik; “Dolayısıyla bizim İstanbul’la olan uçak bağlantımız eksik kalırsa; ulaşımı bir tripod olarak düşünürsek biz çok önemli bir ayağı kaybetmiş oluyoruz. Kara ulaşımı anlamında Avrupa ile komşuyuz, deniz seferlerimiz Midilli üzerinden sağlanırken; hava yolu ulaşımında aksama meydana geliyor. Fakat uluslar arası bağlantımızı sağlayacağımız sadece Ankara uçuşları ile sınırlanmış durumda. Devletimize, Kamu kurumlarına ve siyasilerimize seslenmek istiyorum; uçak seferlerinin İstanbul-İzmir ayağının olmadığı bir Çanakkale düşünülemez! Kısa zamana kadar turizmin kavşağı olacak Çanakkale için İstanbul’dan mutlak surette uçak seferlerinin başlatılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Seferlerin yeniden başlatılmasını istiyoruz

İstanbul uçak seferlerinin yeniden başlatılmasını istediklerini dile getiren Çelik; “Duyumlarımıza göre; Türk Hava Yolları Avustralya ile direk uçuş seferleri başlatacak. Bizim bu entegrasyonu tamamlamamız için mutlaka İstanbul’a uçuş seferlerinin sağlanması gerekiyor. THY yetkilileri ile biz bu konuyu daha önce konuşmuştuk; bir uçak seferinin THY ile Çanakkale’ye uçuş yapmasının sağlanması gerekiyor. Bu konuda turizmciler olarak bizim üzerimize düşen neyse bizler yapmaya hazırız. Fakat bu konuda yetkililerin, milletvekillerimizin, devletimizin bizlere destek olmasını ve bu seferlerin yeniden başlatılmasını istiyoruz” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Tursab
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol