Cevatpaşa Muhtarlığı’ndan örnek uygulama

Cevatpaşa Mahallesi Muhtarı H. Evren Kızoğlu, muhtarlık binasında gerçekleştirdiği basın toplantısı ile diğer muhtarlıklar içinde örnek teşkil edecek mobil uygulamayı hayata geçirdiklerini duyurdu.

Cevatpaşa Muhtarlığı’ndan örnek uygulama

Cevatpaşa Mahallesi Muhtarı H. Evren Kızoğlu, muhtarlık binasında gerçekleştirdiği basın toplantısı ile diğer muhtarlıklar içinde örnek teşkil edecek mobil uygulamayı hayata geçirdiklerini duyurdu.

16 Ocak 2018 Salı 15:08
Cevatpaşa Muhtarlığı’ndan örnek uygulama

“Çalışmamızı mahallemiz sakinleri ile birlikte Çanakkale ve Türkiye kamuoyuna duyurmak gerektiğini düşünüyorum” diyerek sözlerine başlayan Muhtar H. Evren Kızoğlu, “Biraz iddialı bir giriş olsa da bu çalışmanın gerçekten 31.944’ü mahalle 18.312’si köy toplam 50.256 muhtar ve bunların hizmet verdiği 81 milyon vatandaşa kolaylık sağlayacak, muhtarlıkları teknoloji ile buluşturacak bir çalışma. Muhtarlığımıza ait bir mobil uygulamadan bahsediyorum.” dedi.

Uygulama da neler yapılabilecek?

Şimdilik sadece Android telefonlardan erişim sağlanabilecek uygulama, çok yakında İOS işletim sistemine sahip telefonlara da indirilebilecek. Cevatpaşa Mahallesi’ne kayıtlı vatandaşlar bu uygulama ile tebligat sorgusu yaparak bilgi sahibi olabilecekler. Vatandaşlar bunun dışında muhtarlığın etkinliğinden haberdar olabilecek, şikayet ve öneri bölümünden tespitlerini direkt olarak iletebilecek, muhtarlıkları proje ortağı haline getirebilecek, mahalle hakkında tarihi ve kültürel mekanların yanı sıra turizm tesisleri, yerel işletmeler, sosyal aktivite alanları hakkında da geniş bir bilgiye sahip olabilecekler. Muhtar Evren Kızoğlu, yaptığı açıklamada; “Uygulamanın en önemli amacının mevcut durumda muhtarlıklara bırakılan tebligatlar muhatabına 1959 yılından kalma tebligat kanununa göre tebliğ edilmiş sayılıyor. Vatandaşların çeşitli sebeplerle haberdar olamadığı tebligatlar muhtarlıklarda üç ay süre ile bekletilip sonrasında imha ediliyor.  Bu duruma örnek vermek gerekirse, trafik cezalarında erken ödeme indiriminden yararlanılamamasına, mahkeme itiraz sürelerinin kaçırılmasına icra ve ödeme emirleri konularında mağduriyetlere yol açıyor. Uygulamamız ile bu mağduriyetler ortadan kalkacak ve vatandaş dilediği yerden tebligatı var mı yok mu kontrol edebilecek.” dedi.

“Uygulamayı talep etmeleri halinde diğer muhtarlıklara da kurabiliriz”

Cevatpaşa Muhtarlığı’na kayıtlı vatandaşların, Cevatpaşa Muhtarlığı adına yaptırılan, cavatpasamuhtarligi.com internet sitesi veya Android marketten indirilebilecek Cevatpaşa Muhtarlığı uygulaması ile sistemden faydalanabileceklerini aktaran Cevatpaşa Mahalle Muhtarı H. Evren Kızoğlu, “Uygulamayı mahallemiz ile sınırlamayarak Çanakkale hatta Türkiye genelinde tüm muhtarlıklarımıza talep etmeleri halinde kurabileceğimizi ve 81 milyon vatandaşımızın kullanımına sunabileceğimizi aracılığınız ile ilan ediyorum.” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
UygulamaCevatpaşa
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol