Ceylan’dan kutlama mesajı

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kuruluşunun 95. Yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Ceylan’dan kutlama mesajı

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kuruluşunun 95. Yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

09 Eylül 2018 Pazar 13:17
Ceylan’dan kutlama mesajı

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan mesajına; “Cumhuriyet Halk Partisinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diyerek partimizin önemini açık ve net bir ifadeyle dile getirmiştir. Büyük Atatürk, her iki eserini de sonsuza dek yaşatmak için var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz” diyerek başladı. CHP’nin önemine değinen Ceylan; “CHP, İçişleri Bakanlığı’na dilekçe verilerek, otel lobilerinde kurulmuş bir parti değildir. CHP, savaş meydanlarında, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinin birliğinden doğmuştur. Ulusal kurtuluş mücadelesinden filizlenen bir parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi, gerek kurtuluş savaşında gerekse Cumhuriyetin kurulmasından sonra, ülkenin her alanda gelişmesi ve kalkınması için özveri ile çalışmış, ulusal ekonominin temellerini atmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyeti ve temel ilkelerini bu güne kadar korumuş, aynı zamanda yenileşmenin, değişimin ve çağdaşlaşmanın adresi olmuştur. 9 Eylül; Türk siyaset tarihinde Cumhuriyetin, demokrasinin, laikliğin, hukuk devletinin garantisi olan CHP’nin doğduğu gündür. Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarının ortaya koyduğu cumhuriyet deneyimi, ülkemizin demokrasiye ulaşmasında ve sağlıklı bir altyapının oluşmasında yadsınamayacak bir öneme haizdir. Maalesef yurttaşlarımız, ileri demokrasi yalanları ile başlayan 15 Temmuz Darbe girişimi ile zirve yapan dinci, gerici kalkışmanın ardından OHAL ile gelen sivil darbenin de etkisi ile hukuksuzluğun hakim olmasını kanıksar hale getirilmiştir. AKP Genel Başkanının 2014 yılından itibaren başladığı tek adam olma isteği ve bu doğrultuda yürüttüğü siyaseti devletin ideolojik aygıtlarını da kullanarak sürdürmesi neticesinde, ülkemiz her geçen gün hukuktan biraz daha uzaklaşmış ve beceriksizliğin faturası derinleşen ekonomik kriz olarak halkın karşısına çıkmıştır. CHP, ülkenin hızla sürüklendiği krizden kurtarılması için sorumluluk almaktan bir an olsun çekinmez. Ülkemizi savrulduğu bu krizden kurtaracak en kurumsal ve köklü yapı CHP’dir. Ülkemizdeki adaletsizliğin, yolsuzluğun ve ekonomik krizin panzehiri kurucu değerler ve CHP’dir” dedi.

Dış politikada rota ulusal çıkarlarımıza göre çizilmelidir

“Dış politikada imparatorluk dönemi özlemi duyan anlayışın hezeyanları ile ülkemiz, Suriye’de cereyan eden iç savaşta terör örgütleri ile aynı hatta pozisyon almaya zorlanmış, Türkiye’yi Suriye’de cereyan eden vekalet savaşının karargahı haline getirmiş bunun neticesinde kendi sınır güvenliğini ve dolayısıyla yurttaşlarımızın yaşam hakkını da tehlikeye düşürmüştür” diyen Ceylan; “Türkiye derhal Kurucu Önderin “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ilkesinin gereği bir politik rotaya dönmeli, SAVAŞ kışkırtıcılığından vazgeçmelidir. Ekonomimize saldırıyorlar diye ABD’ye posta koyan, sınırlarımızda ki teröristlere tırlar dolusu silah gönderiyorlar diyen Saray rejimi, mesele Suriye olunca bugün yine ABD ile aynı safa duruyor. CHP zor günlerin partisidir. Ülkemizin yine bu zor günlerde CHP’ye ihtiyacı olduğunu biliyoruz. ATATÜRK’ün İlke ve Devrimlerine, Demokratik ve Laik Cumhuriyete bağlı kadrolardan oluşan Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin ve ulusumuzun zor günlerinin sigortası olarak mücadele etmeye devam edecektir. 9 Eylül´de İzmir´den işgalcileri kovarak, partimizin temelini atan, cumhuriyeti bize armağan eden, ilk Genel Başkanımız ve ulusumuzun kurtarıcısı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, ebediyete intikal eden önceki Genel Başkanlarımızdan İsmet İnönü ve Bülent Ecevit´i ve diğer yöneticilerimizi, CHP´ye gönül ve omuz veren büyüklerimizi saygıyla ve şükranla anıyorum. Partimizin 95. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol