CHP alternatif çelenk koyma töreni düzenledi (Video)

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda resmi törenin ardından alternatif tören düzenlendi.

CHP alternatif çelenk koyma töreni düzenledi (Video)

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda resmi törenin ardından alternatif tören düzenlendi.

23 Nisan 2019 Salı 16:59

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen alternatif törende CHP, İYİ Parti, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Yardımseverler Derneği, Çanakkale Diş hekimleri Odası, Türk Anneler Derneği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Türk Hava Kurumu Çanakkale Şubesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çanakkale Şubesi çelenk sunumu gerçekleştirdi.

Çanakkale Cumhuriyet meydanında düzenlenen törende konuşan CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Bugün burada Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın töreni için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün temeli olan Cumhuriyetimizin sembolü olan, milletimizin temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920’de Ankara’da kurulmuş olup, bu topraklarda esareti asla kabul etmeyeceğimizi tüm dünyaya göstermiştir. Kuvayı milliye ruhuyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal birliğimizin ve Türkiye milli tarihimizin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. 23 Nisan 1920 milletimizin tutsaklık zincirini kırarak, tarih sahnesine çıktığı ve egemenliği kendi eline aldığı gündür. Esaret ve işgal zincirlerini kıran insanlarımızı özgürlüğe kavuşturan, milletin kanıyla, canıyla elde ettiği egemenliğin simgesi olan meclisimizi, kuruluş günü bizzat Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve yeni nesillere armağan etmiştir. Bu armağan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ülkemize karşı bitmeyen tükenmeyen sorumluluğunun simgesidir. Dolayısıyla halkın temsilcisi olan milletvekillerinin oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin en öncelikli görevi bu ülkedeki bütün vatandaşların hak ve özgürlüklerini korumak, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini geliştirmek ve ülkeyi çağdaş medeniyetler seviyesinin bile üstüne çıkmasını sağlamaktır" dedi.

Güneşhan konuşmasının devamında; “Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; şimdiye kadar milletimizin başına gelen bütün felaketler, kendi talih ve geleceğini başka birinin eline terk etmesinden kaynaklanmıştır. Tarihte, hakkını, hukukunu, iradesini tek bir adama bırakan hiçbir millet, huzur ve refaha ulaşamamıştır. Tıpkı bugün ülkemizin içinde bulunduğu durum gibi. Bugün ülkemizde tüm yetkilerin tek kişide toplandığı tek adam rejimi dönemi yaşıyoruz. Milletimiz bu hatadan bir önce dönecek ve kendi hakkına kararlılıkla sahip çıkacaktır. Demokrasinin gelişmesi, adaletin sağlanması, hukuk devletinin güçlenmesi, ülkemizde barışın ve kalkınmanın teminatıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 99. yıldönünümde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milletimizin bağımsızlığı ve özgürlüğü için canını feda eden kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimi saygıyla anıyor, aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, her çocuğun yüzünün güldüğü, kalbinin sevgiyle ısındığı bir Türkiye diliyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 23.04.2019 18:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol