CHP Merkez İlçe’den gazetemize ziyaret

CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve Yönetim Kurulu üyeleri, Çanakkale Hedef Gazetesi’ni ziyaret ederek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

CHP Merkez İlçe’den gazetemize ziyaret

CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve Yönetim Kurulu üyeleri, Çanakkale Hedef Gazetesi’ni ziyaret ederek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

10 Ocak 2018 Çarşamba 16:54
CHP Merkez İlçe’den gazetemize ziyaret

Çanakkale Hedef Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gökhan Kökçak’a çiçek takdim ederek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen kongrede seçilen Yönetim Kurulu üyelerini de tanıttı. CHP Merkez İlçe Örgütü’nün çalışmaları ile ilgili bilgiler verdikten sonra ülke gündemi ile ilgili de bazı değerlendirmelerde bulunan Başkan Uyanık; “Tarafsız, bağımsız ve doğru haber anlayışıyla görevlerini yerine getiren tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor; toplumsal bilinci ve kamu yararını gözetip fedakarca çalışarak gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayan tüm basın mensuplarımızın çalışma hayatlarında başarılar diliyoruz” dedi.

Basın hürdür, sansür edilemez

“Basın, demokrasinin tabiri caizse kurucu unsurlarından biridir” diyen Başkan Uyanık; “Basın içerisinde yer alan en aktif araçlardan birisi de gazeteciliktir. Demokratik Hukuk Devletlerindeki bireylerin en temel hak ve özgürlüklerinden biri olana haber almak hakkının sağlayıcısı hiç şüphesiz özgür ve objektif gazetecilik faaliyeti yürüten basın emekçileridir. Toplumların refahı ancak bağımsız ve etkin bir basın olursa sağlanabilir. Anayasamıza göre de basın hürdür, sansür edilemez. Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlama konusunda gerekli tüm tedbirleri almak zorundadır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk de ‘Basın milletin genel sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete gerektiğinde fikri gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan ortak doğrultuda yürümesini temin de basın başlı başına bir kuvvet, bir okul bir rehberdir’ şeklindeki sözüyle özgür ve tarafsız basının halkın yol göstericisi olduğuna dikkat çekmiştir. Ancak bugün dışarıdan bakıldığında ülkemizde, özgür ve tarafsız gazetecilere karşı sansür, otosansür ve siyasi baskı yürütüldüğü; Türkiye’nin dünyanın en büyük gazeteci cezaevi olarak görüldüğü belirtilmektedir. Yapılan uluslararası araştırmalar neticesinde Türkiye’nin dünyada tutuklu gazeteciler bakımından; basın özgürlüğü bakımından da en son sıralarda yer aldığı hususu ortaya çıkmaktadır” şeklinde konuştu.

Gazetecilik suç değildir

Başkan Uyanık sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Yoğun bir emek ve özveri isteyen gazetecilik mesleğinde bugün çalışma koşulları giderek zorlaşmıştır. İş güvencesinin en büyük dayanağı olan sendikal hareket basında holdingleşmenin sonucu olarak işyerlerinden tek tek sökülüp atılmıştır. Ülkemizde maalesef özlük hakları bakımından dımdızlak bırakılan basın emekçileri bir taraftan da yapacakları haberler dolayısıyla tutuklanma endişesi taşımaktadırlar. Siyasal iktidar özgür ve tarafsız basının teminatı olması gerekirken, her geçen gün onun üzerindeki baskıyı arttırmak suretiyle kendi güdümünde tek tip bir basın hayali kurmaktadır. Bu sansür ve baskılar, Cumhuriyetin sahibi olan milletimizin doğru haber alma hakkını kutsal bir ilke olarak gören siz emekçi gazetecilerimizi yıldırmasın. Gerçek gazeteciler her zaman otoriteye karşı gelmeyi bilen özgürlükten yana ve bu bağlamda kalemi satılık olmayanlardır. Bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi özgür ve tarafsız basının teminatı; her daim savunucusudur. Unutulmamalıdır ki, gazetecilik suç değildir.” Çanakkale Hedef Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gökhan Kökçak ise CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve Yönetim Kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. 

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
HedefAliGazetesiUyanık
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol