Çiftçilerin yüzünü güldüren proje

Ayvacık ilçesine bağlı Tuzla köyünde Kırsal Kalkınma Desteklemeleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Genç çiftçi projeleri kapsamında verilen örtü altı yapıları yerinde incelendi.

Çiftçilerin yüzünü güldüren proje

Ayvacık ilçesine bağlı Tuzla köyünde Kırsal Kalkınma Desteklemeleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Genç çiftçi projeleri kapsamında verilen örtü altı yapıları yerinde incelendi.

11 Ocak 2018 Perşembe 16:37
Çiftçilerin yüzünü güldüren proje

Toplantıya Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, İlçe Müdürü Mehmet Emin Ekici, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Nazlım, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga, Ayvacık Ziraat Odası Temsilcisi, Köy Muhtarları ve çok sayıda üretici katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan İl Müdürü Erdem Karadağ; “Genç Çiftçi Projeleri kapsamında 18-40 yaş arasındaki çiftçilerimizin müracaatlarını alıp değerlendiriyoruz. Uygun olanlara Genç Çiftçi projesi kapsamında neyi yapmak istiyorsa biz o projeye onay veriyoruz. Ve kendisine hiçbir karşılığı olmadan 30 bin ₺ projelerine destek veriyoruz. Serasının ödemesini yapıyoruz veya hayvan alıp veriyoruz. Yani karşılıksız 30 bin ₺ destek veriyoruz. 2016 yılında Çanakkale genelinde toplam 234 projeye 7 milyon ₺ destek verdik. 2017 yılında 7.380 bin ₺ karşılığında 246 projeye destek verdik. 2016-2017 yıllarına baktığımızda Ayvacık ilçemiz de 42 projeye destek verdik. 42 projenin içerisinde 5 tane sera projesi. Ama genel anlamda dönüp baktığımızda talep edilen projelerin çok büyük bir kısmı hayvancılıkla ilgili. Biz istiyoruz ki bitkisel üretimde olsun. Bu sene il genelinde 246 projenin 203'ü hayvancılık, geride kalan 43 tanesi mantarcılık, seracılık ve meyvecilik. Biz istiyoruz ki 100-150 proje olsun. İnşallah Tuzla, Babadere, Kösedere köylerimizin bulunduğu, bu bölgede sebzeciliği geliştirmeyi planlıyoruz. Buradaki üreticilerimizin ürettiği ürünleri değerinde satabilmek için seracılık marifetiyle 1 ay veya 2 ay önce ürünümüzü çıkarta bilirsek daha fazla gelir elde ederiz. Biz burada jeotermal kaynaklarını da kullanarak yılın en az 10 ayı üretim yapabileceğiz. Biz bu yüzden burayı bir üst belirledik. İnşallah İl Özel İdaresinden çok güzel bir proje çıkardık. Biz buraya sebze fidesi üretim merkezi kuracağız. Bunları yapabilmemiz için sizlerin katkısı gerekli” dedi. Toplantının ardından Tuzla ve Naldöken köylerinde, Genç çiftçi Projeleri kapsamında verilen, hibe desteklemelerle yapılan örtüaltı yapıları ve istiridye mantarı tesisleri gezildi. Üreticilerden bilgi alındı. Gezi sırasında proje kapsamında destek alan genç çiftçiler İl Müdürü Erdem Karadağ'a teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol