ÇOMÜ Rektörlüğü; “Gereği yapıldı”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü, Eğitim İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş’ın eleştirileri üzerine kamuoyu açıklaması yaptı.

ÇOMÜ Rektörlüğü; “Gereği yapıldı”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü, Eğitim İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş’ın eleştirileri üzerine kamuoyu açıklaması yaptı.

09 Haziran 2018 Cumartesi 13:35
ÇOMÜ Rektörlüğü; “Gereği yapıldı”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Eğitim İş Sendikası Çanakkale Şubesi Başkanı Ahmet Mantaş açıkça suç işlediğini beyan etmektedir. Açıklamasında, Üniversitemiz Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde önceki dönemlerde FETÖ toplantılarına katılıp da ihraç edilmeyen kişi ya da kişiler olduğunu beyan etmiştir. Ancak kendisi, Üniversitemiz bünyesinde 2 yıldır FETÖ soruşturmaları yürüten Komisyona ya da bilebildiğimiz kadarı ile Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı’na bu kişiler hakkında bu durumları gösterir herhangi bir delil sunmuş değildir. Mantaş, bu beyanı ile “varsa” elindeki delilleri gizlediğini itiraf etmektedir. En kısa zamanda elindeki delilleri, idari işlem yapılmak üzere Üniversitemiz bünyesinde kurulan FETÖ Soruşturma Komisyonu’na ve ayrıca Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletmesini bekliyoruz. Rektörlüğümüz bu hususun takipçisi olacak, aksi halde de Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı’na Mantaş hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. FETÖ yönetimi ve uygulamaları karşısında sessiz kalanların, bugün FETÖ ile mücadele eden kişi ve kurumlara FETÖ taktiğiyle, dayanaksız ve haksız suçlamalar yapmayı geçim kaynağı olarak gören hastalıklı kalemler ve onların internet siteleri vasıtasıyla saldırmaları manidardır. Üniversitemizi ileriye taşıyarak, ülkemize, bilim dünyasına ve Çanakkale’ye yüksek değerler katmaya yönelik çalışmalarımızı, şehrimize çöreklenmiş FETÖ uzantısı kalemler, karalama ve algı operasyonları ile yok saymaya ve kamuoyumuzu yanıltmaya çalışmaktadırlar. Buna rağmen Üniversitemizde yapılan çalışmalar, mensuplarımız, öğrencilerimiz, Çanakkalemiz ve ilgili diğer çevrelerde takdir görmektedir. Bu ise ilk günkü çalışma, şevk ve heyecanımızın katlanarak artmasına vesile olmaktadır. Çanakkale halkına şükranlarımızı sunuyoruz.

Gereği yapıldı

Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir ve Üniversitemizde her durumda, hukukun üstünlüğünün ve kurallarının gereği işlemler gerektiği gibi yapılmaktadır. Habere konu olan, Üniversitemizde görevli akademisyenin yapmış olduğu radyo programındaki açıklamaları üzerine kendisi hakkında 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu 53 vd. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 125 vd. maddeleri gereği, bağımsız hareket eden bir soruşturmacı tarafından disiplin soruşturması yapılmış ve soruşturmacının tespitleri ve önerisi doğrultusunda kanun gereği verilebilecek ceza verilmiştir. Hukuksal ve bilimsel düzlemde konuşulması gereken bu nitelikte bir konunun bir bütün olarak siyasi polemik malzemesi haline getirilmesinin Üniversitemize zarar vermekte olduğu, Çanakkale ve ülkemiz için çok değerli bir kurum olan Üniversitemize zarar verecek bu türden tutum ve ifadelerden kaçınılması gerektiği aşikardır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
ComuEğitim
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol