ÇOMÜ’de panel

“Jeopolitik Riskler ile Ulusal Güvenlik Bağlamında Tanıtım ve Turizm” paneli Troia Kültür Merkezinde gerçekleşti.

ÇOMÜ’de panel

“Jeopolitik Riskler ile Ulusal Güvenlik Bağlamında Tanıtım ve Turizm” paneli Troia Kültür Merkezinde gerçekleşti.

20 Kasım 2019 Çarşamba 17:29
ÇOMÜ’de panel

Panele; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Uysal, fakülte dekanları, müdürler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından ÇOMÜ tanıtım filminin izlenmesiyle devam eden panelde açılış konuşmalarını Dekan Prof. Dr. Ali Osman Uysal ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur yaptı. Dekan Prof. Dr. Ali Osman Uysal panelistlere ve paneli düzenleyenlere teşekkür ederek, “Türkiye gibi bir coğrafyaya sahipseniz her şey jeopolitik açıdan risk taşır. Turizm de bu risklerden etkileniyor. Panelde 7 başlık altında irdelenecek olan konu derin, uzun ve geniş perspektifli bir konu. Bu panelde tartışılacak konular ve ortaya çıkacak sonuçların turizm alanına, ülkeye katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

“Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen panelde sizleri görmekten mutluluk duydum” diyerek başladığı konuşmasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, 1992 yılında kurulan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin geçmişten bugüne çeşitli paneller, kongreler, sempozyumlar, çalıştaylar düzenleyerek bilim dünyasına büyük bir katkı sağladığının altını çizdi ve sözlerine şöyle devam etti: “Her konuşmamızda dile getirdiğimiz gibi çok güzel bir ülkemiz var. Yaz, kış, tarih, kültür turizmi gibi her zenginliğin toplandığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Bir yer güzel ise onu da tehdit eden risklerin olması doğal. Bu bağlamda panelde konuşulacak ve tartışılacak konulardan güzel sonuçlar çıkacağına inanıyorum ve panelin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğü İzmir Kavram MYO Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan tarafından yapılan panele geçildi. Prof. Dr. Derman Küçükaltan, Turizm Akademisyenleri Derneği Başkanı ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Tuna, Türkiye Turist Rehberleri Birliği Başkanı Suat Tural, Turizm Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ali Can Aksu’nun konuyla ilgili sunumlarının ardından panel sertifika ve hediye takdimi ile son buldu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol