ÇTB heyeti törenlere katıldı

Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) heyeti, Kapıkule Gümrük Kapısı Yolcu Salonu açılışı ve Hamzabeyli Gümrük Kapısı temel atma törenlerine katıldı.

ÇTB heyeti törenlere katıldı

Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) heyeti, Kapıkule Gümrük Kapısı Yolcu Salonu açılışı ve Hamzabeyli Gümrük Kapısı temel atma törenlerine katıldı.

26 Kasım 2017 Pazar 14:00
ÇTB heyeti törenlere katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde Hamzabeyli Gümrük kapısı temel atma töreni ile Kapıkule Gümrük Kapısı Yolcu Salonu açılış töreni gerçekleştirildi. Çanakkale Ticaret Borsasının iştirakçisi olduğu Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. tarafından Yap-İşlet-Devret modeli ile gerçekleştirilen açılış törenlerine TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Umat Gümrük ve Turizm Tic. A.Ş. Başkanı ve Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S. Kaya Üzen, Başkan Yardımcıları Salamon Halyo ve Gökhan Uysal, Meclis Katip Üyesi Ahmet Uzun, Meclis Üyesi Sinan Yücel ve Genel Sekreter Sevcan Elver, çevre il ve ilçelerin oda ve borsa başkanları, çok sayıda iş dünyası insanı, bürokrat ve yetkili katıldı. Açılış kurdelesini TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile birlikte kesen Bakan Tüfenkci burada yaptığı konuşmada hedeflerinin tüm gümrük işlemleri açısından maliyetleri düşürmek, kırtasiyeciliği bertaraf etmek ve işlem süresini azaltarak eşyanın bir an önce nihai varış noktasına ulaşmasını sağlamak olduğunu vurguladı. Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nın yenilenmesi için temel atıldı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu projenin temel atma töreninde yaptığı konuşmada Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nın 2009 yılında yine TOBB tarafından modernize edildiğini hatırlatarak; “Hamzabeyli artık Edirne’ye, Trakya’ya ve ülkemize yetmemeye başladı. Türkiye’nin kapıları artık Türkiye’ye dar gelmeye başladı. İşte bu yüzden sınır kapılarımızı genişletmeye, kapasitelerini artırmaya başladık. Genişleme işini ilk olarak Sarp’tan başladık. Bugün de Hamzabeyli ile devam ediyoruz” dedi. Hisarcıklıoğlu, Hamzabeyli Gümrük Kapısı için 150 milyon lira yeni yatırım harcaması yapacaklarını vurgularken, mevcut haliyle 64 bin m2 olan alanın, 2,5 katına çıkartılacağını bildirdi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de törende yaptığı konuşmada Türkiye’de ticaretin daha kolay ve daha güvenli yapılmasını hedeflediklerini vurguladı. Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nın artık ihtiyaçları karşılamadığını ve yenilemeye ihtiyaç duyulduğunu belirten Bakan Tüfenkci, “Ülkemizin 2023 hedeflerine uygun olarak tüm kapılarımızı büyütüyor, yeniliyor ve teknik donanım bakımından güçlendiriyoruz. Küresel düzeyde rekabet eden iş dünyamızın rekabet gücünü artırmak üzere en iyi uygulamaları Türkiye’nin gümrük ve ticaret işlemlerine uyarlıyor; 2023’e giden yolları açıyoruz” dedi. Hamzabeyli Gümrük Kapısında, yılda yaklaşık 1 milyon yolcu ve 500 bin araç giriş-çıkış yaptığını bildiren Tüfenkci, “Kapımızda şu anda 64 dönüm alanda; 7 giriş 7 çıkış olmak üzere toplam 14 peronda hizmet verilmekte. Yeniden inşa bittikten sonra 150 dönümlük alanda 9 giriş 9 çıkış olmak üzere toplam 18 peronda hizmet verilecektir” dedi.

Üzen teşekkür etti

UMAT Gümrük ve Turizm İşletmeleri TİC. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S. Kaya Üzen katıldıkları açılışlar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Üzen; “Hamzabeyli Gümrük Kapısı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz (TOBB) tarafından yenilenerek, genişletilecek. Proje için yaklaşık 150 milyon liralık yatırım gerçekleştirilecek. Gümrük kapısının 2019 yılının başında hizmete girmesi bekleniyor. Yenileme yatırımı ile Kapıkule Gümrük Kapısı’nın yükünün hafifletilmesi ve araç giriş çıkışlarının hızlandırılması hedefleniyor” dedi. Hamzabeyli Sınır Kapısı’nın toplam 147 bin metrekare olacağını belirten Üzen; “2019’un başında kapımız genişlemiş olarak faaliyete başlayacak. Bakanlığımız ve Birliğimizce Ülkemizin 2023 hedeflerine uygun olarak tüm kapılarımızı büyütüyor, yenileniyor ve teknik donanım bakımından güçlendiriyor. Küresel düzeyde rekabet eden iş dünyamızın rekabet gücünü artırmak üzere çalışmalar yapılıyor. Bu anlamda iş dünyası olarak Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci’ye ve TOBB Başkanımız Sn. M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 26.11.2017 14:01
Anahtar Kelimeler:
çtbKayaGümrüküzen
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol