ÇTSO, dış ticarette Yunanistan ile köprü olacak

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale ilinin dış ticaret hacmini geliştirmek üzere kolları sıvadı. ÇTSO Yönetim Kurulu üyeleri, Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Georgia Soultanopoulou’nun davetlisi olarak resmi görüşmelerde bulunmak üzere 6 Aralık Salı günü İstanbul’a gitti.

ÇTSO, dış ticarette Yunanistan ile köprü olacak

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale ilinin dış ticaret hacmini geliştirmek üzere kolları sıvadı. ÇTSO Yönetim Kurulu üyeleri, Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Georgia Soultanopoulou’nun davetlisi olarak resmi görüşmelerde bulunmak üzere 6 Aralık Salı günü İstanbul’a gitti.

09 Aralık 2019 Pazartesi 12:49
ÇTSO, dış ticarette Yunanistan ile köprü olacak

Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğunda yapılan görüşmede, Başkonsolos Georgia Soultanopoulou, Ticaret Müşaviri Apostolos Digbaasanis, Vize Konsolosu Dania Vasilaki, Ticaret Müşaviri Marilena Seirli, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Başkan Yardımcıları Fahrettin Ersoy ve Murat Aydoğdu, Yönetim Kurulu Sayman Üye Özgür Ekşi, Yönetim Kurulu Üyeleri Akın Yalman, Deniz Tennioğlu, Ersin Kahraman, Mehmet Önen, Semih Toprak, Volkan Temiz, Genel Sekreter Sema Sandal ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Çanakkale Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Recai Başaran hazır bulundu.

“ÇTSO dış ticarette bölgenin lokomotifi olacak”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğuna yapılan gerçekleştirilen ziyaretle ilgi olarak yaptığı açıklamada; “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak ilimizin dış ticaretinin gelişmesi için yenilikçi uygulamalar geliştirerek, bölgemizin ihracat hacmini arttırmayı istiyoruz. Bu amaçla, Ekim ayı içerisinde Odamızı ziyaret eden Yunanistan Başkonsolosu, Sayın Georgia Soultanopoulou, dış ticarete duyduğumuz heyecanımızı görmüş olacak ki bizi İstanbul’a davet etti. Bizde bugün Yönetim Kurulu üyelerimiz ve GMKA Çanakkale temsilcimizle beraber kendisine iade-i ziyaret yaparak, Nisan 2020’de işbirlikleri ile gerçekleştirmeyi planladığımız “Çanakkale-Yunanistan İş Formu” ‘nun detaylarını görüştük. Bununla beraber Odamız üyelerinin ticari faaliyetlerinde vize kolaylığı sağlanması, Ezine Gıda İhtisas OSB’ye yatırım yapmak isteyen Yunanistan’lı iş insanlarının davet edilmesi, bölgemizin öncelikli sektörleri olan tarım ve tarıma dayalı sanayi, maden, turizm ve yenilenebilir enerji konuları görüştük. Çanakkale ve Yunanistan arasındaki genel ticaret, lojistik ve deniz seferleri hakkında yapabileceğimiz işbirliklerini masaya yatırdık. Deniz ürünleri ticaretinde zaten önemli bir partnerimiz olan Yunanistan iş insanlarıyla daha farklı sektörlerde de aynı balansı yakalamayı arzu ettiğimizi kendilerine ilettik ve çok olumlu dönüşler aldık.” dedi.

“Çanakkale batı Marmara’nın ekonomide kutup yıldızı olmaya aday”

Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Georgia Soultanopoulou gerçekleştirilen ziyaretle ilgili olarak; “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Selçuk Semizoğlu’nun iş yapma heyecanı, kendilerine yaptığımız ziyarette bizlere de yansıdı. Çanakkale’ye gerçekleştirdiğimiz ziyarette aldığımız pozitif enerji sayesinde bugün tekrar bir araya geldik. Çanakkale ekonomik olarak birçok sektörde çok ciddi potansiyele sahip, 2020 Nisan ayında, Çanakkale Ticaret Odası ile beraber gerçekleştirmeyi planladığımız İş Formu’nun her iki tarafın iş insanları için yeni vizyonlar oluşturarak fırsatlar yaratacağına inanıyoruz. Çanakkale son dönemde yapılan yatırımlarla beraber, Batı Marmara’nın ekonomide Kutup Yıldızı olmaya aday” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Yunanistançtso
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol