ÇTSO’nun Dubai temasları

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesi kapsamında gerçekleştirdiği, Dubai Yurt Dışı Pazarlama faaliyetinde yer alan dokuz firmayı uluslararası alıcılarla bir araya getirdi.

ÇTSO’nun Dubai temasları

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesi kapsamında gerçekleştirdiği, Dubai Yurt Dışı Pazarlama faaliyetinde yer alan dokuz firmayı uluslararası alıcılarla bir araya getirdi.

20 Şubat 2019 Çarşamba 17:15
ÇTSO’nun Dubai temasları

Dubai Novotel World Trade Centre B2B Meeting salonunda 19 Şubat 2019 Salı günü gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerine proje yer alan; AEP Anadolu Etap Penkon Gıda ve Tarım Ürünleri San. ve Tic. A.Ş., Akua Tek Su Ürünleri Gıda Turizm San. ve Tic. A.Ş., Biga Dörtel Gıda Hay. Nak. Tur. San. ve Tic. A.Ş., Çelik Grup Day. Tük. Ltd. Şti., Damlıca Gıda Tarım Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd.Şti., Deva Zeytin ve Zeytinyağı Paz. San ve Tic.Ltd.Şti., Elta Elektrik Taahhüt İnş. Tic. Ltd.Şti.,İda Bahçe Organik Yaşam Tarım Ürn. San. ve Tic. Ltd.Şti. ve Tellioğlu Yem Gıda Ent. Tes. San. ve Tic. A.Ş firma yetkilileri temsilcileri katıldı. İkili iş görüşmeleri hakkında bilgi veren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy, Dubai Yurt Dışı Pazarlama faaliyeti hakkında yaptığı değerlendirmede; “Odamız bölgemizin öncelikli sektörlerini dünya pazarına taşımayı hedefliyor. Gıda sektörü bölgemizin en önemli ve avantajlı sektörleri arasında, bu kapsamda yaklaşık bir buçuk yıldır yürütmekte olduğumuz Gıda UR-GE projemiz yavaş yavaş meyvelerini vermeye başladı. Dubai faaliyetimiz bunun sadece birinci adımı. Ticaret Bakanlığı tarafında yürütülmekte olan UR-GE programı firmalarımızın; ihtiyaç analizi, eğitim, danışmanlık, küme tanıtım, yurt dışı pazarlama ve alım heyeti faaliyetlerine %75 oranında destek sağlıyor. Firmalarımız bu fırsatı iyi değerlendirmeli” dedi.

“Dubai Yurt Dışı Pazarlama faaliyeti son derece verimli ve olumlu geçti” diyen Başkan Yardımcısı Ersoy; “Dubai sadece Birleşik Arap Emirliklerini kapsayan bir pazar olarak görülmemeli. Dubai dünya pazarına açılmayı hedefleyen firmalar için önemli bir vizyon oluşturuyor. Oda olarak bu vizyonu geliştirmek ve bir adım bir ileri götürmek üzere bu yıl içinde başka ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bununla beraber yine Gıda UR-GE projemizde yer alan firmalarımız için yurt dışından Çanakkale’ye alım heyeti getirmeyi istiyoruz. Devletimiz tarafından sağlanan desteklerden firmalarımızın maksimum oranda faydalanmasını hedefliyoruz. Bu Gıda UR-GE projemiz tamamlanınca hemen bir yenisine daha başlayacağız. Ağaç ve orman ürünleri UR-GE projemiz hazır, yakın bir tarihte onu da devreye sokacağız. Kendini geliştirmek isteyen ve hedefi ihracat olan firmalarımıza projelerimiz hakkında bilgi vermek üzere Odamıza çay içmeye bekliyoruz. Üyelerimizin her türlü Devlet desteği için Odamızı arayarak bilgi alması ve projelerimize katılması bizi fazlasıyla memnun ediyor” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol