“Daha Fazla Araştırmacı Olunmalı”

Siyasal Bilgiler Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Dekan Prof. Dr. Hüseyin Erkul, akademik ve idari personelin katılımı ile gerçekleşti.

“Daha Fazla Araştırmacı Olunmalı”

Siyasal Bilgiler Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Dekan Prof. Dr. Hüseyin Erkul, akademik ve idari personelin katılımı ile gerçekleşti.

20 Eylül 2017 Çarşamba 17:24
“Daha Fazla Araştırmacı Olunmalı”

Siyasal Bilgiler Fakültesi toplantı salonunda yapılan akademik kurul Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından fakülte tanıtım filminin izlenmesi ve bölüm başkanlarının bölümleri ile ilgili bilgiler aktarması ile devam etti. Dekan Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Fakülte öğrenci sayısının 1041 olduğunu ve açık olan üç bölüme bu yıl yüzde yüz doluluk oranıyla öğrenci alındığını, bölümlerin tam kapasite çalıştığını bildiren Prof. Dr. Erkul, yeni eğitim öğretim yılının herkes için hayırlı olmasını temenni etti. Rektör Prof. Dr. Yücel Acer 2017-2018 eğitim öğretim yılının herkes için hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında; uluslararasılaşmaya, sosyal bilimlerin önemine, Türkiye’de sosyal bilimler alanında daha fazla araştırmacı olunması gerektiğine değindi. Sosyal bilimlerde araştırma geliştirme alışkanlığının çok zayıf olduğunun altını çizen Rektör Acer, “Bu ülkenin önünü açacak düşünceleri geliştiren, bu ülkeyi yönetenlere bilgiler, fikirler sunan akademik camianın oluşturduğu yapılanmalar konusunda eksikliklerimiz var. İşte bunu telafi edecek olan da bizleriz.  Bu yüzden biz üniversitenin yönetimi olarak ÇOMÜ’yü daha uluslararası hale getirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda yaptığımız çalışmalar var. Bu çalışmaların içini dolduracak kişiler siz akademisyenlerimizsiniz. Bu sorumluluğun farkında olmamız gerekiyor. Buradan hareketle biz uluslararasılaşma kavramını çok kullanıyoruz. Çünkü uluslararasılaşmanın getireceği büyük katkılar var. Amacımız akademik anlamda kendi coğrafyasını tanıyan ve etrafımızla olan ilişkilerini geliştiren bir üniversite olmak. Uluslararasılaşma konusunda hem bireysel anlamda, hem bölüm, hem de fakülte bazında özel bir gayret içinde olmanız çok önemli” dedi.

“Bilimsel çalışmalar ve projeler açısından beklentilerimiz büyük”

“Bilimsel araştırmalar, bilimsel projeler sıralamalarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak basamak atladığımız zaman çok mutlu oluyoruz, çünkü asıl işimizi yapmış oluyoruz” diyerek bilimsel çalışmalar ve projelerin çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Acer, böylece devletin parasını, beklentilerini daha az boşa çıkaran bir kurum olmuş oluyoruz dedi.  Rektör Acer,  bilimsel çalışmalar ve projeler üretmenin akademisyenlerin en önemli sorumluluğu ve akademisyenliğin en keyifli yanı olduğunu söyleyerek bu bağlamda akademisyenlerden beklentilerinin büyük olduğunun altını çizdi. Akademik kurul toplantısı, katkılarından dolayı idari personele teşekkür belgelerinin takdim edilmesi, dilek ve temennilerin alınması ile son buldu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol