Demir; “Sözlerimizin arkasındayız”

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı ve Çanakkale Esnaf Ve Sanatkârlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Başkan Adayı Mehmet Ali Demir, hem oda başkanlığına, hem de kefalet kooperatifi başkanlığına aday olduğunu söyledi.

Demir; “Sözlerimizin arkasındayız”

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı ve Çanakkale Esnaf Ve Sanatkârlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Başkan Adayı Mehmet Ali Demir, hem oda başkanlığına, hem de kefalet kooperatifi başkanlığına aday olduğunu söyledi.

15 Kasım 2017 Çarşamba 16:12
Demir; “Sözlerimizin arkasındayız”

Konu ile ilgili açıklama yapan Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir; “Sayın Ejder başkan benim kefalet kooperatifi ile ilgili açıklamalarıma yerel basında cevap vermiştir. Yalnız herhalde, Odamız bülteninde ve yerel basına yapmış olduğum açıklamalarımı iyi okuyup anlamamış, ben otuz bin liralık krediyi yönetim kurulu olarak 15-20 bin liraya düşürdüler diyorum, ödeme süresini iki yıla düşürdüler demiyorum. Şuna cevap niye vermiyor, şoför esnafından taşınmaz, kefil ve araç rehini alıyor, peki diğer esnaf kardeşlerimizin neyine rehin koyuyorsun. Bu söylediklerime, Sayın Birlik Başkanımız Mustafa VURUCU ve diğer oda başkanlarımız da doğru diyor, hatta Sayın Belediye Başkanımız da, Ejder başkanın yanında doğru söylediğimi ifade etti, Sayın Ejder başkan bunları düzelt diye söylediler, hatta Birlik Başkanımız ikimizi de çağırdı ve taşınmaz istiyorsan ve araca rehin koyuyorsan kefil isteme diye söyledi, kefil alıyorsan, araca rehin koyma diye söyledi. Biraz daha geçmişe gidersek, araç ruhsatlarımıza rehinlidir diye yazılıyordu, biz aracımızı satarken o ruhsat kabını değiştirmeden satış yapamıyorduk. Bunlar haksızlık değimli, yine faizsiz otuzbinliralık krediden kimlere tam olarak verildi, bunları açıklasın. Ben kooperatifin faizleri yüksek demiyorum, bunları iyi okusun, anlasın. Düğün salonu ve son bahçe düzenlemesi ile ilgili açıklamalarıma,  cevap vermiyor, bize iftira atıyor diyor. Ben kimseye iftira atmıyorum, esnaflarımızdan bize iletilen sorunları dile getiriyor, doğruları söylüyor ve bakın şahitleri mide gösterdim, onlara da sorabilirsiniz. Odamızın ikinci başkanı Bahattin TÜRKAN kooperatif yönetiminde idi, bu söylediklerimi oda yönetimde dile getirdi ve daha başka restoran ile ilgili sıkıntıları dile getirdi çözemeyince, kooperatif yönetiminden istifa etti” dedi.

“Ben ve ekibim sözlerimizin arkasındayız”

“Sayın Başkan, bültendeki ve basında çıkan açıklamalarımı iyi okuyup, anlasın ve onlara cevap versin” diyen Başkan Demir; “Beşbinliralık krediye ipotek istiyor mu, istemiyor mu, bunu açıklasın, bu mu esnafa yardımcı olmak. Beşbinliraya, bir dükkan, bir tarla, ev ipotek ediyorsun, bir kefille niye beşbinlira esnafa kredi vermiyorsun. Bunlar mesaj bile çekmiyorlardı. 2010 yılında ben başkan seçildikten sonra, benim başlattığım mesaj ile bilgilendirmeyi öğrendiler. Ben ve ekibim sözlerimizin arkasındayız, hem oda başkanlığına, hemde kefalet kooperatifi başkanlığına adayım. Bizler çok çalışacağız, çok koşacağız, bizleri seçenleri koşturmayacağız” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol