Demir ve ekibi sandıklı seçim istiyor (VİDEO)

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı ve aynı zamanda 4 Şubat 2018 tarihinde yapılacak olan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan adayı Mehmet Ali Demir, seçim vaatlerini kamuoyuna açıkladı.

Demir ve ekibi sandıklı seçim istiyor (VİDEO)

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı ve aynı zamanda 4 Şubat 2018 tarihinde yapılacak olan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan adayı Mehmet Ali Demir, seçim vaatlerini kamuoyuna açıkladı.

30 Ocak 2018 Salı 15:48

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin mevcut yönetimin eksikliklerini de açıklayan Başkan adayı Mehmet Ali Demir, 1600 üyeli bir odanın açık oy usulü seçim yapmasına karşı olduklarını söyledi. Marina Restoran’da basın mensupları ile bir araya gelen Çanakkale Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkan adayı Mehmet Ali Demir, 1600 üyeli bir odanın açık oylama usulü seçim yapmasının yanlış olduğunu vurgulayıp, mevcut yönetimin eksiklerini sıralayarak, vaatlerini de bir bir açıkladı. Başkan seçilmesi halinde üyeler için hayata geçirecekleri projelerin yanı sıra seçim vaatlerini de anlatan Demir; “Üyelerimizden bizlere gelen ve mevcut kooperatif başkanlığı tarafından yıllarca ve ısrarla çözülmeyen konularla ilgili sizleri bilgilendirmek istiyorum. Bugünkü uygulamada kooperatifin düğün salonu, üye olmayanlar için belirlenen rakam 10.000 lira, üye olanlara ise 9.000 liradan kiralanıyor. Önümüzdeki sene 1000 lira zam gelecektir diye tahmin ediyoruz. Biz bunu önümüzdeki sene üyelerimize 5.000 lira yapacağımızı taahhüt ediyoruz. Biz bunların masraflarını çıkardık, masraflar 3.000, 4.000 lirayı geçmiyor. Kooperatif üyelerine 5.000 lira yapacağız. Mevcut yönetim 10.000 liraya taşınmaz ipoteği istiyordu, biz bunu 2 kefil ile kredi verip esnaf teşkilatının önünü açacağız. Yine 50.000 lira kredi alan üyelerden 10.000 bin liralık bir taşınmaz artı kefil isteniyordu, biz kefil istemeyeceğiz. Bunun için bizlere gelen kefillik sorununu da bu şekilde çözmüş olacağız” dedi.

“Kredi alamamışlar, biz kredi vereceğiz”

“Ticari araçlarda belediye ile birlikte bir çalışma yapıldı. Halk otobüslerinde bir araca 3, 4 kişi ortak, araç plakası bir kişi üstüne olduğundan dolayı bu esnaf arkadaşlar kredi alamıyordu. Esnaf Kefalet Kooperatifi’ne defalarca gidip kredi alamamışlar, biz bunlara kredi vereceğiz” diyen Demir; “Çünkü bunların sicil kaydı var. Oda kayıtları da var. Sicil ve oda kaydı olup taşınmaz verdikten sonra biz bu üyelerimize de Allah’ın izni ile kredi sağlayacağız. Restoran ile ilgili düzenlemeye gideceğiz. Orada restoranla ilgili sabahları çocuklarınız ile birlikte ailece kahvaltı yapabilecek, bilhassa hafta sonları çocuklarımız ile torunlarımız ile bir araya gelip oyun oynanabilecek bir restoran haline getireceğiz. Üyelerimizin tümüne üye kartı çıkaracağız. Restoranımıza gelecek, eğlenecek, yiyecek, içecek ve kartını gösterip %20 indirimden faydalanacaklar. Yılda bir defa kahvaltılı toplantı yaparak, yereldeki sorunları yerel yönetimler ile geneldeki sorunları da milletvekilleriyle kahvaltılı toplantı yaparak üyelerimiz ile birlikte çözmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

“Güler yüzlü ve adaletli olacağız”

Demir sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bakın mevcut başkan 20 yıldır ne bir Ramazan iftar vermiştir. Ne de bir defa üyeleri ile birlikte kahvaltılı toplantı yapıp sıkıntıları paylaşmıştır. Biz bunları yapacağız. Her yıl Ramazan ayında iftar yemeği vereceğiz. Merkezdeki odalarımıza yine mesela Ramazan’da iftar yemeği verecekse onlara indirim yapacağız. Yine kahvaltılı toplantılarda merkezdeki odalara indirim imkânı sunacağız. Yine kredi kullanacak kooperatif üyelerine her türlü destek programlarında anında bilgilendirme yaparak onlara güler yüzlü ve adaletli davranarak, bu kooperatifin biz seçilenlerin değil onların kooperatifi olduğunu hissettireceğiz. Yeni bir kadro ile yeni bir ekip ile tabanın istediği önerileri dinleyen ve bunlar doğrultusun da hizmet etmeye söz veren devletimizin sanatkârımızı verdiği finansal desteklerini ortaklarımıza sonuna kadar çaba gösterip kullandıracağımızı saygılarımızla arz ederiz.”

“Bu seçim kapalı oylama usulüyle yapılmalı”

Seçimlerin kapalı oylama usulüyle yapılmasını talep eden Başkan adayı Mehmet Ali Demir; “Hükümetimiz esnafa 30.00 bin liralık faizsiz kredi imkânı sundu. Bizde oda başkanları olarak üyelerimize mesaj çektik. Mevcut başkan bize tepki gösterdi. Biz oda başkanları olarak üyelerimizi bilgilendirmek mecburiyetindeyiz” diyen Mehmet Ali Demir, “Kooperatifimize kayıtlı 1600’e yakın ortak bulunmaktadır. Ortaklarımızın içerisinde odalarımıza kayıtlı her meslek grubundan esnafımız ve arkadaşlarımız bulunmaktadır. Kooperatifin ana sözleşmelerine göre, odalarda olduğu gibi kapalı sandık usulü seçimlerin dışında açık oylama dediğimiz kooperatif ortaklarının el kaldırarak oy kullandığı seçimler yapılmaktadır. Bizler öncelikle Çanakkale’de yaşayan esnafların temsilcileri olarak ileride üyelerimizin arasında herhangi bir zora girecekleri sıkıntı meydana gelmemesi için mevcut kooperatifin yönetiminden bu seçimlerin kapalı oylama usulüyle yapılmasını talep ediyoruz. Bunun böyle yapılmasının daha uygun olacağı görüşündeyiz. Sandıktan çıkacak her türlü sonuca saygı göstereceğimizi de buradan açıkça beyan ediyorum. 1600 üyeli bir kooperatife el indirip, kaldırmayla yapılacak bir seçimi doğru bulmuyor, güvenirliliği olduğuna inanmıyor, hileli bir seçim olduğunu düşünüyoruz. İnsanların hür iradesiyle oy kullanabilmesi için üyelerimize buradan sesleniyoruz, kapalıdan yana oy kullanırlarsa memnun oluruz. Sandıkta kim hangi adaya istiyorsa orada oy versin” diyerek sandıklı seçim çağrısında bulundu.

Listesinde önemli isimler var

Yönetimlerinde Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı ve aynı zamanda Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ayhan Engin, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Sezai Kahraman, Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Hasan Yılmaz’ında listelerinde bulunduğunu aktaran Mehmet Ali Demir, değişimden yana olduklarını söyleyerek, hep beraber bunun için çalışacaklarını dile getirdi.

Kandemir; “Eğer yürekleri varsa seçim sandığıyla gelsinler”

Mehmet Ali Demir’in ardından söz alan Bakkallar ve Bayiler Odası ve aynı zamanda Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir ise; “Burada 18, 20 yıldır süren bir hükümdarlık var. Hatta Gökçalı’dan Turgay kardeşimiz geçende 5.000 lira kredi için isyan etmiş. “Ben garibanım, 5.000 lira krediyi alamıyorum” diye. Yani bu insanlar ne için yola çıkıyorlar. Burada herkes başkan. Kimsenin bir şeye ihtiyacı yok. Makam, mevki ihtiyacı olanlar yok burada. Makam ve mevkie doymuş insanlar var. Ama şu var. Eğer üyelerinden rahatsızlık varsa ve bu uzun yıllardır söyleniyorsa ve eğer çare bulunmuyorsa o zaman etkiye tepki olur. Bu arkadaşlarımızın hepsi millete ferman vermeye gelmediler. Derman olmak için buradalar. Yönetimimizdeki herkes çok değerli. Çanakkale barışın kenti. Diğer ilçelerdeki seçimlere de katıldık. Sayın başkanımızın da dediği gibi hepsi kapalı oldu. Ama nokta kadar bir tartışma olmadı. Çünkü esnaflık önemlidir. Ahi Devran. Hepsi ülkenin kalkınması adına elinden gelen çabayı ve gayreti göstermektedir. Artık tüm odaların seçimi kapalı sandık usulü. Seçmen sandığa hür iradesiyle gidiyor, hangi yönetimi istiyorsa, kimi istiyorsa ona oy kullanıyor. Bugün Cumhurbaşkanı’na kadar tüm seçimler sandık usulü ile oluyor. Biz kaçıncı yüzyıldayız. Cumhuriyet’in ilk yıllarındaymışız gibi. Kaldır elini, indir elini başkan seçildin. Kimin yüreği varsa bu sandığa bekliyoruz. Allah’ta şahit olsun. Esnafımız oyunu kime istiyorsa ona versin. Hepsi bizim canımızdır, ciğerimizdir, esnafımızdır, başımızın tacıdır. Ama biz bir şey istiyoruz, eğer yürekleri varsa el kaldırmakla değil, seçim sandığıyla gelsinler, olalım” diye konuştu.

Engin; “Parmak indir kaldırmalı seçim istemiyoruz”

Kuaförler ve Berberler Odası Başkanı Ayhan Engin de; “STK’lar demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Son günlerde sıkça dile getirdiğimiz, demokrasi ve adalet kelimelerini bu yönetim Mehmet Ali Başkanımız ile birlikte hep beraber göreceğiz ki uygulanmaya başlayacaktır. Kooperatifler, odalar kimsenin babasının malı değil, kimsenin tapulu malı değildir. Kefalet Kredi Kooperatifleri devletim esnafına verdiği krediye aracılık eder. Kimsenin kişisel tercihine göre, kimsenin ruh haline göre hareket edilemez. Benim esnafım Esnaf Kredi Kooperatifi’nden kredi kullanacağı zaman parayı ne yapacaksın diye en ince ayrıntısına kadar anlattırılması son derece yanlıştır. Başkanımızın verdiği ve bizimde yanında olduğumuz sözlerin hepsini eğer göreve gelirsek, hep beraber yaşıyor olacağız. 10.000 liraya kadar krediyi iki kefil ile birlikte kararını alıp vereceğiz. 150.000 liralık ipotek verince kefil istenmeyecek. Biz tabanın sesine kulak veriyoruz. Günümüzde adaletli olacağız ve kredi kullanma şartlarını yerine getiren herkese kredi kullandıracağız. Demokrat olacağız dedik. 2018 yılında sınıf başkanı seçilirken, çocuklarımıza demokrasi tarif etmek amacıyla öğretmenlerimiz sınıflara sandık koyarken, biz hala bu kadar büyük, bu kadar geniş çaplı bir seçimde parmak indir, kaldır şeklinde bir seçimi şiddetle ret ediyoruz. Arkadaşlarımızın da ifade ettiği gibi bizler vatandaşın hür iradesini kullanabilmesi için sandıktan yanayız” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 30.01.2018 17:54
Anahtar Kelimeler:
çanakkaleEsnaf
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol