Demokrasi Şehitleri anıldı

Çanakkale'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen törende Demokrasi Şehitleri anıldı. İskele Meydanı’nda sabaha kadar nöbet tutan Çanakkaleliler, 15 Temmuz'la ilgili tiyatro gösterisi ve o günün ruhunu yansıtan canlandırmaları izlerken gözyaşlarını tutamadılar.

Demokrasi Şehitleri anıldı

Çanakkale'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen törende Demokrasi Şehitleri anıldı. İskele Meydanı’nda sabaha kadar nöbet tutan Çanakkaleliler, 15 Temmuz'la ilgili tiyatro gösterisi ve o günün ruhunu yansıtan canlandırmaları izlerken gözyaşlarını tutamadılar.

16 Temmuz 2019 Salı 18:09
Demokrasi Şehitleri anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören ile başladı. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nın Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü Cumhurşyet Meydanı’ndan start aldı. Vali Orhan Tavlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, oda ve borsa temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş İskele Meydanı’nda sona erdi. Ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyen Çanakkaleliler, yürüyüşün sona erdiği İskele Meydanı’nda 15 Temmuz anma programına katıldılar. Çanakkale Boğazı'nda deniz taşıtlarının 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü selamlamasının ardından mehteran gösterisi izlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atatürk Havalimanı'ndan yaptığı konuşma meydanda kurulan dev ekranlardan katılımcılara izletilirken, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. 15 Temmuz şehitleri için Kur-an'ı Kerim okundu ve Şehitler için dua edildi. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programda, 15 Temmuz'la ilgili tiyatro gösterisi ve o günün ruhunu yansıtan canlandırmalar ise katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

“Demokrasi destanı yazılmıştır”

Vali Orhan Tavlı yaptığı konuşmada; “15 Temmuz 2016 tarihinde Aziz Milletimizin iradesini yok saymaya ve Demokrasimizi yıkmaya çalışan FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain kalkışma, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Aziz Milletimiz tarafından bozguna uğratılmıştır. Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Dumlupınar’da, Kurtuluş Savaşında olduğu gibi, Aziz Türk Milleti 15 Temmuz’da da Destan yazmıştır. Şanlı tarihimizin sayfalarına daima kahramanlık destanı yazan, kahramanlık genlerini bünyesinde daima muhafaza eden bu Aziz Millet, 15 Temmuz’da vatan ve bayrak sevgisini tüm dünyaya bir kez daha Milli birlik ve beraberlik içinde haykırarak tarihin sayfalarına altın harflerle kazınacak DEMOKRASİ DESTANI yazmıştır” dedi. “Çanakkale Ruhu ve 15 Temmuz ruhu ayakta oldukça daima büyüyen, gelişen ve dünyanın önde gelen devletleri arasında yer alan Ülkemiz 2023 hedeflerine doğru emin ve kararlı adımlarla yürümektedir” diyen Vali Tavlı; “Bizi hedeflerimizden alıkoymak,  milli birlik ve beraberliğimizi yıkmak, demokrasimizi yok etmek isteyen şer odakları her zaman olacaktır.  Ancak şanlı tarihi kahramanlık destanlarıyla dolu olan Aziz Türk Milleti, ülkemizin güvenliğine, birlik ve beraberliğine, milli iradesine yöneltilen her türlü girişime dün olduğu gibi, bugün ve yarın da asla izin vermeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; milli irademize ve demokrasimize sahip çıkmak için kanlarıyla canlarıyla destan yazan, ezanımıza, bayrağımıza, bağımsızlığımıza sahip çıkan Şehitlerimizi ve başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş Kahraman Gazilerimizi rahmetle anıyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Hayatta olan Gazilerimize sağlık ve afiyet temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Saat 00:13 sıralarında Çanakkale’deki tüm camilerde sela okunurken, Çanakkaleliler sabaha kadar nöbet tutarak Demokrasi Şehitlerini andı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol