Deve güreşi nefes kesti

Geleneksel olarak düzenlenen Bayramiç Deve Güreşlerinin yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Özel olarak hazırlanan Bayramiç Deve güreşi arenasında gerçekleşen güreşlere Ege ve Marmara’nın güreşen develeri ile Çanakkale ve bölgesinden toplam 140 deveyi ağırladı.

Deve güreşi nefes kesti

Geleneksel olarak düzenlenen Bayramiç Deve Güreşlerinin yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Özel olarak hazırlanan Bayramiç Deve güreşi arenasında gerçekleşen güreşlere Ege ve Marmara’nın güreşen develeri ile Çanakkale ve bölgesinden toplam 140 deveyi ağırladı.

12 Ocak 2019 Cumartesi 18:12
Deve güreşi nefes kesti

Soğuk havaya rağmen güreş severler gerçekleşen güreşlere yoğun ilgi gösterdi. Bayramiç deve güreşlerine Ezine Kaymakamı Ali İkram Tuna, Bayramiç Belediye Başkanı Saadettin Arslan, AK Parti Çanakkale il Başkanı Gültekin Yıldız ve yönetimi ile AK Parti Bayramiç İlçe Başkanı ve yönetiminin yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri siyasi parti temsilcileri ve 10 bine yakın güreş sever katıldı.

Güreşleri değerlendiren Bayramiç Belediye Başkanı Saadettin Arslan bu bölgenin kültürel mirası olan deve güreşlerimize 5 yıllık görev süresi içerisinde düzenli olarak yapmaya çalıştık. Yaptığımız bu özel arena ile Bayramiç halkına ve deve güreşi severlere daha keyifli bir seyir imkanı sağladık. Bayramiç doğasıyla tarihiyle Çanakkale’nin marka değeri olmaya devam ederken birçok yenliğinde hayata geçtiği bir ilçe oldu. Deve güreşi severlere sadece bu işin erkek ego manyası ile olmadığını kanıtlayan yıllardır deve güreşlerine gönül vermiş bir büyüğümüzün belgeselinin hazırlanmasında da Bayramiç Belediyesi olarak önemli rol oynadık. AK Parti belediyeciliği ile bir ilçenin kaderinin nasıl değiştiğini önemli işlere ve projelere nasıl imza atıldığını görev sürecimizde gösterirken bizlere gece gündüz destek olan AK Parti grup Başkan vekili Sayın Bülent Turan’ın sonsuz teşekkürlerimizi bir borç biliriz” dedi.

Her güreşin vazgeçilmezi olan güreş ağası Serhat Özer ise bu bir gönül işi. Bu tür organizasyonlara destek olmak her şeyden önce biz güreş severlerin en büyük görevidir. Ben bir deve sahibi olmasam da çocukluğum ve gençliğim bu tür güreşleri takip etmekle geçti. Medeniyetin beşiği bu topraklarda yüzyıllardır süre gelen bu geleneği yaşatmak ve bizden sonraki nesile aktarmak için her türlü çabayı sarf edeceğiz. Bu bölgenin isim yapmış 140 devesini Bayramiçliler ve güreş severler ile buluşturmaktan gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Seyir zevki yüksek olan geleneksel Bayramiç deve güreşleri şenliği kapsamında kaymakamlık kupası Belediye Başkanlığı kupası emniyet müdürlüğü kupası ve ağalık kupası gibi kupa güreşleri de düzenlendi. Güreşi izlemeye gelen AK Parti Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız; “ Bu toprakların hamurunda ve kültüründe deve güreşleri var. Bu tür kültürel faaliyetler ile halkla iç içe onların kültürel ve sosyal faaliyetlere katılımı sağlayan iyi işleri yapan yerel yönetimler anlayışına sahibiz. Bakınız Bayramiç’te Ayvacık’ta Ezine’de ve AK Parti Belediyeciliğin olduğu her ilçede bu tür sosyal etkinlikler için özel olarak hazırlanan alanlar mevcuttur. Biz merkez ilçe ve Çanakkale genelinde 31 Martta AK Parti belediyeciliğine ve doğru hizmetin halka sunulması noktasında emin adımlarla yürümekteyiz” dedi.

Geleneksel Bayramiç deve güreşleri şenliği ödül törenleri ve güreşleri ile son buldu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol