Doğtaş Kelebek 2017 yılında yüzde 52 büyüdü

Doğtaş Kelebek CEO’su Ersin Serbes, markalaşmanın öneminin farkında olduklarını ve yatırımları da dünya markası olma hedefiyle yaptıklarını söyledi.

Doğtaş Kelebek 2017 yılında yüzde 52 büyüdü

Doğtaş Kelebek CEO’su Ersin Serbes, markalaşmanın öneminin farkında olduklarını ve yatırımları da dünya markası olma hedefiyle yaptıklarını söyledi.

13 Mart 2018 Salı 14:21
Doğtaş Kelebek 2017 yılında yüzde 52 büyüdü

Türkiye mobilya sektörünün öncü markalarından Doğtaş Kelebek, başarılı bir 2017 yılını geride bırakırken; 2018 yılında yükselen performansını devam ettirerek, sektörde fark yaratacak çalışmalara imza atmaya hazır. 2017 yılı finansal sonuçlarını açıklayan Doğtaş Kelebek Mobilya, satış gelirlerinde yüzde 52 büyümeye imza attı ve yılı 15,3 milyon TL net kar ile tamamladı. Sonuçlarla ilgili değerlendirmede bulunan Doğtaş Kelebek CEO’su Ersin Serbes: “Yoğun bir çalışma temposuyla satış grafiğini yukarı çıkardık ve 2017 yılında güçlü bir büyüme hikayesi yarattık. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 52 büyüme gösteren şirketimiz, 2017’yi 600 milyon TL’nin üzerinde bir ciroyla kapattı. 2017 yılı bizim için yeni bir atılımın da başlangıcı oldu. Yenilenen ve trendlere uygun olan ürün portföyümüz, yenilediğimiz mağaza konseptlerimiz, satış sonrasında fark yaratan uygulamalarımız ve önümüzdeki günlerde yapacağımız yeniliklerle 2018’de de mobilya perakendeciliğinde adımızdan söz ettirmeye devam edeceğiz. Büyüme hedeflerimiz doğrultusunda; üretim yatırımlarımızı bitirmiş durumdayız. Markalaşmanın öneminin farkındayız ve yatırımlarımızı da dünya markası olma hedefiyle yapıyoruz. Büyüme hedeflerimiz doğrultusunda yeni bayilikler vermeye, yeni mağazalar açmayı hızla sürdüreceğiz” dedi.

“Yeni yatak markamız hazır”

Bugüne kadar yatak üretimi de gerçekleştirdiklerini ancak bu alanda bilinirliliğin mobilya kadar olmadığını söyleyen Serbes; “Kişiye özel, son teknolojide, inovatif, insani faydayı ön planda tutan yatak ve ev tekstili koleksiyonu hazırladık, piyasaya yeni markamız Lova Sleep ile iddialı bir giriş yapıyoruz. Yeni markamız öncelikli olarak Doğtaş ve Kelebek konsept mağazalarımız içinde ayrı bir bölümde satışa sunulacak. 2017 yılında yakaladığımız ivmeyi 2018’de çok daha yukarılara çıkarmak istiyoruz. Mağaza konseptlerimizde yaptığımız yenilik, ürün portföyümüzde gerçekleştirdiklerimiz, yatak sektörüne getireceğimiz fark ve birçok yenilikle 2018 yılında adımızdan sıkça söz ettireceğiz” diye konuştu.

“Uluslararası fuarlarda boy gösteriyoruz”

Perakende sektörü dinamikleri ile yürüyen bir şirket olduklarının altını çizen Serbes; “Global markalar yaratmanın gerektirdiği şekilde hareket ediyoruz. 18-21 Mart’ta Çin Guangzhou Mobilya Fuarı’nda, 17-21 Nisan’da da İtalya'nın gözbebeği olan Milano Uluslararası Mobilya Fuarı’nda stantlarımızla yer alacağız. Türk markasının gücünü dünyaya kanıtlama gayreti içerisindeyiz. Yıllardır gerçekleştirilen birçok araştırma sonuçlarında; sektörünün en beğenilen şirketi seçilmemiz, en değerli ve süper markalar arasında yer almamız, birçok tasarım, kalite ve hizmet ödülüne layık görülmemiz, kurumsallığımızı ortaya koyduğu gibi profesyonel yönetim anlayışımızın da göstergesi. Bu başarılar rekabette de bizi farklılaştırıyor ve öne çıkarıyor” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
DoğtaşKelebek
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol