Duyarlı davranış ödüllendirildi

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, geçtiğimiz günlerde köpeğin yemeğini bitirmesini bekleyerek duyarlı davranışa imza atan temizlik işçisi Umut Güder'i altınla ödüllendirdi.

Duyarlı davranış ödüllendirildi

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, geçtiğimiz günlerde köpeğin yemeğini bitirmesini bekleyerek duyarlı davranışa imza atan temizlik işçisi Umut Güder'i altınla ödüllendirdi.

01 Mart 2018 Perşembe 17:30
Duyarlı davranış ödüllendirildi

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, sokak hayvanlarına karşı gösterdiği duyarlı davranış nedeni ile Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli Umut Güder’i tebrik etti. Temizlik çalışması sırasında bir sokak köpeğinin yemek yemesini bekleyerek, sosyal medyada vatandaşların takdirini toplayan Temizlik İşleri personeli Umut Güder’i makamında ağırlayan Başkan Gökhan, gösterdiği duyarlı davranış nedeni ile teşekkür etti.

“Kente yakışır bir davranış”

Örnek davranışı nedeni ile Güder’e hediye takdim eden Başkan Gökhan; “Arkadaşımızın adı Umut ve adına yakışır bir davranışta bulunmuş. Bunu da bir vatandaş çekerek sosyal medyada paylaşmış ve paylaşım büyük beğeni toplamış. Biz de bu davranışından dolayı çok mutlu olduk. Bu kente yakışır bir davranışta bulunmuş. Niye? Çünkü her zaman Barışın kenti diyoruz. Barışın Kenti demek, sadece insanlar arasındaki barış demek değildir. Aynı zamanda insanlar ile hayvanlar arası, insanlar ile bitkiler arası barışı da ifade eder” dedi.

“Bu davranış hepimize umut olmalı”

Bu davranışın herkese örnek olması gerektiğini ifade eden Başkan Gökhan; “Arkadaşımız orada karnını doyurmaya çalışan bir köpeğin yemeğini bitirmesini beklemiş. Yani bu olağan üstü bir davranış biçimi. Aslında yapılması gerekeni yapmış. Bu tür davranışlara eskisi gibi alışkın olmadığımız için olay oluyor. Ama biz her şeye rağmen bu güzel davranışından dolayı küçük bir hediye takdim ediyoruz. Arkadaşımız bizim bir emekçimiz. Ama bu hediye emekçimiz olduğu için değil, insan olduğu için ve umudumuz olduğu için. Bu davranış hepimize umut olmalı ve öyle davranmalıyız diye düşünüyorum. Kendisini tekrar tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

“İnsanlara örnek olması gerektiğini düşünüyorum”

Hediye nedeni ile Başkan Gökhan’a teşekkür eden Güder ise; “Her zamanki gibi günlük temizliğimi yapıyordum. Çöplerimi konteynerin içine attım. O arada sokak köpeği geldi. Ben yaklaşınca geri çekildiği için, ben de yemeğini yemesini bekledim. Sonra yemeğini yedi ve gitti. O gidince ben de işime devam ettim.  Bu olayın bu kadar yayılacağını düşünmüyordum. Ancak hayvanlara yapılan olumsuz olaylar nedeni ile bu davranışın insanlara örnek olması gerektiğini düşünüyorum” dedi. Başkan Gökhan’ın sunduğu hediyenin ardından, Çanakkale Belediyesi Barınak Gönüllüleri de örnek davranışı nedeni ile Güder’i tebrik ederek, hediye takdim etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
BelediyeTemizlik
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol