EMITT Fuarı’nda Çanakkale rüzgarı...

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un da katılımı ile TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başlayan “22. EMITT Fuarı”nda Çanakkale rüzgarı esiyor.

EMITT Fuarı’nda Çanakkale rüzgarı...

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un da katılımı ile TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başlayan “22. EMITT Fuarı”nda Çanakkale rüzgarı esiyor.

25 Ocak 2018 Perşembe 13:52
EMITT Fuarı’nda Çanakkale rüzgarı...

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın ve GESTAŞ’ın katkılarıyla hazırlanan EMİTT Fuarı’ndaki 324 metrekarelik Çanakkale standı içerisinde 12 adet farklı ölçü ve boyutlarındaki desk alanında Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) ile birlikte Çanakkale Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Troia 2018 Koordinasyon Merkezi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Çanakkale Belediyesi, GESTAŞ, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası, Biga Ticaret Borsası, Çanakkale Rehberler Odası, ÇATUD, TÜRSAB Çanakkale Körfez Yürütme Kurulu, Gökçeada Destinasyonu, Bozcaada Destinasyonu,  Assos – Küçükkuyu – Ayvacık Destinasyonu,  Ezine Destinasyonu ve Çanakkale’nin Otel ile Seyahat Acenteleri 2018 Troia Yılı ve Çanakkale’nin en iyi şekilde tanıtımını yapıyorlar. Emitt Fuarı’nda ayrıca Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Büyük Truva Hotel, Assos Eden Garden, Anzac Otelleri, Kum Hotel ve Wilusa Seyahat Acentesi de kendi kurdukları ayrı stantlarda Çanakkale ve Troia’nın tanıtımına katkıda bulunuyorlar.

Fuarın açılışına Bakan Kurtulmuş katıldı

Fuarın açılışında bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş 22. EMITT Fuarı’nın öneline değinerek, “2017 yılı hepimiz için ve Türk turizmi için iftihar edeceğimiz bir yıl olmuştur. 2017 yılında bütün olumsuz faktörlere rağmen Türkiye 32,4 milyon turisti ağırlamış, ülkemizin turizm geliri de 26 milyar dolar seviyelerine yaklaşmıştır. Bundan dolayı turizm sektörünün profesyonelleri olarak hepiniz kendinizi alkışlayabilirsiniz. Şimdi önümüzdeki hedeflere doğru yürüyoruz. Bu yıl içerisinde yaptığımız 3. Turizm şurasında sektördeki bütün ilgili arkadaşlarımız dışında özel, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile herkesi bir araya getirerek son derece başarılı çalışma gerçekleştirdik. Şimdi bu Turizm Şurasının sonuçlarını elde etmek için el birliği ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ve inşallah ümit ediyoruz ki, öyle planlıyoruz ve onu gerçekleştireceğiz. Türkiye 2023 yılında 50 milyon turist sayısına ulaşarak 50 milyar doları turizm gelirini elde etmiş olacak. Bunun için sektörün değerli temsilcilerinin çalışmalarını fedakarca sürdürmelerini temenni ediyorum. Bu ve benzeri fuarların sektördeki becerilerimizin arttırılması, daha ileriye gidilebilmesi ve bilgi paylaşımının sağlanması açısından son derece önemli olduğunu biliyorum. Ancak özellikle ekonomi alanındaki atılımların arkasındaki en önemli motivasyon unsurlarından bir tanesi topyekün elde edilen motivasyondur. Planlama tamam, gerekli çalışmalar tamam, alt yapının yapılması tamam. Bunların hepsini yapacağız. Ama en önemlisi bir takım ruhu ve şuuru ile takım oyunu oynayarak yüksek bir motivasyon ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Eğer bunu gerçekleştirirsek ümit ediyorum 2023 hedefleri hayal değildir. 2018 bizim için çok güzel bir yıl olacak. 2018’de 2017’den daha hızlı bir şekilde gelişeceğiz. Sizlerde biliyorsunuz şimdiden rezervasyon sayısında yüzde 70’e yakın artıma varan artışlar var. Bu yıl içerisinde rezervasyonların daha da artacağına inanıyoruz” dedi.

Fuara gelenleri TROİA Atı maketi karşıladı

Öte yandan bu yılki EMITT Fuarı’ndan Çanakkale’nin hazırladığı stand büyük ilgi gördü. Fuarın giriş kısmında büyük bir Troia Atı maketi ile karşılanan ziyaretçiler gördükleri manzara karşında şaşkınlarını gizleyemediler. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda yine EMITT Fuarı’nda bütün sektör paydaşları ile yer aldıklarını belirten Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer, “Çanakkale olarak bu yıl fuara geniş bir katılım sağlandı. Bu da çok önemli. Fuarda 2018 Troia Yılı ön planda yer alıyor. Bu kapsamda EMITT Fuarı’nda bu yıla özel olarak fuarın giriş noktasında büyük bir Troia Atı maketi bütün ziyaretçileri karışılıyor. Bu ilimizin tanıtımı açısından çok önemli. Bu sayede fuarın ana noktasında hergün binlerce ziyaretçi Troia’yı, 2018 Troia Yılı’nı ve Çanakkale’yi görecek. Bu önemli tanıtımla Çanakkale’ye olan ilginin artacağına inanıyoruz. Yine Çanakkale Valiliğimizin koordinasyonundaki stantta ise Troia’dan çok önemli değerleri, Troia’nın kahramanlarından yer alan motifleri, kişileri ve bireyleri burada sergileniyor. Bunun dışında fuar süresince Çanakkale Valiliğimizin koordinasyonda üniversitemizin katkıları ile çeşitli görsel performanslar da burada gerçekleştirilecek” dedi. 28 Ocak 2018 tarihine kadar devam edecek fuarda 26 Ocak 2018 Cuma günü de Çanakkale Valiliği’nin girişimleri ile Pullman Otel’de EMITT Fuarı’na katılan yaklaşık 500’e yakın uluslar arası yabancı seyahat acentesinin katılımı ile gerçekleşecek toplantıda 2018 Troia Yılı ile Çanakkale sunumu yapılacak.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
EmittTüyap
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol