Erkek; “İlk seçimde iktidar olacağız”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Gazeteci Vedat Sezer'in sorularını Çanakkale’nin yeni nesil kanalı canakkalewebtv.com ekranlarında yanıtladı. Gazeteci Vedat Sezer’in ‘Partiniz neden iktidara gelemiyor?’ sorusuna cevap veren CHP’li Erkek; “İlk seçimde olacağız inşallah. Bu Türkiye'yi artık yönetemeyen iktidara seçmen güle güle diyecek” dedi.

Erkek; “İlk seçimde iktidar olacağız”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Gazeteci Vedat Sezer'in sorularını Çanakkale’nin yeni nesil kanalı canakkalewebtv.com ekranlarında yanıtladı. Gazeteci Vedat Sezer’in ‘Partiniz neden iktidara gelemiyor?’ sorusuna cevap veren CHP’li Erkek; “İlk seçimde olacağız inşallah. Bu Türkiye'yi artık yönetemeyen iktidara seçmen güle güle diyecek” dedi.

12 Mayıs 2020 Salı 12:31
Erkek; “İlk seçimde iktidar olacağız”

Çanakkale’nin yeni nesil kanalı canakkalewebtv.com ekranlarında, Gazeteci Vedat Sezer'in canlı yayın konuğu olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek önemli açıklamalarda bulundu. Sözlerine tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederek başlayan CHP’li Erkek; “Çanakkale İl Sağlık Müdürümüz ile görüştüm onun nezdinde tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ettim. Tabii ki ölümler hepimizi derinden üzüyor ama Çanakkale'deki vaka sayılarına vefat sayılarına baktığımızda Türkiye'ye göre çok daha iyi durumdayız. Biz de bu dönemde ağırlıklı olarak Çanakkale’de kaldık, Ankara’ya da gidip geldik, toplantılarımız yine ağırlıklı olarak video konferansla yapıyoruz. Hemen hemen her gün Çanakkale'de de özellikle ilçe ve belde belediye başkanı irtibat halindeyiz. Bu süreçte ihtiyaç sahiplerine ulaşmak çok önemli. Samimi bir dayanışma içerisinde olmak çok önemli ama Çanakkale'de bu son derece sağlıklı bir şekilde yürütülüyor.” dedi.

“İşsizlik ve yoksulluk büyüyebilir”

Salgın sonrasında işsizliğin artabileceğini ifade eden Erkek; “Bu süreçte mağduriyete sürüklenen çok ciddi kesimler var. Özellikle hizmet sektöründe çalışan kafelerde, restoranlarda, esnaflar, berberlerimiz, lokantalarımız, çay ocaklarımız, birçok yerde çalışan insanlarla dayanışma içerisinde olmamız lazım. Covit-19 sürecinde tabii ki birinci boyutu sağlık en önemlisi ama 2. boyutta sosyal ve ekonomik boyutu da çok çok önemli buna da hazırlanmalıyız. İşsizlik hiç ummadığımız oranlarda büyüyebilir, yoksulluk büyüyebilir. Tüm tedbirleri almalıyız” diye konuştu.

“Ekonomimiz ağır hasta”

Salgın sürecinde Türkiye ekonomisinin ağır hasta olduğunu kaydeden CHP’li Erkek;“Bu süreçte şunu da gördük bunu üzülerek söylüyorum güçlü ekonomimiz var diyenler millete doğruyu söylememişler. Biz bu gerçekleri samimi olarak dile getiriyorduk. Şimdi bu süreçte herkes gördü ki kral çıplak. Onun için birlikte çok ciddi çalışmalıyız, çok ciddi tedbirler almalıyız ekonomimizin ağır hasta olduğunu gördük bu süreçte. İçinde bulunduğumuz yılın ilk 3 ayında hükümetin topladığı toplam para 668 milyar lira. Bakın Ocak-Şubat-Mart 2020'den bahsediyorum. İlk 3 ayda 668 milyar lira para topladı hükümet. Nereden geldi bu para? Vergilerden geldi, 130 küsür milyarı işsizlik fonundan geldi, içinde borçlanma var. Peki gerçekten ihtiyacı olan insanlara sosyal yardımla yaşayan insanlara dağıtılan ne 4.4 milyar. Bakın 668 milyar lira toplamış hükümet, vatandaşına verdiği 4.4 milyar lira. Bu üç ayda ne kadar faiz ödemişiz 38 milyar lira. Bu şunu gösteriyor ekonomimiz ağır hasta. Türkiye iyi yönetilmiyor, bu tablo bunu gösteriyor. Bu gerçeklerin de bilincinde hareket etmemiz lazım.” dedi.

 “Bu süreç bize Bilimin de ne kadar önemli olduğunu gösterdi”

Normalleşme sürecinde, Sağlık Bilim Kurulunun kararlarının uygulanması gerektiğini dile getiren Erkek; “Önümüzdeki süreçte de Sağlık Bilim Kurulu ne diyorsa Hükümetin ve bizlerin de hepimizin onu yapması gerekiyor. Bakın Sağlık Bilim Kurulu ne diyor? Biraz sabırlı olun diyor. AVM’leri şu anda açmayın diyor ama hükümet ‘AVM'leri 11 Mayıs’ta açacağız’ diyor. Türkiye Futbol Federasyonu şu tarihte seyircisiz maçları başlatacağız diyor. Sağlık Bilim Kurulu bizim tavsiyemiz değil, bu doğru değil kendi kararları diyor. Yani bunlar doğru uygulamalar değil. Bunlar doğru işler değil. Hiç kimse bağımsız bir şekilde hareket edemez, hiç kimse kendini düşünerek hareket edemez. Sağlık Bilim Kurulumuz ne diyorsa en başta ülkeyi yönetenler olmak üzere hepimiz ona uymalıyız. Bu süreç bize bilimin de ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi” şeklinde konuştu.

“Sağlık çalışanlarımıza çok şey borçluyuz”

Sağlık çalışanlarının koronavirüs ile mücadelede çok önemli bir sınav verdiğini ve sağlık çalışanlarına çok şey borçlu olduklarının altını çizen Erkek; “Sağlık alanında çalışan hastane yöneticileri, doktorlarla konuştuğumuz zaman aslında önemli olan büyük devasa hastaneler değil de küçük küçük branş hastaneleri yapılmasının daha doğru olduğunu söylemişler. Sonuçta ben Sağlık Bakanlığımızın, Sağlık Bilim Kurulunun ve sağlık çalışanlarımızın bu süreçte çok önemli bir sınav verdiğini düşünüyorum, başarılı olduklarını düşünüyorum. Onlara çok şey borçluyuz. Gerçekten gece gündüz yani çok az uyuyarak çalıştılar. Ben bu süreçte Sağlık Bakanlığımızın ve Sağlık Bilim Kurulunun özellikle bilim kurulunun çok başarılı olduğunu düşünüyorum.” dedi.

“Çanakkale'de en büyük sorun işsizlik”

Çanakkale’nin en büyük sorununun işsizlik olduğuna da dikkat çeken Erkek; “Çanakkale'de en büyük sorun Türkiye'de olduğu gibi maalesef işsizlik. Nereye gitsek hangi ilçemize gitsek, hangi beldeye gitsek, hangi köye gitsek ağır bir sorun olarak işsizlik karşımıza çıkıyor. İşsiz sayısı 10 milyonun üzerine çıkabilir. Bu yüzden işletmeleri, esnafı, çiftçiyi desteklemek çok çok önemli. Esnaf sonuçta kendi emeğiyle kendi sermayesi ile ayakta duruyor, devlete yük olmuyor. Yanında mutlaka bir kişi bile olsa istihdam ediyor, ona ekmek veriyor ama bugün bakıyoruz esnafımız yanında bir kişi çalışıyorsa onu çıkartmak zorunda kalmış. 3 kişi çalışıyorsa ikisini çıkartmak zorunda kalmış” diye konuştu.

“Belediyelerin çalışmaları olmasaydı, maskeye ulaşmakta çok ciddi sorunlar yaşanırdı”

Çanakkale’de belediyelerin koronavirüs ile mücadelelerini de anlatan CHP’li Erkek; “Çanakkale Belediyemiz maske yapıyor, bunu bir Kadın Kooperatifi aracılığı ile yapıyor. Son derece sağlıklı kaliteli maske üretiyorlar. Çünkü bu süreçte daha ne zaman, nasıl normale dönebiliriz belli değil. Hazırlıklarını yapıyorlar tekbirlerini alıyorlar. Gelibolu Belediyemiz 50 binin üzerinde maske dağıttı. Zaten belediyelerin çalışmaları olmasaydı maskeye ulaşmakta vatandaşlar çok ciddi sorunlar yaşardı. Ben bunu hiç bir belediye ayrımı yapmadan söylüyorum. Çanakkale'de belediye başkanlarımız ile hemen hemen her gün görüşüyoruz. İl Genel Meclis Üyelerimiz ile görüşüyoruz, şu anda ağırlıklı olarak yaptığımız gerçekten ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak ve onların temel ihtiyaçlarını karşılamak” dedi.

“Her öğretmen kadrolu olmalı”

Öğretmenler arasından ayrım olmaması gerektiğini ve her öğretmenin kadrolu olması gerektiğini belirten Erkek; “Öğretmenler arasında hiçbir ayrım olmamalı. Sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen, kadrolu öğretmen her öğretmen kadrolu olmalı ve öğretmenler arasında hiçbir ayrım olmamalı. Öğretmenlik çok kutsal bir meslek. Biz öğretmenlerimiz için öğretmenlik meslek kanunu hazırladık ve meclise sunduk. Ama bekliyor, gündeme alınmıyor. Nasıl avukatlık kanunu var, nasıl hakimler savcılar için kanun var, öğretmenlerinde bir kanunu olmalı. Biz zaten o öğretmenlerimizin de sorunlarını takip ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“İlk seçimde iktidar olacağız inşallah”

Gazeteci Vedat Sezer’in ‘Partiniz neden iktidara gelemiyor?’ sorusu üzerine ilk seçimde iktidar olacaklarını ifade eden Erkek; “İlk seçimde olacağız inşallah. Bu Türkiye'yi artık yönetemeyen iktidara seçmen güle güle diyecek. Biz ne diyoruz Türkiye'deki tüm demokratlar birleşecek. Liberal demokrat olabilirsiniz, sosyal demokrat olabilirsiniz, muhafazakar demokrat olabilirsiniz önemli olan demokrasiye inanmanız. İnsan haklarına saygılı olmanız, hukukun üstünlüğüne inanmanız. Merkezinizde demokrasi ve hukukun üstünlüğü varsa tüm demokratlar birleşmeli ve bu düzene bir dur demeli.” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol