Ezine’de muhteşem gece (VİDEO)

Ezine’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü yapılan etkinlikler ile kutlandı.

Ezine’de muhteşem gece (VİDEO)

Ezine’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü yapılan etkinlikler ile kutlandı.

23 Eylül 2019 Pazartesi 13:02

Ezine’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yılı yapılan muhteşem organizasyonlar ile kutlandı. İlk olarak 21 Eylül Cumartesi günü Ezine Spor Sahasında ‘Ezineli Yahya Çavuş Atletizm Müsabakaları’ düzenlendi, ardından  Ezinespor Çanakkale Dardanelspor hazırlık maçı yapıldı. Ardından ilçede ve köylerde bulunan çocuklar için toplu sünnet töreni gerçekleştirildi.22 Eylül Pazar günü Cumhuriyet Meydanında program düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel; “Bizleri bu toprakları Vatan yapmak için canlarını hiçe sayan, Başka büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bu kutsal emanetin her daim bekçisi olacağımızı ve bir karış vatan toprağı için gerekirse canımızı vereceğimizi dile getirmek istiyorum” ifadelerini kullandı. Törenin ardından Ezine Şehir Kabristanlığına geçildi, burada şehitlerimiz için mevlidi şerif ve dualar okundu. Mevlidi Şerifin ardından Mehteran Takımı eşliğinde sünnet olan çocuklar için yürüyüş ve araç konvoyu oluşturuldu.

Muhteşem Konser

Ezine2nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Tuğçe Kandemir ve Fettah Can konseri düzenlendi. Konsere Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, siyasi parti temsilcileri ve yaklaşık on bine yakın vatandaş katıldı. Konser öncesinde bir konuşma yapan Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel; “ 97. Kurtuluş yıldönümü etkinliklerimize hepiniz hoş geldiniz. Bizlere bu toprakları Vatan kılan Başka Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda saygı, minnet ve şükranla eğiliyorum. Görev geldiğimiz ilk günden bu yana siyasi ideolojimizi bir kenara bırakarak Ezine’mizi daha güzel bir noktaya taşımak için hızla çalışmalara başladık. Tabi ki bunları burada anlatmak istemiyorum. Geçtiğimiz gün vefat eden, bizlere yaşama inadını tekrar hatırlatan Neslican Tay kardeşimize Allahtan rahmet diliyorum. Fakat bir konuyu daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Burada birçok kadınımız var. Annemiz, kardeşimiz, eşimiz. Kadına şiddete hayır diyoruz. Bu memlekette yetiştirdiğimiz delikanlılara biz Fırat Çakıroğulları diyoruz ve Fırat Çakıroğulları tükenmez demek istiyorum.  Onlara el kaldıran, anlara şiddet uygulayan erkek, benim gözümde erkek değildir. Bu gün bizler ile olacak olan Fettah beyi biz seçim çalışmalarımızda misafir edecektik. Ancak ilçemizin sevilen isimlerinden bir abimizin kızı İlayda kardeşimizi elim bir trafik kazasında kaybettik ve o etkinliğimizi bu güne sarkıtmış olduk” ifadeleriniz kullandı.

        

“ Güray Başkan bizim gururumuz”

Konser etkinliğine katılan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu Yaptığı konuşmada; “Bu gün burada sadece Ezineli hemşerilerimiz yok. Çanakkale’den, Ayvacık’tan, Bayramiç’ten ve diğer ilçelerden gelen vatandaşlarımız var ve bizleri onlarla buluşturduğu için Belediye Başkanımız Güray Yüksel’e çok teşekkür ediyorum. AK Partili Belediye Başkanları içerisinde Güray Başkan en genç belediye Başkanımız. Biz onunla guru duyuyoruz. Kısacık bir zaman zarfında Ezine’ye kattıkları ve yaptıkları için. Artık Ezine sadece peyniriyle değil, turizmiyle, OSB’siyle, bir çok yenilikleri ile dünya markası olma yolunda ilerleyen bir ilçemiz. Bu nedenle katkısı olan Başka Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel ve ekibine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Tuğçe Kandemir ve Fettah Can konseri büyüledi

Ezine’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Tuğçe Kandemir ve Fettah can konseri düzenlendi. Yaklaşık 3 saat süren konserde ilk olarak sahneye Tuğçe Kandemir çıktı. Söylediği birbirinden güzel şarkılara Ezine halkı eşlik ederken, hareketli parçalarda ise vatandaşlar doyasıya eğlendi. Hava fişek gösterisinin ardından sahne alan aşk şarkılarının sevilen ismi Fettah Can Ezinelilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 23.09.2019 15:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol