Ezine’de tedbirler konuşuldu

Ezine ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında toplantı gerçekleştirildi.

Ezine’de tedbirler konuşuldu

Ezine ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında toplantı gerçekleştirildi.

27 Mart 2020 Cuma 10:09
Ezine’de tedbirler konuşuldu

Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gürkan Irak ve İlçe Emniyet Müdürü Ragup Durmaz ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda konuşan Ezine Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirleri aktardı. İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla İlçe Kaymakamlığı’nın koordinesinde Ezine Vefa Sosyal Destek Grubu kurulduğunu belirten Kaymakam Uzan; “Bildiğiniz üzere ilçemizde Bakanlığımızın doğrultusunda bir dizi çalışma yürütülmekte. İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla ilçe kaymakamlığımızın koordinesinde burada Ezine Vefa Sosyal Destek Grubu kuruldu. Bu grubumuz ilçemizde 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan, dışarı çıkma açısından haklarına kısıtlama getirilen vatandaşlarımızın temel gıda ve bir dizi ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu kapsamda şuana kadar 141 vatandaşımız müracaat etti. Grubumuz 24 saat esasına göre çalışmakta ve burada 141 vatandaşımızın %95’inin ihtiyaçları karşılandı” dedi.

“Burada tüm paydaşlarımızın tüm kurumlarımızın eş güdüm içerisinde çalışması çok çok önemli” diyen Kaymakam Uzan; “Ezine Belediyemiz, Geyikli Belediyemiz sağ olsunlar kendi imkanları dahilinde bizlere bu anlamda yardımcı oluyorlar, yük alıyorlar. Özellikle şehrin meydanlarının, yeşil alanlarının dezenfekte edilmesi ve bir çok çalışmada başkanlarımız destek vermekte ve kendileri de bilgi verecekler. Emniyet Müdürlüğümüze de teşekkür ediyorum. Hakikatten yük alıyorlar kendileri de sorumluluk duygusu ile hareket ediyorlar. Jandarma komutanlığımıza teşekkür ediyorum. Sokağa çıkma yasağının drone ile takibi bile Jandarmamız tarafından yapılmakta. Tabi bizim burada en önemli Devletimizin, Sağlık Bakanlığımızın talimatları, İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda sosyal mesafenin korunarak izolasyonun mümkün olduğu kadar üst seviyede yapılması. Bu noktada toplumun tüm kesimlerinin duyarlılığını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Sosyal mesafeye dikkat edin”

Kaymakam Uzan şu şekilde konuştu; “Özellikle vatandaşlarımızdan şu talebimiz var. Acil vaka olmadıkça kesinlikle hastaneye gelinmemesi, hastanede yoğunluğun oluşturulmaması. Çünkü orada steril bir ortam muhafaza edilmeye çalışılıyor. Acil vakalar dışında diğer hususlarda gelinmemesini istiyoruz. Şehrin meydanında sokaklarında zorunlu olmadıkça dolaşılmamasını talep ediyoruz. Bu noktada muhtarlarımızın imamlarımızın toplumu bilgilendirme çalışmalarını yapması gerektiğini düşünüyoruz. Bizde tüm Kaymakamlığımıza bağlı birimler ve belediyelerimizde bu süreci yönetmeye çalışıyoruz. 4 tane koordinatörlük kurduk ve bu koordinatörlük marifeti ile yük almaya ve tüm paydaşlarımızı sürecin içerisine dahil etmeye çalışıyoruz. Yani herkesin bu sürece aktif katılımı ve desteği önemli. Toplumumuzdan en önemli istediğimiz sosyal mesafeye riayet edilerek izolasyonun mümkün olduğu üst seviyede sağlanması. Bunu ne kadar başarabilirsek, bu badireyi ve bu sıkıntıyı o seviyede daha az minimumla atlatabileceğiz.”

Yüksel; “Vatandaşlarımızın her zaman yanındayız”

Ezine Belediyesi’nin koronavirüs salgınına karşı aldığı önlemlere değinen Belediye Başkanı Güray Yüksel ise; “Sağlık çalışanlarımız ve tüm kamu personelimiz bu süreçte toplu taşıma araçlarımızdan ücretsiz faydalanacaklardır. Otogar çıkış ücreti ilçemizde yerel olarak faaliyet gösteren Ezine Birlik, Geyikli Seyahat ve ticari taksilerden ileri bir tarihe kadar alınmayacaktır. Akıllı su kartı bulunan ve ihtiyaç sahibi olduğunu beyan eden hemşehrilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 100 TL su yüklemesinin ödemesini 4 ay sonrasına erteliyoruz. Belediyemize kira borcu olan ödeme güçlüğü çeken esnaflarımıza bu süreçte mağduriyet yaşatmayacağız. Yeni yapılacak olan pazar yeri başvurularını tamamlayamayan esnaflarımız için 30 Mart-3 Nisan tarihlerinde telafi başvuru yapmalarına imkan sağlıyoruz. Pazar yeri nisan ayı taksit ödemesini mayıs ayına kadar bir ay süreli erteliyoruz. Ezine Belediyesi olarak bu süreci en güzel şekilde atlatabilmek adına bütün vatandaşlarımızın her zaman yanında olup tüm hizmet ve çalışmaları yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol