“Festivalimizi Halkbahçemizde yapalım” (Video)

Çanakkale Belediyesi’nin iptal kararı aldığı Troia Festivali, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Temmuz ayı olağan meclis toplantısında gündeme geldi. Toplantıda konuşan ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Festivalimizi Halkbahçemizde yapalım” dedi.

“Festivalimizi Halkbahçemizde yapalım” (Video)

Çanakkale Belediyesi’nin iptal kararı aldığı Troia Festivali, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Temmuz ayı olağan meclis toplantısında gündeme geldi. Toplantıda konuşan ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Festivalimizi Halkbahçemizde yapalım” dedi.

11 Temmuz 2019 Perşembe 18:33

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz 2019 ayı olağan Meclis toplantısı ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç; “2019 yılında Türkiye olarak İstanbul seçimlerine kilitlendik ve bütün esnafımız seçim süreci içerisinde ciddi olarak etkilendi. Aylardır ne olacak, nasıl olacak diye piyasalar üzerinde etkili olan seçimleri geride bıraktık. Şimdi hükümet olarak siyasette, ekonomide ve finansal piyasalarda büyüyen sorunları çözmek için çaba harcama zamanıdır. Tüm esnaf olarak bu çalışmalara acil ihtiyacımız var. Özellikle hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı konularda güven ortamı oluşturulmalı ve ekonomik reformlar yaparak piyasalara güven ortamı sağlanmalıdır. Diğer yandan S 400 alımı için dik duruşumuz önemli, Doğu Akdeniz’de yaşanan sıcak gelişmeler AB ve ABD ilişkileri, Suriye Bölgesinde yaşananlar, Rusya, Fransa ile ilişkilerde ekonomik anlamda dış güçlerin baskısı ülkemizde piyasalarda güvensizlik ve tedirginlik yaratmakta, biran önce bu sıkıntılarımıza çözüm üreterek piyasaları rahatlatmalıyız” dedi.

“Troia Festivali’nin iptal edilmesi bizleri üzmüştür”

“Turizmde ciddi bir ivme yakaladık ve özellikle 2018 yılı Troia yılı edilmişken birçok ülkede tanıtımlar yapıp 2019 da meyvesini toplayacakken önemli bir kültür elçiliği üstlenen Troia Festivali’nin iptal edilmesi bizleri üzmüştür” diyen Kılıç; “Şehrin STK’ları, yerel yönetimleri ve kamu olarak çok paralar harcamadan bu kararı gözden geçirmekte fayda olduğunu, bu festivalin Çanakkale’nin festivali ve her kuruluş sahip çıkmalıdır, diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Semizoğlu; “Çanakkale’nin otopark sorununu çözmek için rol model olmaya hazırız”

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise ÇTSO olarak gerçekleştirdikleri ziyaret ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Semizoğlu; “Sorunlardan bir tanesi de sürekli dile getirilen otopark sorunu. Otopark sorunuyla ilgili toplantının sonunda gerçekleştirilen gerçi bunların hepsini sosyal medyada paylaştık ama bir daha vurgulamak istiyorum. O toplantının sonunda otopark çarşının girişine, çarşıya yakın merkezi bir yerde otopark yapmak için rol model olabileceğimizi, Kamu’nun veya Belediye’nin bize yer gösterdiği takdirde kesinlikle gelir amacı olmadan sadece bu yapılabilir şeklinde bir rol model olarak otopark yapabileceğimizi ifade ettik. Amacımız otoparkçılık yapmak değil, amacımız bu şekilde yapılabiliyor demek. Bunu bir daha duyurmak istiyorum. Kamudan veya Belediyeden uygun gördükleri yeri bize versinler, uygun şartlarda versinler biz rol model olmak istiyoruz” dedi.

“Birlik beraberlik pozu vermelerine mutlu oldum”

“Bu arada Çanakkale’de güzel şeyler de oluyor. Merkez İlçe Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan Bey, Ak Parti Grup Başkan Vekili Sayın Bülent Turan Bey’i Meclis’te ziyaret etmeleri ve birlikte birlik beraberlik pozu vermeleri gerçekten Oda Başkanı olarak beni heyecanlandırdı ve mutlu etti” diyen Semizoğlu; “Bu birlikteliğin devam etmesini umuyorum, istiyorum, arzuluyorum. Birlikten kuvvet doğacağına inanıyorum. Önümüzde 4 yıl daha seçim yok, bunun için de hepimizin çalışması gerektiğine inanıyorum. Çünkü küçük şehirdeyiz herkes Vekilimizi de, Belediye Başkanımızı da gün içinde görüyor. Bunun için, bunun devam etmesi konusundaki telkinlerimizi şahsen de verelim. İşte basının huzurunda da verelim arkadaşlar. Çünkü kavganın hiç kimseye faydası yok, birliktelik en güzel şey” şeklinde konuştu.

“Festivali daha mütevazi bütçelerle yapalım”

İptal edilen Troia Festivali’ne de değinen Semizoğlu; “Son günlerin gündem konusu Festival. Şimdi bu Festival çocukluğumuzdan beri gelen bir Festival. Son 10 yıldır Festivale gittin mi derseniz? Gitmedim. Çünkü eskiden festivaller, çocukluğumuzda yani 10-15 yaşlarında festivale girerken para öderdik. İşte bir kösede yöresel ürünler satılırdı, bir köşede burada Ticaret ve Sanayi Odası’nın bahçesinde yapmaya çalıştığımız Agonya Fuarcılık Ltd. Şti’nin yaptığı tarım fuarı gibi orada birisi ürettiği römorku, öbürü pulluğu sunardı, teşhir ederdi. Bir köşede kasnak atılırdı. İşte panayır gibi incik, boncuk satılırdı. Valla bilmiyorum ama o zamanlar daha mutluyduk, herhalde festival alanına girerken para ödüyorduk. Şimdi festival neden iptal edildi? Ticaret ve Sanayi Odası’nın bir bütçesi var arkadaşlar. 2018 bütçesinde bizim bütün yurtiçi, yurtdışı gezilerimiz bir önceki yıl veya daha önceki yıllar örnek alınarak bildirilmiş ve bir bütçe oluşturulmuş. 2019 yılı için Belediye bir bütçe ayırmış mıdır bu Festival için veya Festival yapmayalım diye Belediye Meclisi karar almış mıdır? Arkadaşlar paramız olsa da israf haram, paramı olmasa da israf haram. 1,5 milyonluk bir festival bütçesi zaten olamaz. Bu sürdürülebilir bir şey değildir. Şimdi herkes bir açıklama yapıyor, Ticaret ve Sanayi Odası, STK’lar şimdi bir araya gelsin. Bir kadının tek kocası olur. Kimin başkanlığında olacaksa yapalım bunu ama daha mütevazi bütçelerle. Biz ulusal bir star getirmek zorunda değiliz arkadaşlar” dedi.

“Festivalimizi Halkbahçemizde yapalım”

“Biz Belediyemize de yardımcı oluruz hiç sorun değil. Burada olmayız diyecek arkadaşım yok. Ama sahne kurulumuna 250-300 bin harcanabiliyorsa bu festival zaten sürdürülebilir değildir. Biz lütfen özümüze dönelim, biz lütfen eski mutlu halimize dönelim. Festivalimizi Halkbahçemizde yapalım” diyen Semizoğlu; “Daha mütevazi yapalım, daha yerli olsun, daha milli olsun uygun bütçeyle bunu yapabileceğimize inanıyorum. Bunda herkesinde hem fikir olduğuna inanıyorum. Armağan Bey ÇATOD olarak açıklama yaptı, tabiî ki bende istiyorum. Misafirlerimiz varsa ÇATOD der ki biz misafirlerimizi ücretsiz konaklatalım. Restorancı arkadaşlarımız der ki biz öğle yemeğini verelim. Biz deriz ki lojistiklerini karşılayalım, bunlara varım. Ama özümüze döneceğiz ve israftan uzaklaşacağız” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 11.07.2019 18:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol