Gider; “Anasının ak sütü gibi helal” (VİDEO)

Yerel seçim sürecine basın mensuplarıyla bir araya gelerek başlayan AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, seçimlerin ardından da yine basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Gider; “Anasının ak sütü gibi helal” (VİDEO)

Yerel seçim sürecine basın mensuplarıyla bir araya gelerek başlayan AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, seçimlerin ardından da yine basın mensuplarıyla bir araya geldi.

09 Nisan 2019 Salı 16:14

31 Mart Yerel Seçimlerinde Çanakkale AK Parti Belediye Başkan Adayı olan Ayhan Gider, basın mensuplarına seçim sonrası teşekkür kahvaltısı verdi. Seçim kampanyasına basın mensupları ile başladığını belirten Gider; “Seçim kampanyamız sizlerle başladı ve artık seçim bitti. Bu kampanya sürecinin de bitmesi gerektiği için kapanışı da sizlerle yapmak istedim” dedi. Çanakkale’de görev yapan basın mensupları ile bir araya gelen Ayhan Gider, basın mensupları ile sohbet etti. Seçim sonrası kısa bir değerlendirme yapan Gider; “Öncelikle davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ederim, yoğun bir seçim süreci geçirdik hem siz basın mensupları hem parti teşkilatları çok yoruldunuz çok ciddi bir süreç gerçekleşti. Bu süreçte söylediğimiz bir şey vardı bu seçim geçecek seçim geçtikten sonra yine aynı sokaklarda yürüyeceğiz, yine aynı yerlerde oturacağız, yine aynı kişilerle selamlaşacağız çünkü burası küçük ve güzel bu şehir. Bakın buda bunun ispatı kim ne söylemiş olursa olsun hep beraber aynı yerde kahvaltı ediyoruz, buradan çıkınca yine aynı sokaklarda dolaşacağız yani hayat devam ediyor” diye konuştu.

Çanakkale’ye yakışan bir seçim oldu

“Yoğun bir seçimdi ancak üzücü bir seçim olmadı, çünkü Çanakkale’ye yakışan bir seçim oldu” diyen Gider; “Birkaç çok ta dikkate alınmaması gereken olay dışında çokta bir gerginlik yaşanmadı, adaylar arasında zaten yaşanmadı. Bu anlamda da Çanakkale’nin farklılıklarını ortaya koyduğunu düşünüyorum. Bizim geldiğimiz siyasi kültür sadece kazandığımızda değil sonuç ne olursa olsun milletin iradesine saygı duymayı gerektirir. Yoksa millet bize oy verdiğinde iradesi tecelli edipte bizi seçmediği zaman yok eğitim durumuna yok geldiği yere diye laf söylemek bizim içinde bulduğumuz geleneğin aşina olduğu bir durum değildir. Bu bizim karşısında olduğumuz bir durumdur. Dolayısıyla ben bugün almış olduğumuz sonucu millet iradesi olarak değerlendirip buna göre hareket etmenin en doğal yöntem olduğunu ilk günden beri söylüyorum. Millet ne söylemişse siyasetçiye sadece buna uymak düşer. Bu ittifak ile gidilmiş ikinci seçimdi, ilk seçim 24 Haziran seçimleriydi bu ikinci seçimdi ve öyle görünüyor ki süreç bu şekilde işlediği takdirde ittifakla girilen seçimlere alışacağız. Artık siyasetçilerde kendilerini ittifak adayları olarak konumlandırmaya ve daha farklı yöntemler geliştirmeye alışacaklar konu Başkanlık sisteminden beri buraya doğru gidiyor” şeklinde konuştu.

Ülgür Başkanın aldığı her oy, anasının ak sütü gibi helaldir

Gider sözlerini şu şekilde sürdürdü; “İlk gün sandıklar açılıp sonuçlar belli olmaya başladığı zaman seçilen başkanımızı tebrik ettim oda bana tebrik etmemden dolayı teşekkür etti. Dolayısıyla bugün söyleyeceğim hiçbir şey bu seçimin sonucunu yorumlama yargılama anlamı taşımaması lazım. Çünkü Ülgür Başkanın aldığı her oy, oturduğu koltuk anasının ak sütü gibi helaldir. Bu anlamda kendisine önümüzdeki dönemde çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Tabi seçim süreci boyunca ben seçimi Çanakkale’ye çekmeye çalıştım projelerimi anlatmaya çalıştım burada gördüğüm ve değişmesi gerektiğini düşündüğüm şeyleri söyledim. Bu bir yarıştı genel olarak baktığımız zaman seçim çok fazla projeler üzerinden tartışılamadı bu imkânı bulamadık önemli değil millet illa projelere göre oy verecek diye bir mecburiyette yok. Oy insanların en tabi hakkıdır istedikleri gibi oy verebilirler. Bu seçimde birçok şey gördük sadece Çanakkale’de değil Türkiye çapında da ancak bunları değerlendirmek için çok daha erken, bugün sıcağı sıcağına yapacağımız her değerlendirme bizi daha sonra düzeltmek zorunda kalacağımız şeylere iter. Ben bu seçimde siyaset dışı güçlerin tavırlarını sonucu etkilesin ya da etkilemesin sağdan soldan irili ufaklı şeylerin değerlendirmesinin en yakın 5-6 ay sonra yapılabileceğine inanıyorum. Yeni bir seçim geçirdik yeni göreve gelen arkadaşlara görevlerinde başarılar diliyorum, bu arkadaşlar koltuk bağımlısı olamamalarını temelli ediyorum insanlara hizmet etmek isteyenin koltuk bağımlısı olmaması gerek. Bu bir basın toplantısı değildi bu kampanyaya sizinle başladık sizinle birlikte sonlandırıyoruz.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 09.04.2019 16:21
Anahtar Kelimeler:
çanakkaleAkpartiAyhangider
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol