GMKA ÇASİAD'ı ziyaret etti

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) İl Koordinatörü Recai Başaran ile GMKA Çanakkale Yatırım Destek Ofisi Uzmanları; Petek Eğerci Coşkun ve Seray Servi ÇASİAD'ı ziyaret etti.

GMKA ÇASİAD'ı ziyaret etti

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) İl Koordinatörü Recai Başaran ile GMKA Çanakkale Yatırım Destek Ofisi Uzmanları; Petek Eğerci Coşkun ve Seray Servi ÇASİAD'ı ziyaret etti.

19 Temmuz 2018 Perşembe 17:00
GMKA ÇASİAD'ı ziyaret etti

ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, Başkan Yardımcısı Mehmet Işık, Yönetim Kurulu Üyeleri; Mustafa K. Ertuğrul, Z. Mert Öztürk ve Fahri Karapınar hazır bulundular. Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) İl Koordinatörü Recai Başaran, Çanakkale ili Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejisinin hazırlanması ile ilgili ÇASİAD Başkanı Semih Başaran ve Yönetim Kurulu Üyelerine bilgiler verdi.

üney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) İl Koordinatörü Recai Başaran, “Bölgesel rekabet gücünün artırılması hedefine ulaşmak için bölgenin kalkınma süreçlerinde lokomotif olacak sektörlerin belirlenmesi hayati önem arz etmektedir. Bu sektörlerin belirlenmesinde kümelenme potansiyeli yüksek olan sektörler avantajlıdır. Kümelenme; birbiri ile ilişkili veya birbirinin tamamlayıcısı olan ürünler üreten ve satan kuruluşların sektörel ve coğrafi temelde yoğunlaşmasıdır. Üç yıldız yöntemi; üç farklı parametre üzerine kurulmuştur. Bunlar; büyüklük, başatlık ve uzmanlaşmadır. Çalışmanın amacı, TR22 Çanakkale Bölgesinin imalat sanayindeki kümelenme potansiyelini ortaya koymak, bölgesel kalkınmada öncülük edebilecek sektörleri belirlemektir. Söz konusu sektörler belirlenirken üç yıldız yöntemi kullanılmıştır. Üç yıldız analizi sonucunda TR22 Bölgesi için; 1- Turizm, 2- Süt Ürünleri İmalatı (Gıda İmalatı)  3- Sebze, Meyve Yetiştiriciliği, sektörleri belirlenmiştir” dedi.

Ziyarette GMKA Çanakkale Yatırım Destek Ofisi Uzmanları tarafından yatırım yapma, yatırım geri dönüş süresini kısaltmak, yatırımını büyütme, yatırım karlılığını arttırma ve yatırım ile ilgili ihtiyaçları gidermek için devlet destekleri ile ilgili bilgiler verildi. Bu kapsamda Çanakkale de yatırım ortamının iyileştirilmesi, sorunları, çözüm önerileri ve yatırım ortamı eylem planı hazırlanması hususları görüşülerek kayıt altına alındı. Çanakkale İhracat rakamları ve ihracatta karşılaşılan problemler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

ÇASİAD Başkanı Semih Başaran konuşmasında kalifiye eleman sıkıntısı ile nitelikli çalışan bulunamadığı için yaşanan sorunlara değindi. GMKA Koordinatörü Recai Başaran da Çanakkale’deki yatırım ortamını ve dinamizmi, sektörlerin birbirini besleyecek hammadde ve kalifiye insan gücünün varlığını büyük bir memnuniyetle müşahede ettiklerini ifade etti. Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, yapmış oldukları bilgilendirmelerden dolayı GMKA Koordinatörü Recai Başaran ile GMKA Çanakkale Yatırım Destek Ofisi Uzmanları; Petek Eğerci Coşkun ve Seray Servi'ye teşekkür etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Gmkaçasiad
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol