Gökçeada Belediyesi’nden kırsal kalkınmaya destek

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’in kırsal kalkınmaya ve tarımsal dönüşüme destek vermek amacıyla oluşturduğu bir heyet yollara düştü.

Gökçeada Belediyesi’nden kırsal kalkınmaya destek

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’in kırsal kalkınmaya ve tarımsal dönüşüme destek vermek amacıyla oluşturduğu bir heyet yollara düştü.

21 Şubat 2020 Cuma 16:00
Gökçeada Belediyesi’nden kırsal kalkınmaya destek

Gökçeada Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın, beraberinde Belediye Meclis Üyeleri, Gökçeada Kent Konseyi Başkanı, Gökçeada Kent Konseyi Kadın Komisyonu Başkanı, Köy Muhtarları, Gökçeada Belediyesi Genel Koordinatörü ve Gökçeada Belediyesi Özel Kalem Müdürü ile birlikte 12-14 Şubat tarihleri arasında Aydın ve Muğla Büyükşehir Belediyelerinde incelemelerde bulundu.

Ekolojik sistemde hatalı uygulamalar sonucu kaybolan doğal dengeyi yeniden kurmak, insan ve çevre dostu üretim yöntemlerini yeniden geliştirmek, sentetik, kimyasal ilaçlar ve gübre kullanmadan üretim verimliliğini artırmak, yerel üreticiyi ve tüketiciyi koruma amaçlı projeleri yerinde görmek amacıyla düzenlenen gezi kapsamında doğal mera alanları, seralar ve halk pazarlarında inceleme yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu ziyaretle başlayan Aydın'daki incelemelerin ilk durağı küçükbaş damızlık hayvan üretim merkezi oldu. Burada Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanı Abdurrahman Aslan ve tarımsal danışman Veteriner Hekim Gökçe Yıldırım, merkezdeki uygulamalar hakkında önemli bilgiler verdiler.

Buradaki incelemelerini tamamlayan Gökçeada heyeti daha sonra, içinde sakız koyunu ıslah çalışmaları yapılmakta olan 140 dönümlük doğal mera olarak kullanılan alanı, Çine’de Ege Et ve Yem Tesisleri adıyla faaliyette bulunan ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan mezbahane ve yem tesisi ile Aydın şehir merkezinde ve 3 ilçesinde halka hizmet veren Ege Et Marketleri’ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Gezinin ikinci gününde Sultanhisar’da 600 metrekare bir alanda oluşturulan ve ısıtmada katı yakıt kullanılan serada domates, biber ve patlıcanların nasıl yetiştirildiği gözlemleyen Gökçeada heyeti buradaki incelemelerinin ardından Yenipazar ilçesinde Yerel Tarım Ürünleri Proje Sahası’nı ziyaret etti.  Aynı zamanda bir Cittaslow kenti olan Yenipazar’da Kadın Kooperatifinin üretim ve satış alanına yapılan ziyarete Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden de katıldı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol