Güneşhan’dan açıklama

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Barış Pınarı Harekatı ve Kazdağlarında Su ve Vicdan nöbetiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Güneşhan’dan açıklama

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Barış Pınarı Harekatı ve Kazdağlarında Su ve Vicdan nöbetiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

10 Ekim 2019 Perşembe 17:09
Güneşhan’dan açıklama

Barış Pınarı Harekatı’nın başarıyla tamamlanmasını ve hiçbir askerimizin burnu bile kanamadan Türkiye’ye geri dönmesini dileyen CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan; “09.10.2019 tarihinde şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlatmış olduğu harekâtın en kısa süre içerisinde başarıyla tamamlanmasını ve hiçbir askerimizin burnu bile kanamadan ülkemize geri dönmeleri en büyük dileğimizdir. Biz inanıyoruz ki bu operasyonla birlikte ülkemizde ve bölgemizde barış ve huzuru sağlayacak Suriye’nin toprak bütünlüğü korunarak Suriye içinde de barış sağlanacaktır. Başarıyla tamamlanacak olan bu operasyondan sonra Türkiye Devleti Şam yönetimiyle temasa geçip bölge de kalıcı barışın sağlanması 2012 yılı öncesi olduğu gibi barış ve huzurun yanında ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin tekrar sağlandığı döneme kavuşmasını diliyoruz” dedi.

“Çanakkale Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün 01.10.2019 tarihinde basına servis ettiği basın bülteniyle Kazdağlarında Su ve Vicdan nöbetinde, son derece özverili ve kararlı şekilde, yasal sınırlar içinde eylem yapmakta olan vatandaşlarımızı kötü niyetli ve maksatlı şekilde küçük düşürmeye çalışmıştır” diyen Güneşhan; “Nitekim Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün Çanakkale de yaşanan her hırsızlık olayı hakkında basın bildirisi yayınlamadığını biliyoruz. Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı bu hukuksuz ve düzmece oyuna alet olmayarak gereğini yapmış ve eylemci gençler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar vermiştir. Bu olay nedeniyle basına yanlı ve yanlış bilgi vererek 6 gencin ismine ve Kazdağlarına sahip çıkan on binlerce vatandaşımıza kara çalmaya çalışan Çanakkale Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünü kınıyor, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığını ise hukuka sahip çıkan kararı için tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol