Hak sahipleri tapularına kavuştu…

Çanakkale Belediyesi öncülüğünde İsmetpaşa Mahallesi Eski Sanayi Bölgesinde gerçekleştirilen kentsel yenileme çalışması kapsamında yapımı tamamlanan Bayar Premium Konutları’ndaki hak sahiplerine tapuları teslim edildi.

Hak sahipleri tapularına kavuştu…

Çanakkale Belediyesi öncülüğünde İsmetpaşa Mahallesi Eski Sanayi Bölgesinde gerçekleştirilen kentsel yenileme çalışması kapsamında yapımı tamamlanan Bayar Premium Konutları’ndaki hak sahiplerine tapuları teslim edildi.

15 Mayıs 2018 Salı 17:23
Hak sahipleri tapularına kavuştu…

Bayar Premium Konutları meydanında 15 Mayıs 2018 Salı günü düzenlenen tapu teslimi törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Kale Bayar İnşaat Sahibi Mustafa Bayar ve hak sahipleri katılım gösterdi. Törende konuşan Başkan Gökhan; “Biz kentsel dönüşüm kavramını kendi yerelinde, yerel yönetim ve vatandaş ile birlikte yapılmasını, ayrıca da vatandaşın mağdur edilmeden yapılmasını ön planda tuttuk. Bu nedenle de her yere TOKİ girdi ama Çanakkale’ye girmedi. Biz de burada yıllarca yaşamış, hatta evlerde oturan ve aşağıdaki dükkanların kirası ile geçinen insanlar vardı. Şimdi bu insanlara al parayı çık dışarı diyemeyiz. O binanın değeri de ne kadar eder ki. Aynı durum Sosyal Konutlar için de geçerli. Umarız kısa bir sürede orayı da çözeceğiz” dedi.

“Hak sahipleri ile tek tek görüştük”

Kentsel dönüşümü kentin tümünde hak sahipleri ile birlikte yaptıklarını ifade eden Başkan Gökhan; “Diğer mahallelerde de aynı şeyleri yapıyoruz. İşte Barbaros Mahallesi’ni görüyoruz, güzel bir dönüşüm oluyor. Burada da bütün hak sahipleri ile oturup konuştuk, hepsi ile bire bir görüştük. Sonuçta bir noktaya geldik ve bir imar tadilatı yaptık. Burası sanayi alanıydı ve burayı konut alanına çevirdik. Bu alan çok güzel bir alan. Merkeze, pazara, iş merkezlerine yakın bir alan. Dolayısı ile burada yeni bir sosyalleşme ve konut alanı oluşturduk. Bu düşünce ile camiden bu tarafa bu alanı bu şekli ile çözmüş olduk” şeklinde konuştu.

“Hak sahipleri tapularını belediyeye teslim etti”

Hak sahiplerinin belediyeye güvenerek tapularını teslim ettiğini belirten Başkan Gökhan; “Hak sahiplerinin hepsine teşekkür etmek istiyorum. Bize güvendiler ve tapularını belediyeye verdiler. Biz de elimizden geldiği kadar bu işin bitmesi için müteahhidimiz ile gayret gösterdik. Tabi eksiklerimiz olabilir ama biz ve müteahhidimiz burada. Ne eksiklik varsa hepsini tamamlamaya hazırız. Tekrar bize duyduğunuz güvenden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

“Belediyeye ait 24 konut ve 30 araçlık otoparkımız var”

Projenin Çanakkaleli mimarlar tarafından çizildiğini belirten Başkan Gökhan; “Bu alan için bir proje yarışması yaptık ve bu yarışmaya sadece Çanakkaleli mimarlar katıldı. 35 proje geldi, hak sahipleri ile birlikte oylama yaptık ve bu proje seçildi. Sonrasında en kısa süre içerisinde tamamladık. Burada dükkan ve ev olmak üzere 77 adet bölüm hak sahiplerine verildi. 24 konut ve 30 araçlık bin metrekarelik otopark alanı belediyeye verildi” dedi.

“Kentsel dönüşüm projeleri devam edecek”

Kentsel dönüşüm projelerinin devam edeceğini de vurgulayan Başkan Gökhan; “Bundan sonraki hedefimizde, buradan Atatürk Caddesine kadar devam eden alan ve karşı taraftaki Barbaros sanayi alanı var. Orayı da çözmeye çalışıyoruz. Şu anda o bölgedeki sorun şundan dolayı;  buradaki esnaf arkadaşlarımızı iyi kötü bir yere yerleştirdik. Onlara küçük Sanayide yer bulduk. Hatta belediyenin binalarından da verdik ve durumu çözdük. Diğer alanlardaki esnafa ise yer gösteremiyoruz. Peki ne yapacağız, Organize Sanayi arkasında 500 dönümlük çok büyük bir alan var. Buranın Küçük Sanayiye verilmesi lazım. Yasalar da buna el veriyor. Orası yapıldığında buradaki esnafları oraya taşıma sureti ile o alanlarında bu şekli ile yapılmasını hedefliyoruz. Umuyorum, bu konuda bir girişim var ve çok hızlı bir biçimde o alan bitirilirse, kent içinde kalan diğer alanları da yapacağız. Sosyal Konutlar için de bakanlıkta bekleyen bir imza var. O imza geldiğinde de oraya başlamış olacağız. Tüm bunlar ile birlikte Çanakkale’de önemli bir dönüşüm yapmış olacağız” şeklinde konuştu.

“Emeği geçenlere teşekkür ederim”

Bayar Premium Konutlarının yapımında emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Başkan Gökhan; “Maalesef devlet çarkları çok ağır dönüyor. Ama yerel yönetim olarak daha hızlı hareket edebiliyoruz. İnsanlar ile yüz yüze konuşabiliyoruz. Ama devlette yüz yüze konuşma şansı bulamıyorsun. O kadar insan ile tek tek kim konuşabilir, bunu ancak yerel yönetimler yapabilir. Biz de bunu yaptık ve bu dönüşüm konusunda yüzümüzün akı ile bir yere geldik. İhalemiz 2016 yılının Mayıs ayında yapıldı. Yerin müteahhite teslimi ise 21 Ekim 2016’da yapıldı. Tam 15 ayda burayı tamamlamış olduk. Bu güzel çalışma için kendisine teşekkür ediyorum. Aynı zamanda buranın inşasında tüm emeği geçen işçilere, teknik elemanlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel bir alan kazandırdılar” dedi.

“Filistin’de insanlar katlediliyor”

Konuşmasında Filistin’de yaşanan insanlık dramına da değinen Başkan Gökhan; “Biliyorsunuz 3 günlük yas ilan edildi. Filistin’de insanlar vahşiler tarafından katledilmekte. Gerçekten insanlık dışı bir durum yaşanıyor. Amerika Büyük Elçiliğini bile bile Kudüs’e taşıyor. Bunun böyle olacağını bilerek neden insanların katledilmesine sebep veriyorsun. Mustafa Kemal Atatürk çok zor şartlarda bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü sağladı. Oradaki mücadeleyi de bizim verdiğimiz mücadele gibi algılıyorum. Oradaki kardeşlerimizin başarılı olacağına inanıyorum. Sonunda aynı Türkiye’de olduğu gibi zalimler kaybedecektir. Biz bağımsız bir ülkede yaşıyoruz. Çanakkale’de huzur içerisindeyiz. İnşallah oradaki kardeşlerimiz de bağımsız ve huzur içerisinde yaşayabilirler. Eğer bugün bu saydıklarımız bu ülkede varsa, halkın mücadelesini hayata geçiren Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz” şeklinde konuştu. Başkan Gökhan konuşmasının ardından hak sahiplerine tapularını takdim etti. Tören dua okunmasının ardından yapılan pilav ikramı ile son buldu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleBelediyeTapu
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol