Havalimanında nefes kesen tatbikat

Çanakkale Havalimanı'nda gerçekleştirilen geniş katılımlı 'Uçak Kaza Kırım ve Kurtarma Tatbikatı' adeta nefesleri kesti.

Havalimanında nefes kesen tatbikat

Çanakkale Havalimanı'nda gerçekleştirilen geniş katılımlı 'Uçak Kaza Kırım ve Kurtarma Tatbikatı' adeta nefesleri kesti.

31 Ekim 2017 Salı 17:23
Havalimanında nefes kesen tatbikat

Senaryoya göre, bugün saat 11.16 sıralarında Çanakkale Havalimanı'nda, içinde 58 yolcu ve 5 mürettebatı bulunan 15479 sefer sayılı Konya-Çanakkale uçuşunu gerçekleştirilen Kızıl Air’e ait TC-ORH tescilli yolcu uçağı sağ motorunun alev alması sonucu Çanakkale Havalimanı'nda kuleye acil durum sinyalinde bulundu. Sinyalin sonrasında Çanakkale Havalimanı ARFF ekipleri Tam Acil Durum bekleme noktalarında hazır beklediği sırada, tatbikat gereği uçak düştü. Uçak kazasına ilk önce Çanakkale Havalimanı ARFF ekipleri müdahalede bulundu. Daha sonra Çanakkale Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahalede bulunurken, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler havalimanının içinde ve dışında geniş güvenlik önlemi aldı. Yangının ekipler tarafından söndürülmesinin sonrasında, senaryoya göre, Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal (UMKE) ekipleri uçak enkazında fırlayan yaralılara müdahalede bulundu. Ardından 112 ambulanslarıyla yaralılar hastanelere sevk edildi. Kazada hayatını kaybedenler ise morga taşındı. Tatbikatta görev alan bütün kurumlar müdahale ve arama kurtarma faaliyetlerinde son teknolojileri ve yöntemleri kullanarak başarılı bir tatbikata imza attı. Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Şube Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, UMKE, Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, Kıyı Emniyeti İl Müdürlüğü, Deniz Helikopter Grup Komutanlığı, ÇOMÜ Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü öğrencileri, Meteoroloji Müdürlüğü, Gümrük Müdürlüğü, THY A.O; Çelebi Hava Servisi A.Ş’den toplam 423 kişi geniş katılımlı Uçak Kaza Kırım ve Kurtarma Tatbikatına katıldı.

iha

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol