Her bağış yeni bir umut!

Organ Bağışının önemini anlatarak, toplumda farkındalık yaratmak amacıyla ülkemizde her yıl 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftasında etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Her bağış yeni bir umut!

Organ Bağışının önemini anlatarak, toplumda farkındalık yaratmak amacıyla ülkemizde her yıl 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftasında etkinlikler gerçekleştiriliyor.

08 Kasım 2018 Perşembe 14:42
Her bağış yeni bir umut!

Haftaya özel düzenlenen etkinlikler kapsamında Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Organ Doku, Nakil Koordinasyon Birimi'nde, 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağış Haftasıyla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Başhekim Op. Dr. Ufuk Tali, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Emine Kızılkeçe Organ Nakli Koordinatörü Uz. Dr. Azem Ülkü, hemşire Emine Karakaya ve Yeliz Baykala katıldı. Organ bağışının önemini vurgulayan Başhekim Op. Dr. Ufuk Tali; “Ülkemizde toplamda 26 bin hasta organ bekliyor. Bunların 22 bin 373 ü böbrek, 2 bin 142 karaciğer, 1071 i kalp, 62 si akciğer, 285 i pankreans naklini beklemekte. Organ nakline dikkat çekip farkındalık yaratmak için bugün ben ve hastane yönetim ekibi arkadaşlarım da burada organlarını bağışlayacaklar. Uzun yıllardan beri hastanemizin koordinatörlüğünü yapmakta olan Uz. Dr. Azem Ülkü’yü ve ekip arkadaşlarını başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Çanakkale’nin Organ bağışı konusunda daima ilk 3 ilden birisi olduğuna dikkat çeken Organ Nakli Koordinatörü Uz. Dr. Azem Ülkü ise; “Çanakkale halkımızın duyarlılığı sayesinde 2018 yılı içerisinde ayaktan gönüllülük esasına göre organ bağışı yapan kişi sayısı 4439 a ulaşmıştır. 20 Beyin ölümü gerçekleşmiş ve 12 bağışçımızın organları başka bedenlerde yaşam ve ışık olmuştur. İlk yapılan bağışımızdan bu ya 2004-2018 yılları arasında toplamda 400 kişinin yaşama tutunması sağlanarak sağlıklarına kavuşması sağlanmıştır” diye konuştu. Toplantı; Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nin organ bağışı adına yapmış olduğu çalışmalardan dolayı alınan teşekkür belgelerinin takdiminin ardından Başhekim Op. Dr. Ufuk Tali ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Emine Kızılkeçe’nin organ bağışı yapmalarının ardından son buldu. Etkinlikler çerçevesinde hastane girişinde kurulan organ bağışı standı ise çalışanlar ve hastalar tarafından ilgiyle karşılanırken çok sayıda bağış alındı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Organ Bağışı
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol