“İhracat konusunda her türlü işbirliğine hazırız”

Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Başkonsolosluğu yetkilileri, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimini ziyaret etti.

“İhracat konusunda her türlü işbirliğine hazırız”

Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Başkonsolosluğu yetkilileri, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimini ziyaret etti.

25 Nisan 2019 Perşembe 14:15
“İhracat konusunda her türlü işbirliğine hazırız”

ABD Başkonsolos Yardımcısı Barbara Thomas ve Vize Konsolosu Sarah Lombardo ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üye Özgür Ekşi, Yönetim Kurulu Üyeleri Akın Yalman, Berkin Karaca, Deniz Tennioğlu, Semih Toprak ile Genel Sekreter Sema Sandal ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Çanakkale’de üretilip ABD tarafından ithal edilen ürünlerle ilgili eşleştirme çalışmaları yürütüyoruz. 2016, 2017 ve 2018 yılı ihracat verilerini incelediğimizde son yıllarda Çanakkale’den ABD’ye yapılan ihracat rakamlarında ciddi bir düşüş yaşandığını görüyoruz. Bu durumu düzeltmek ve daha iyi bir noktaya getirmek için Oda olarak ihracat odaklı projelerimize ağırlık veriyoruz. Ticaret Bakanlığımız tarafından verilen ihracat destekleriyle firmalarımızı desteklemeye gayret ediyoruz. Bu sektörlerde bölgemizde üretilen bazı tarım ürünlerinin üretiminde Türkiye’de lider konumdayız. Bu ürünlerimizi mümkün olduğunca markalaşarak bölgemizin hak ettiği ekonomik katma değeri yaratması için çalışıyoruz. Üyelerimizin ticari faaliyetleri için vize süreleri çok önemli. Odamızda bu konuda alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. İhracat yapmak için üreten, çalışan üyelerimizin bir de vşze ile uğraşmaları motivasyonlarını düşürüyor. Ticari işbirliklerinde doğru adreslere ulaşmamız için sizlerle çalışmaktan memnuniyet duyacağız” diyerek Yönetim Kurulu olarak gerçekleştirilen ziyaret için teşekkür etti. ABD İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Barbara Thomas da Çanakkale’nin doğal ve kültürel yapısından her seferinde çok etkilendiklerini belirterek gerçekleştirilecek işbirliklerine açık olduklarını ve her zaman destek vereceklerini ifade etti. Amerika’daki yatırım imkanları için Haziran ayında Washington’da yapılacak Ticaret Zirvesine davet etti. İki ülke arasındaki bağın daha pozitif, olumlu olmasını arzu ettiklerini ifade etti. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu tarafından günün anısına Başkonsolos Yardımcısı Barbara Thomas’a hediye verilmesinin ardından ziyaret sona erdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleçtsoAbd
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol