Kale Grubu’ndan İzmir’e 7. bayi

60 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşlarından olan Kale Grubu, seramik, yapı malzemeleri ve banyo ürünlerinin yer alacağı yeni bayisi ile İzmir’de. Açılışta bir konuşma yapan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay “Kahraman 35 Yapı Market İzmir’deki 7. bayimiz. Ülkemizin kalkınması için çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

Kale Grubu’ndan İzmir’e 7. bayi

60 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşlarından olan Kale Grubu, seramik, yapı malzemeleri ve banyo ürünlerinin yer alacağı yeni bayisi ile İzmir’de. Açılışta bir konuşma yapan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay “Kahraman 35 Yapı Market İzmir’deki 7. bayimiz. Ülkemizin kalkınması için çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

20 Ekim 2017 Cuma 15:00
Kale Grubu’ndan İzmir’e 7. bayi

Seramik, yapı kimyasalları, banyo ürünleri alanında Türkiye’nin lideri Kale Grubu’nun İzmir’deki varlığı yeni bay ”Kahraman 35 Yapı Market” ile daha da büyüdü. Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay’ın bizzat gerçekleştirdiği açılışa iş dünyasının temsilcileri ve İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Açılışa Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Müteahhitler Federasyonu Başkanı ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği İnşaat Meclisi Başkan Vekili Necip Nasır, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Vedat Kırpık ve diğer davetliler katıldı. Kahraman 35 Yapı Market Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kahraman’ın açılış konuşması ile başlayan tören Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay’ın konuşması ve toplu kurdele kesimi ile devam etti. Kale markalı ürünlerin daha geniş bir yelpazeyle müteahhitlere ve nihai tüketicilere ulaşmasını sağlayacak Kahraman 35 Yapı Market’in kurdelesini kesen Okyay açılışta yaptığı konuşmada; “Bugün Türkiye’nin yıldızı giderek parlayan kenti İzmir’e önemli bir yatırım daha yapmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum. Böylesine önemli bir yatırıma imza atan Kahraman 35 Yapı Market Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kahraman’ı yürekten tebrik ediyorum. İzmir, sadece Kale Grubu için değil, ülkemiz ve Akdeniz çanağı için de çok önemli, çok stratejik bir kent... Geleneksel iş kolumuz olan yapı ürünleri grubunda yenilikçi yatırımlarla dönüşürken, bir diğer önemli ilgi alanımız olan savunma ve havacılıkta ülkemiz için çok stratejik olan adımlar atarak ilerliyoruz. “Köklerden göklere” sloganı ile içselleştirdiğimiz bu önemli yolculukta İzmir daima çok kritik rol üstlendi. 2014 yılında İzmir ESBAŞ’ta üretime başlayan Kale-Pratt&Whitney fabrikası bugün alanında dünyanın en kuvvetli fabrikaları arasına girdi. Bu vesileyle İzmir’de savunma ve havacılık alanında büyük bir üretim deneyimi birikiyor. Bu birikimin, savunma ve havacılıkta yerlileşme projesinde çok önemli bir yerli olacağına inanıyoruz” dedi.

“Yatırımlarımız hayata geçecek”

“İzmir’in, yapı ürünleri grubumuzun gelişiminde de pozitif etkisi büyük. Bugün İstanbul ile İzmir arasında bir yandan Osmangazi köprüsü, diğer yandan Çanakkale Köprüsü ve bağlantılı yollarla birlikte yeni bir yatırım ve büyüme koridoru açılıyor” diyen Okyay; “Adına Altın Çember denilen bu bölgenin, yakın gelecekte Türkiye’nin en çok büyüyen bölgesi olacağını öngörüyoruz. Bu nedenle bu bölgede yatırım yapan her bayimizin, ülkemizin parlak geleceğine bir tuğla koyduğunu biliyor ve bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Kale Grubu olarak, 60 yıllık köklü sanayicilik geçmişimizde amacımız, ülkemizin güçlü geleceğine daha fazla katkı yapmak için daha çok istihdam yaratarak, daha çok yatırım yapmak oldu. İbrahim Bodur’un hayaline inanarak el ele verenler sayesinde 60 yıl önce kurulan Kale Grubu, Avrupa’nın 3’üncü, dünyanın 12’nci en büyük seramik karo üreticisi konumunda. Yapı kimyasalları sektöründe üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye’de birinci, Avrupa’da ise 5’inci grup durumundayız. Bugün 17 şirketimiz ve 5 bini aşkın çalışanımızla Kale markalı ürünlerimizi 100 ülkede 400’ü aşkın noktada tüketici ve profesyonellerle buluşturuyoruz. Kuruluş yıldönümümüz olan 27 Temmuz’da Çan’da 2. Sinterfleks fabrikamızın açılışını yaptık. Balıkesir’de yeni bir Kalekim fabrikası kuruyoruz. Böylece bölgedeki konumumuzu güçlendirerek, Marmara Bölgesi’ndeki faaliyetlerimizi de desteklemiş olacağız. Yurtdışında kurmayı planladığımız fabrika yatırımlarımızı da uygun bir zamanlamayla hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yapı kimyasalları alanında özellikle Türkiye’nin yakın çevresinde “yerinde üretim” bizim için çok önemli. Ortadoğu ve Afrika’da farklı açılımlarla büyümek istiyoruz. Bu bakış açısıyla 2016 yılında başlayan Kenya yatırımımız tüm hızıyla büyüyor. 2018 yılında ise Cezayir’de boya üretim tesisi, İran’da ise toz grubu ürünlerimiz için üretim tesisi yatırımlarımız hayata geçecek” şeklinde konuştu.

“Yepyeni bir tasarım sürecinin kapısını araladık”

Okyay sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Biz ülkemizin kalkınması için çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza devam ederken, dünya büyük bir hızla dönüşüyor. Bu dönüşümün ilerisinde bir öncü pozisyon almak, bizim başlıca motivasyonumuz. 21. yüzyıl; bireyi merkeze alan, kullanıcı ihtiyaçlarına göre ürün ve hizmet tasarımını öne çıkaran bir çağ. Biz de attığımız her adımı, aldığımız her kararı bu ihtiyaçları göz önüne alarak gerçekleştiriyoruz. “Tasarım, teknoloji, insan” bizim içinde bulunduğumuz sektörlerin sac ayakları. Tasarım ve teknoloji birbirini besleyen iki vazgeçilmez unsur. İkisi de hayatı iyileştirme hedefi taşıyor; her ikisine de yatırımı çok önemsiyoruz. Yer, duvar karosu, banyo üretirken de uçak motoru parçası üretirken de tasarımı merkeze koyuyoruz. “Design Thinking” yani tasarım düşüncesi ile yaratıcılığı teşvik ediyor; ürünlerin, kişilerin ve süreçlerin birbiriyle konuşmasını sağlayarak tasarımı ve hizmeti her alanda önceliklendiriyoruz. Kale Grubu olarak bir yandan tasarıma ve yeni teknolojilere yatırım yaparken, diğer taraftan İbrahim Bodur’un bize mirası, kurucu değerlerimizin temeli “insan”ı her zaman için merkeze koyuyoruz. Kaleseramik bünyesindeki markaları kapsayan, adım adım geliştirip geçtiğimiz günlerde hayata geçirdiğimiz ‘Kale Tasarım DNA’sı’, ‘Kale Tasarım Kılavuzları’ ve ‘Sevdiğiniz Kale’yi Tasarlayın’ projeleri ile grubumuza ve sektörümüze farklılık getirmeyi hedefliyoruz. Kaleseramik’in köklü geçmişi ve güvenilirliğini tasarım önderliğiyle perçinlemek amacıyla, Birsel + Seck Design Studio’nun kurucusu Ayşe Birsel ile birlikte yepyeni bir tasarım sürecinin kapısını araladık. Güçlü bir tasarım dili oluşturulması hedeflenen proje ile Kaleseramik’in pazardaki güçlü markaları için bu Tasarım DNA’sını belirlemek, bunu her marka için belirgin ve kullanıcının da kolaylıkla tanıyabileceği, diğerlerinden farkını anlayabileceği hale getirmek için çok kapsamlı bir çalışma sürdürdük. Sadece sayılı global markada örneklerini görebileceğimiz bu projenin, sektör olarak değerlendirdiğimizde Türkiye ve dünyada bir ilk olması, heyecanımızı daha da artırıyor. “Geleceğin Kale’si” olmak için belirlediğimiz vizyon doğrultusunda tüm paydaşlarımızla hedeflerimize doğru ilerliyoruz. Gelecek vizyonumuzun en önemli ortakları da Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren bayilerimiz, iş ortaklarımız. Kale Grubu’nun değerleri içinde yer alan, bayilerimizle, müşterilerimizle, tedarikçilerimizle dayanışma, işbirliği ve uzun süreli güvene dayanan bir ekosistem kurmak, bunu kriz zamanlarında da sürdürebilmek, bizi yıllardır rakiplerimizden farklı kılan en önemli niteliklerimizden biri.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
IzmirOkyayKaleFrubu
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol