Kansu adaylığını açıkladı ..“ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanlığına talibim”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesi kamuoyunun karşısına çıkan Mustafa Kansu, oda seçimleri için aday olduğunu açıkladı. Kansu, Kale Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Osman Okyay’ın yeni dönemde de ÇTSO’nun Meclis Başkanı olacağını söyledi.

Kansu adaylığını açıkladı ..“ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanlığına talibim”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesi kamuoyunun karşısına çıkan Mustafa Kansu, oda seçimleri için aday olduğunu açıkladı. Kansu, Kale Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Osman Okyay’ın yeni dönemde de ÇTSO’nun Meclis Başkanı olacağını söyledi.

16 Eylül 2017 Cumartesi 13:57
Kansu adaylığını açıkladı ..“ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanlığına talibim”

Çanakkale’de 8 Ekim 2017 tarihinde yapılacak ÇTSO seçimleri öncesinde adaylar netleşmeye başladı. ÇTSO Başkanlığı için adaylığını açıklayan isim ise kamuoyunda Bülend Engin’in destek verdiği Mustafa Kansu oldu. Truva Oteli’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Kansu; “Bazı istişarelerimiz oldu, bunun neticesinde de adaylığımı açıklamış bulunuyorum. Bunu hem sizlerle hem de kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Nasip olursa öncelikle ÇTSO’da bulunduğumuz komitedeki arkadaşlarımız takdir ederler de meclise getirirlerse; meclisteki arkadaşlarımız da takdir ederlerse ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanlığına talibim. Hizmet üretebileceksek, proje üretebilecek ve Çanakkale’ye hizmet edebileceksek biz bu işe talibiz. Bu işte hizmet edemeyeceğimize inanmasak zaten adaylığımı açıklamazdım. Arkadaşlarımız buna karar verecekler; onların takdiri ile inşallah başkanlığa aday olacağım” dedi.

“Desteklerinin sonuna kadar devam edeceğini belirttiler”

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kansu, bazı kesimlerin desteklerini çektikleri konusunda çıkan haberlere açıklık getirdi. Kansu; “Dün bir rahatsızlık yaşadım. Evde hasta yatarken bu tür haberlerin kamuoyuna yansıdığını öğrendim. Gece saat 10 sularında bu haber çıktı, haberin yayılması sonrasında birçok arkadaşımdan destek telefonlarının yanı sıra ev ziyareti gerçekleştirenler oldu. Hem telefonla hem de ziyaretime gelen arkadaşlarımın hepsi de desteklerinin sonuna kadar devam edeceğini belirttiler. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yok” dedi.

“Projesi olan arkadaşlarımız gelsin istiyoruz”

“Ben yıllardan beri aynı komitede görev yapıyorum. Yine 9 nolu komiteden seçime gireceğim. Nasip olursa; bizim yaptıklarımız bugüne kadar Komite arkadaşlarımız ‘İyidir, yapar, çalışır’ derler ise; meclise girerim. Aksi takdirde meclise giremezsem yapabileceğim bir şey yok. Benim ilk hedefim kendi komitemden meclis üyesi olabilmek” diyen Kansu; “Sonrası ikinci planda olan bir şeydir. Ben zaten bazı arkadaşlarımla birlikte yola çıktım. Odamızın 4500 aktif üyemiz var, 6500 kadar da toplam üyemiz var. 4500 arkadaşımızın bir fiil seçme ve seçilme hakkı vardır. Gerektiğinde o koltuğu bu arkadaşlarımız doldurabilirler. O yüzden şu olur bu olur diyebilmemiz mümkün değil. Çan’da bulunan arkadaşlarımız da kendileri arasında bir liste çıkartıyorlar. Ben bu durumdan son derece memnunum; demek ki insanlar Çanakkale için bir şeyler üretmek istiyorlar. Projelerimiz var dediler bana; zaten projesi olan arkadaşlarımız gelsin istiyoruz. Bizler kavga etmeyen, genç, düzgün meclis üyelerimiz olsun istiyoruz, seçtiğimiz ve yola birlikte çıkmak istediğimiz arkadaşlarımızda bu şekilde. Yeni çıkan arkadaşlarımızın hepsi böyle. Önemli olan düzgün arkadaşlarımızla bir meclis yaratabilirsek düzgün bir yönetimimiz olur. Komiteler meclisi tetikler, meclis de yönetimi tetikler; böylece ortaya bir sinerji çıkar ve proje üretilir. Aksi takdirde yatan bir meclis yatan bir yönetim oluşturur. Hesap sorulmadığı zaman insanlar yatma pozisyonuna geçerler, biz bunu istemiyoruz” şeklinde konuştu.

“Yönetimdeki arkadaşlar aday olmamı istediler”

Kansu sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bülend bey benim adaylığımı açıklamadı. Bülend bey sadece yönetimden bir arkadaşın başkan adayı olmasını istiyordu. Bülend beyin yaptığı yönetim kurulundaki 11 arkadaşımıza tekliflerde bulundu. Biz var olan projelerle ve şu anki mevcut yapısıyla daha doğrusu Bülend Bey birlikte çalıştığı arkadaşlarından da buraya aday olmasını istedi. Tabi ki dışarıdan da aday olmak isteyen arkadaşlarımız olacaktır. İlla yönetimden bir aday olacak ve başkan o olacak diye bir şey yok. Ama onun gönlünden geçen oydu. 11 kişiye teklif etti kendileri. Arkadaşlarımızla kendi aramızda, yönetimdeki arkadaşlarla tekrar görüştük. Onlarda benim aday olmamı istediler. Bende onları kırmam. Bu görevi üstlendim. Arkadaşlarımızda o konuda destek verdiler sağ olsunlar. Bu işe beraber girdik, birbirimizi yarı yolda bırakacak değiliz. Arkadaşlarımızla en ufak problemimiz olmaz, bizler hepimiz kardeşiz. Onlar bize yürü dedikleri sürece yürümeye devam edeceğiz. Sandık bize ya dur diyecek yada yürü diyecek. Sandık ne derse o.”

“Osman Okyay yeni dönemde yine meclis başkanımızdır”

Adaylığı konusunda Kale Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Osman Okyay ile bir görüşmesinin olup olmadığının sorulması üzerine Kansu şu yanıtı verdi; “Osman beyin kendisi bizim Meclis başkanımızdır. Yeni dönemde de kendisi yine bizim Meclis Başkanımızdır. Kendisi bize öyle bir söz verdi. Yapmak istediklerimizi anlattık, yönetimimizde kimlerin olmasını istediğimizi belirttik. Daha önce yaşananların tekrar yaşanmaması konusundaki arzumuzu anlattık. Bize mecliste ağabeylik yapmasını istedik, kendisi bizim için çok değerli bir insan, meclisimizde yer alması bizleri onurlandırıyor. Kendisi de sağ olsun bizleri kırmadı, teklifimizi kabul etti.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol