Kepez’de ‘Eşekli’ protesto

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan arasında başlayan yeni hastaneye ulaşım sorunu tartışmaları ‘Eşekli’ protesto yürüyüşüne dönüştü.

Kepez’de ‘Eşekli’ protesto

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan arasında başlayan yeni hastaneye ulaşım sorunu tartışmaları ‘Eşekli’ protesto yürüyüşüne dönüştü.

16 Kasım 2017 Perşembe 12:37
Kepez’de ‘Eşekli’ protesto

Kepez beldesinde Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan önderliğinde ilginç bir protesto eylemi gerçekleştirildi. Nüfusu 30 bine yaklaşan Kepez için Çanakkale Belediyesi’nden, eşit koşullarda ulaşım protokolünün yapılmasını isteyen Başkan Mutan ve beraberindekiler, ulaşım sorununa ‘Eşekli’ protesto eylemi ile dikkat çektiler. Kepez Belediyesi önünden başlayan ‘Eşekli’ protesto yürüyüşü Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi’nde son buldu. Yürüyüşe Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan’ın yanı sıra belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. AK Parti Kepez Belde Başkanı Alper Altınok’ta yürüyüşe destek verdi. Protesto yürüyüşünde konuşan Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan; “Bu kamuoyuna yönelik bir farkındalık eylemidir. Belediye Meclis toplantısında bir arkadaşımızın fikri üzerine yürüme kararı aldık. Duyarlılık ve farkındalık olması açısından sessiz bir yürüyüş yapalım dedik. Şimdi onu gerçekleştireceğiz. İşin ruhunda şu var. Ulaşımda adaletsizlik var, haksızlık var hukuksuzluk var. Sözüm ona paydaşız. Ama ne biz paydaşız ne entegreyiz. Onlar bildiklerini yapmaktadırlar” dedi.

“Protokolün revizyonunu istiyoruz”

“Hastanenin Kepez’e gelmesinden hatta öncesinden beri bir durum vardı. Bugün bu durum bir hareketliliğe dönüşüyor. İnatla burada taşıyanında taşınanında mutsuz olduğu bu sistemin ciddi anlamda revize edilmesi gerekmektedir” diyen Başkan Mutan; “Biz protokolü yaptığımızda nüfus 10 bindi, şimdi nüfus 40 bin oldu. Biz mevcut protokolün revizyonunu istiyoruz. Mevcut protokol Kepez halkını eşit kılar noktaya taşıdığı bir çözüm noktası olana kadar protokolün tazelenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Haksızlığa karşı susmayacağız”

Başkan Mutan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bugünkü yürüyüşümüzün amacı 10 sene önce Kepez'in nüfusu 10.000 iken yapılan mevcut protokolün revize edilmesi ve şimdi ise 30.000'e yaklaşan Kepezimizin nüfusuna eşit koşullarda ulaşım protokolünün yapılmasını istiyoruz. Çanakkale ile paydaş isek eşit koşullarda paydaş olacağız ve ulaşım sorununu çözeceğiz. Bu sokağa dökülmenin bir başlangıcıdır. Ulaşımda hak, hukuk, adalet istiyoruz. Haksızlığa karşı susmayacağız, susarsak dilsiz şeytanız.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol