Komite Başkanları toplandı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Komite Başkanları toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu başkanlığında toplandı.

Komite Başkanları toplandı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Komite Başkanları toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu başkanlığında toplandı.

11 Nisan 2019 Perşembe 16:51
Komite Başkanları toplandı

Yönetim Kurulu Sayman Üye Özgür Ekşi, Yönetim Kurulu Üyeleri Ersin Kahraman ve Semih Toprak ile Genel Sekreter Sema Sandal’ın bulunduğu toplantıya, 3 no’lu Meslek Komite Başkanı Ercan Uysal, 5 no’lu Meslek Komite Başkanı Emre Altındal, 6 no’lu Meslek Komite Başkanı İsmail Şatrak, 7 no’lu Meslek Komite Başkanı Ersin Vural, 8 no’lu Meslek Komite Başkanı Kaan Şavlı, 10 no’lu Meslek Komite Başkanı Kadir Alaylı, 11 no’lu Meslek Komite Başkanı Ercan Döner, 14 no’lu Meslek Komite Başkanı Sezer Güner, 15 no’lu Meslek Komite Başkanı İlhami Gezici, 16 no’lu Meslek Komite Başkanı Armağan Aydeğer ve 20 no’lu Meslek Komite Başkanı Faruk Kartal katıldılar. Komite Başkanları, toplantısında en önemli sorunlarının bürokrasi olduğunu, aynı mevzuata tabi Kamu kurumlarının uygulamada illere göre farklılık gösterdiğini, inşaat ruhsatları ile ilgili gecikmelerin devam ettiğini, kamunun özel sektörle rekabetini doğru bulmadıklarını, vize konusunda işadamlarına kolaylık sağlanmadığı ifade ettiler. Komite Başkanları toplantısı hakkında bilgi veren Başkan Semizoğlu; “2018 Troya Yılı kapsamında çalışan ve emeği geçen herkese öncelikle teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere 2019 yılı Şanlıurfa’da bulunan “Göbeklitepe Yılı” olarak ilan edildi. Şehir tüm benliği ile Göbeklitepe’yi öyle bir sahiplenmiş ki garsonundan şoförüne herkes şehrin tanıtımı için resmen çırpınıyor. Bu bilinç, yani ticari ve şehir milliyetçiliği çok önemli. Bizler Çanakkale’de üretilen bölgemize özgü ürünleri neden ön plana çıkartmıyoruz? Neden domatesimizi, peynirimizi, şarabımızı dükkanlarımızda gelen yerli ve yabancı turistlere tanıtmak için çaba gösteremiyoruz? Eğer biz bunu kendi içimizde başaramazsak birileri gelip başardığı zaman da kızmayacağız, bürokrasi zaten her alanda iş adamının önünde engel, bunun üzerine bir de özel sektör ile rekabet eden Kamu kurumlarını eklersek zaten başka rakibe gerek de yok. İnşaat ruhsatlarının ne zaman verileceğinin müteahhitler tarafından bilinmemesi bölgemizdeki inşaat firmalarının kronik sorunu haline geldi. Bizler çatı Meslek Kuruluşları olarak bunlara karşı çözüm önerileri üreterek yetkililere alternatifler sunmalıyız. Bunun içinde birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Meslek Komitelerimizi bu alternatifleri üretecek en önemli sektör temsilcileri olarak görüyoruz. Meslek gruplarımızdan sizlere ulaşan talep ve önerileri Meslek Komite toplantılarınızda kayıt altına alarak Yönetim Kurulumuza iletiyorsunuz. Bizler de ilgili makamlara yazı yazarak durumu arz ediyor ve takipçisi oluyoruz” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çtso
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol